MERHABA HÜZÜN

Güncelleme Tarihi:

MERHABA HÜZÜN
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2022 09:16

Trabzonspor’un şampiyonluk deparına kalktığı, takipçisi Konyaspor’un Şampiyonlar Ligi ön elemelerine ulaştıracak kulvarda ısrarla tutunduğu Süper Lig yarışında, peşindekiler de Avrupa’da milli temsil hedefiyle mücadele ediyor.

Haberin Devamı

Geçen hafta gençlerinin ürettiği skorla Kayseri deplasmanından üç puan çıkaran Alanyaspor, Avrupa kapılarını açma peşindeydi ve şampiyonluğun tapusunu Trabzonspor aldıktan sonra rakibi Fenerbahçe için de aynı hedef geçerliydi.

FARIOLI’NİN OFANSİF FUTBOL KURGUSU
Trabzonspor’a karşı 10 kişi oynamasına rağmen kafa tutan Sarı-Lacivertliler, Oba Arena’ya gayet formda çıkmışlardı. Teknik direktör Farioli Alanyaspor’u, 3-5-2’lik sistemle sahaya sürerken, defans kalkanını daraltıyor, ‘Awaziem, Furkan, Milunoviç’in savunma sorumluluklarına ekstra yüklemede bulunup, Juanfran’ı sağ kanatta tümüyle ofansif kullanmayı deniyordu. Mert Hakan ve İrfancan’ı cezaları nedeniyle kullanamayan Fenerbahçe’nin teknik sorumlusu İsmail Kartal ise bu iki bankosunu antrenman eksiklerine rağmen Mesut Özil ve Ozan Tufan’ı monte edip, 4-2-3-1’lik kurgusunda hücuma yenilik katıyordu.

Haberin Devamı

EFE VE EMRE AKBABA İLE GOL ARAYIŞLARI
Oba tribünlerinde taraftarın maçın başında açtıkları dev pankarttaki mesaj hayli ilginçti: “Süper Lig bizim yüzümüzden şaşkın!..” Doğruydu, şaşırtıcı futbol ve skorlarıyla lige renk katıyordu. Alanyaspor ve her maçı futbol standartlarımızın üzerinde geçiyordu. Bu defa da öyle oldu. Maçın hemen başında seri paslaşmalarla ofansa yüklenen Farioli’nin öğrencileri Fenerbahçe kalesini peşpeşe ataklarla sıkıştırıyordu. Sağ kanattan Juanfran ve Efecan’la, merkezden Emre Akbaba ile soldan da Tayfur’la olgunlaşan hücum organizasyonlarında hedefi bulan şutlar Fenerbahçe kalecisi Altay’ın blokajlarında eriyordu. Bu ilk dakikalarda Marafona da Mesut Özil merkezli ataklarda gayet başarılı gözükmüştü.

İKİ FARKLI GERİYE DÜŞÜNCE RİSK KATLANDI
Meşin yuvarlağın karşılıklı kalelere gelgit frekansı iyice daralıyordu ki, iki takım da bir an önce gole ulaşma sabırsızlığındaydı. İşte bu süreçte Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır, defans arkasına uzun menzilli bir pas çıkarıyor ve Diego Rossi’nin topu dikine şişirerek yaptığı tek dokunuşta Marafona gibi tüm stat da golü şaşkın ve çaresiz seyrediyorduk. İkinci yarının hemen başında Mesut Özil’in penaltı golüyle farkın ikiye çıkması rakibe büyük moral yükleyecekti.

Haberin Devamı

İKİ CEPHEDEN DE KARŞILIKLI HAMLELER
Alanyaspor’un hızlı reaksiyonu ve Tayfur Bingöl’le kazandığı bir çift golle skor dengelenince, moral motivasyon ibresi de Alanyaspor’a kaydı. Bu arada hiç ummadığımız değişikliklere gidildi. Farioli Awaziem ve Milunoviç gibi iki pivot defans kramponunu oyundan çekip, sahaya iki forvet Diedhiou ve Oğuz Aydın’ı sürüyordu. Büyük riskti bu ya kazanılacak ya kaybedilecekti. Taarruza geçilirken defansta büyük gedikler açılabilirdi. İsmail Kartal da Arda Güler, Pelkas ve Berisha değişiklikleri ile Mesut gibi yorulanları kenara alıp enerji tazeliyordu. Maçın bu son bölümü de tıpkı oyunun ilk dakikaları gibi çok yüksek tempoda sahneleniyordu.

Haberin Devamı

ATAMAYANA ATARLAR KURALI SAHNEDE
Efecan ve Emre takımı forsa eden atakların merkezindeydi ne var ki aranan gol bir türlü çıkmayınca, futbolun klasik ‘Atamayana atarlar’ kuralı devreye girdi. Fenerbahçe golünü oyuna henüz giren genç Arda’sıyla buldu, ardından Marafona’nın koruduğu Alanyaspor kalesinde Pelkas ve uzatma bölümünde de Arda’nın asistiyle Berisha’nın gollerine tanık olduk. Kartal’ın oyuna sonradan monte ettiği üç oyuncusu da skor üretmiş, maçın seyrini değiştirmişti. Skordan bağımsız düşündüğümüzde, turuncu-yeşilliler gayet iyi mücadele etmiş, bir dolu pozisyon da üretmişti. Skor farklıydı, Alanyaspor lehine de olabilirdi, demek ki bu Alanyaspor’un gecesi değildi. Müsabakanın ardından Fenerbahçe mağlubiyetinin hasar kaydını tutarken, Avrupa’ya vize kuyruğunda avantaj sarı-lacivertlilere kaptırılıyordu. Bir diğer can sıkıcı durum da Alanyaspor’un ligde İstanbul temsilcilerine karşı sürdürdüğü yenilmezlik unvanı da bu yenilgi ile siliniyordu. Ne denir ki, merhaba hüzün!..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!