Konsey: İstanbul'da Fenerbahçe'yi yenebiliriz

Güncelleme Tarihi:

Konsey: İstanbulda Fenerbahçeyi yenebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:42

‘Hürriyet Futbol Konseyi’, Antalyaspor’da yıldız transferi seslerini, ligin 31’inci haftasında deplasmanda Fenerbahçe’yle yarın saat 19.00'da oynanacak maçı öncesinde değerlendirdi. Konsey, İstanbul’dan puanla dönmek için ‘neden olmasın?’ diyerek Ülker Stadyumu’nu işaret etti.

Haberin Devamı

1- Antalyaspor Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk, 2’si yıldız olmak üzere 6-7 transfer yaparak, gelecek sezon şampiyonluk hedeflediklerini söyledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

2- Başkan Ali Şafak Öztürk’ün transfer açıklamalarının ardından teknik direktör Rıza Çalımbay arasında bir sorun yaşanabilir mi? Çalımbay’ın, bu açıklama ile çok belirleyici olamayacağı bir süreç yaşanıp sürpriz bir ayrılık olur mu?

3- İstanbul’da yarın saat 19.00’da oynanacak Fenerbahçe-Antalyaspor karşılaşmasının havası nasıl olur? Sizin maç tahmininiz nedir?

Konsey: İstanbulda Fenerbahçeyi yenebiliriz

Ümit Turmuş

YENİ BİR SÜREÇ YAŞANIYOR
Antalyaspor Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk ve yeni yönetim ciddi bir borç devraldı. Bugün kulüp gelir-gider farkını başkan karşılıyor. Bu iddialı çıkış bugünden yarına hemen şampiyon olunmasa da boş bir söylem değil. Yeni bir süreci ifade ediyor. Finansmanıyla, transferiyle, altyapısıyla, pilot takımlarıyla, vizyonuyla şansa bırakılmayan planlı bir büyümeden bahsediyoruz. Sezon başı yaşanan krizde rolünün dışına çıkmış Samuel Eto’o konusunda bile geri adım atmayan Başkan Öztürk, haklı olarak herkesin kendi asli işini yapmasını isteyen duruşuyla transferde kulüp scoutlarının raporlarını dikkate alarak “ortak akıl” ile hareket edecek görünüyor.

Haberin Devamı


RIZA HOCANIN BEKLENTİLERİ
Transferde dominant olduğu kulüpçülük sistemi alışkanlığı ile başarısına rağmen fikri alınsa da belirleyici olamayan Rıza Çalımbay, yolları ayırma noktasına gelebilir. Ayrıca yeni sezon için başkanın “şampiyonluk” söylemi sonrası Rıza hocanın beklentileri düşürme adına ilk 5 yada 10 hedefi konuşması yeni bir krize yol açabilir.


İŞTAHI KAÇMIŞ BİR FENERBAHÇE
Fenerbahçe’nin artık tek hedefi “kupa”dan ön elemesiz Avrupa kupalarına gitmek. Son zamanlarda lig iştahı kaçmış bir Fenerbahçe izliyoruz. Düşük motivasyonlu Fenerbahçe’ye karşı Antalyaspor’da futbolcuların daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Bu sezon 49 puanı aşarak en başarılı sezon olarak kulüp tarihine geçmek isteyen Antalyaspor da, bu hedef kalan maçlarda önemli bir motivasyon oluşturacaktır. Maç tahminim önce Antalyaspor galibiyeti sonra beraberlik. Takımımıza başarı diliyorum.

 

Recep Güler

Haberin Devamı

YÖNETİCİ-TEKNİK DİREKTÖR BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ...
Nedense ülkemizde futbol takımlarımının teknik direktörleri (istisnalar hariç) çoğunlukla sezon içerisinde bir-iki takım çalıştırır hale geldi. Bu yüzden derim ki; Avrupa’da olduğu gibi hocalara göre değil, takımın eksik olan bölgelerini iyi tespit edip yöneticilerin bu konuda oyuncu transferleri yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Antalyaspor’a gelince seneye şampiyonluğa oynayacak olan bir kadro için yönetimin oyuncu transferlerini, teknik direktör Rıza Çalımbay ile birlikte ‘ortak akıl’ ile yapacağını düşünüyorum.

RIZA HOCAYI SEVDİK O DA...
Antalyaspor camiası olarak teknik direktör Rıza Çalımbay’ı çok sevdik; Rıza hoca da bizi sevdi. Hep birlikte büyük işlere ve başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Madem şampiyonluğa oynayacağız, transferleri de bir ay içinde bitirip kenti ayağa kaldırmalıyız.

Haberin Devamı

‘1-0 OLSUN; BİZİM OLSUN'
Avrupa Kupası hesapları yaparken, bir hafta seviniyoruz; bir hafta üzülüyoruz. ‘Biz Trabzon’a Avrupa’ya siz gidin’; derken ‘Trabzon yok olmaz siz gidin’ diyor. Ligde ilginç son haftalar yaşıyoruz. Bakalım sezon sonu Avrupa’ya kim gidecek? İnşallah bize nasip olur diyeceğim. Ben hala gideceğimize inanıyorum. Bu haftaki Fenerbahçe maçı inşallah sevineceğimiz bir hafta olur. Sadece Türkiye Kupası hedefi kalan Fenerbahçe’nin iyi bir takım olmasına rağmen maça asılacaklarını sanmıyorum. Zaten bize karşı şansları da pek fazla tutmuyor. Fenerbahçe’nin cezalı futbolcularının bulunması ve boş tirbünlere oynayacak olması da bizim için ayrı bir avantaj olacak. Antalyasporlu oyuncular, sabırlı ve akıllı oynarsa bu karşılaşmadan kazançlı çıkacağımıza inanıyorum. ‘Hadi hayırlısı’ diyelim; 3 puanı alıp yolumuza devam edelim. İstanbul deplasmanındaki maçın skoru 1-0 olsun; bizim olsun diyelim.

 

Sancar Biçikçi

Haberin Devamı


ÖRNEKLERİNİ ÇOK GÖRDÜK
2016-2017 sezonu yakalanan başarıdan sonra çıtayı yükseltmek çok doğru. Fakat 6-7 oyuncu kadroya adepte etmek ve sırasıyla şampiyonluk düşünmek gerekiyor. Daha önceki örneklerini çok gördük ve sonunda hep hüsran yaşandı. Bence hemen şampiyonluk değil ama birkaç eksik mevkilere yapılacak takviye ile bu bulunduğumuz konumu sindirmek daha doğru olur.

TAKIMDA İSTİKRAR AÇISINDAN ÖNEMLİ
Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın transferler konusunda mutlaka fikirleri alınması gerekir. Bu kadronun başarısındaki dinamiklerini unutmayalım. Bu kadro iki sezondur kurulan bir kadro. Sil baştan bir kompozisyon tarifi zor yıkımlar yapabilir. Başarılı olan bir teknik heyetin de önümüzdeki sezona devam etmesi istikrar açısından önemli. İki sezondur şampiyonluk kadrosu oluşturmaya çalışan Trabzonspor’un durumu ortada.

FENERBAHÇE’Yİ YENEBİLİRİZ

Haberin Devamı

Fenerbahçe son maçlarda oynadığı futbolla değil sansasyonel skorlar ve davranışlarla gündemde. Antalyaspor, Başakşehir karşısında elinden geleni yaptı. Mücadele etmemize ve istekli olmamıza rağmen son dakikalarda yenen gol bu maçın hakkı değildi. Beşiktaş maçında, pozisyonsuz ve dağınık bir görüntü veren Fenerbahçe ise aldığı 1 puan için çok sevinemedi. Kontrollü ve istekli olursak bu deplasmandan puan veya puanlar almak içten bile değil. Fenerbahçe karşısında galip geleceğimizi tahmin ediyorum.

 

Alper Beyaz

BAŞKAN ÖZTÜRK’E HATIRLATMAK İSTERİM

Antalyaspor, takım olarak zor bir süreçten geçiyor. Geçmiş dönemde yaşananları ve borç yükünü düşünürsek, takımın son durumu ligde takdir edilecek durumuda. Hiç kimsenin bu takımın elde ettiği başarıyı gölgelemesi mümkün değil. Bu başarı da ilk önce yönetimin aldığı kararlarla geldi. Rıza Çalımbay adıyla birden parlayan takımda, zengin (şişkin) bir oyuncu kadrosu olduğunu unutmadan konuşmak lazım. Yani geçmişte olduğu gibi sırf transfer yapmış olmak için oyuncu alınmamalı. Takıma kazandırılacak yıldız transfer elbette önemli. Ancak Başkan Ali Şafak Öztürk’e sezon başında yaptığı basın açıklamasında artık gençlere yöneleceklerini ve transferler konusunda daha dikkatli davranacakları söylemini hatırlatmak isterim. Umarım öyle olur ve bu söylemde kalmaz. Sadece transfer etmek değil; akıllıca hareket etmek lazım. Bu söylemden yola çıkarak umarım gelecek sezonlarda genç yıldızlar çıkaran ve kulübe para kazandıran oyuncuları sahada izleriz.

TAKIMIN İSKELETİNİ KİM KURDU?
Takımdaki dengeler çok önemli. Bu konuda yönetimin bir yanılgıyla, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın görüşlerini almayacaklarını düşünmüyorum. Bugün gelinen noktada Jose Morais’ten sonra yapılan dokunuşlar takımı nasıl konuşulur hale getirdi; ona bakmak lazım. Bu kadronun ligdeki başarısı yandısınamaz ve elbette Rıza Çalımbay ve ekibinin. Rıza hocanın, altyapıdaki oyuncu arayışını, hatta gençleri A takımda devamlı oynatmak arzusuyla kadroya dahil etmesini ve Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde yaşattığı olumlu havayı unutmayalım. bu başarıyı yakalayan takımda yeni sürprizlerin yaşanmaması dileğiyle.

GİT-GEL HALİ YAŞADIK
Ligde son bir kaç haftada çok ilginç sonuçlar alınıyor. Puan kayıplarımız, rakiplerin de kayıplarıyla birleşince üzütümüz daha katlandı. Yani hep bir git-gel hali yaşadık. İstanbul’da karşımıza motivasyonu oldukça düşmüş bir Fenerbahçe çıkacak. Yani İstanbul ekibini kendi sahasında yenebiliriz. Sadece oyuncularımızın daha sabırlı, sakin ve dengeli olmaları gerekiyor. Yekta ve Zeki gibi önemli eksiklerimiz var. Rıza hocaya kuracağı kadro konusunda güveniyorum. Maçı 1-0 kazanıp, Antalya’ya 3 puanla döneceğimizi düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!