MEDYA OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU

Güncelleme Tarihi:

MEDYA OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2019 09:26

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2018 Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması ödüleri özel bir organizasyonla sahiplerine verildi. Gecede Hürriyet Akdeniz muhabiri Ceren Deniz iki ödülün birden sahibi oldu.

Haberin Devamı

Antalya’da 2018 yılının basın ödülleri sahiplerini buldu. Hürriyet Akdeniz’e ekonomi ve turizm dallarında iki ödülün verildiği gecede CNN Türk’ten Güven İslamoğlu da Nuri Dağtekin Özel Ödülü’nün sahibi oldu.
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 2018 Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni yapıldı. 24 gazetecinin ödül aldığı gecede Hürriyet Akdeniz Muhabiri Ceren Deniz’e ekonomi ve turizm dallarında yılın haberi ödülleri verildi. Ekonomi ödülünü Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, turizm ödülünü ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal verdi. Türkiye’nin çevre ve doğa sorunlarını CNN Türk ekranından ‘Yeşil Doğa’ programıyla aktaran Güven İslamoğlu da Nuri Dağtekin Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Program çekimleri nedeniyle törene katılamayan İslamoğlu’nun ödülünü Demirören Haber Ajansı Haber Müdürü Sibel Bitecik, AGC’nin kurucuları olan gazeteciler Cevat Alp ve Ahmet Dökdök’ten aldı.

Haberin Devamı

MEDYA OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU

GAZETECİLİK ZOR BİR GÖREV
Gecede konuşan Vali Karaloğlu, gazetecilerin zor bir görevi büyük fedakarlıklar göstererek yerine getirdiklerini aktaran Karaloğlu, “ Her konuda başarılı bir yılı geride bırakıyoruz. Bu başarıda burada yaşayan herkesin emeği var. Ancak gazetecilerin daha çok emeği olduğunu unutmamak lazım. Gazeteciler de bizim gibi kamuya hizmet sunuyor. Yerel basına verilecek destek çok kıymetlidir” dedi.

GAZETELER CAN ÇEKİŞİYOR
AGC Başkanı Mevlüt Yeni, ödül gecesinde yaptığı konuşmada gazetelerin can çekiştiğini belirterek mesleki sorunlara şöyle değindi. Anadolu basının, yerel medyanın çok ciddi sıkıntıları var. Çalışanların çok ciddi sıkıntıları var. Çalışanların haklarıyla ilgili sıkıntıları var. Gazetelerimiz can çekişiyor. Tiraj problemi var, gelir problemi var. Çalışan da sıkını yaşıyor. Bizde cemiyet olarak bir yere kadar yayınlarımıza ve yayın kuruluşlarımıza destek olabiliyoruz. Yayın kuruluşlarımızı güçlendirecek olan okurlardır” dedi.

Haberin Devamı

MESAİ ARKADAŞI OLDUK
25 yıllık siyasi hayatında basın mensuplarıyla mesai arkadaşı olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gazetecilerle birlikte Antalya için çalıştıklarını belirtti. Böcek, “Hep birlikte Antalya için çalışmalar yapıyoruz. Bunu da gazeteci dostlarımızın sayesinde yapıyoruz. Ben bugün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduysam, bunu Antalyalılara ve gazeteci dostlarımın destekleriyle oldum.” diye konuştu.

Ödül alan kategori ve gazeteciler ise şöyle sıralandı:
Yazılı basin kategorisinde haber ve spor haberi dallarında İHA muhabiri Suat Metin, Araştırma ve inceleme dalında Hilal Gazetesi’nden Okan Dilek, röportaj dalında XL Magazin Dergisi’nden Pelin Köksalan ve Aylin Ayaz Yılmaz, güncel yazı dalında Körfez Gazetesi’nden Engin Korkmaz, ekonomi ve turizm dallarında Hürriyet Akdeniz Gazetesi’nden Ceren Deniz ödüle layık görüldü. En İyi Haber Fotoğrafı ödülü ise ‘Deprem değil, heyelan’ adlı fotoğrafıyla Suat Metin’e verildi.
Televizyon ödülleri kategorisinde haber dalında Kanal V’den Şenol Civcir, program dalında Kanal V’den Ali Orhan, en iyi görüntü kategorisinde Anadolu Ajansı’ndan Bekir Bektaş ödül alırken, radyo dalında TRT Antalya Radyosu’ndan Yeşim Ertan, Körfez Gazetesi’nden Abdullah Yüksel de sayfa tasarımı ödülüne layık görüldü. Yarışmada girişimci ödülü, haber dalında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Celal Ünal’ın, jüri özel ödülü Kanal V’den Mehmet Akif Arıcı ve Serdar Korkmaz’ın, Nuri Dağtekin Özel Ödülü CNN Türk’ten Güven İslamoğlu’nun, AGC kurum özel ödülü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO), AGC kişi ödülü de Prof. Dr. Nevzat Çevik’in oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!