KUYUM SEKTÖRÜNE TAKSİT SÜRPRİZİ

Güncelleme Tarihi:

KUYUM SEKTÖRÜNE TAKSİT SÜRPRİZİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 11:05

Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çelik, kuyumculuk sektöründeki 4 taksit uygulamasına son verilmesi üzerine, ekonomideki durum nedeniyle konuyu ikinci gündeme kaydırdıklarını, piyasaların normale dönmesi sonrası konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a götüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka ve kredi kartlarına yönelik yaptığı düzenleme ile kuyumculuk sektöründeki 4 taksit uygulamasına son verdi. Yeni düzenlemeye göre; kuyum sektöründe satışların tamamı kartlardan tek çekim ya da nakit olarak yapılacak.

KUYUM SEKTÖRÜNE TAKSİT SÜRPRİZİ

UYARIMIZI YAPMIŞTIK

Hürriyet’e konuşan Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çelik, “Uygulamanın sektöre yönelik olumsuz etkilerini dile getirmiştik. Ancak şu anda Türk ekonomisine yönelik ciddi bir saldırı var. O yüzden bu konuyu ikinci gündeme kaydırdık” dedi.

KUYUM SEKTÖRÜNE TAKSİT SÜRPRİZİ

ERDOĞAN’A SUNACAĞIZ

Haberin Devamı

Piyasaların normale dönmesi sonrası konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götüreceklerini kaydeden Çelik, “Taksit uygulaması sektörümüz için çok büyük önem arz ediyordu. BDDK’nın neden böyle bir karar aldığını bilmiyoruz. Sektör temsilcilerimiz uygulamanın yeniden düzenlenmesi için gereken her şeyi yapacak” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!