DÜNYAYI ‘12’DEN VURDU

Güncelleme Tarihi:

DÜNYAYI ‘12’DEN VURDU
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2019 10:28

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Dünya Okçuluk Kupası erkekler klasik yay finalinde dünya şampiyonu olan Akdeniz Üniversitesi 3’üncü sınıf öğrencisi Mete Gazoz, başarı hikayesini Hürriyet Akdeniz’e anlattı.

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi, Okçuluk Dünya ve Avrupa rekortmeni Mete Gazoz, Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Dünya Okçuluk Kupası erkekler klasik yay finalinde Güney Koreli Bae Jaehyeon’ı 6-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Milli okçu, geçen yıl yine Berlin’de yapılan 4. ayak yarışmalarında da altın madalya elde etmişti.

GÜNDE 10 SAAT ÇALIŞIYOR

Bu yıl hem bireysel hem de takım olarak şampiyon olmanın mutluluğunu yaşayan Gazoz, başarıya giden yolun detaylarını Hürriyet Akdeniz’e anlattı. Okçuluk sporuna 3 yaşında başladığını, günde 10 saat, haftada 60 saat antrenman yaptığını vurgulayan Gazoz, “Ülkeme böyle bir gurur yaşattığım için çok mutluyum. Umarım bu başarı ülkemizin okçuluk sporundaki tanıtımını daha üst noktalara çıkarır. Ben azimle çalışmaya devam edeceğim” dedi.

HAYALİM OLİMPİYATLAR

Haberin Devamı

En büyük hayalinin 2020 yılında yapılacak olan Tokyo Olimpiyatlarına katılmak olduğunu vurgulayan Gazoz, “Olimpiyatlar öncesi yapılan kota yarışmalarında başarılı olup Türk okçularının başarısını olimpiyatlara taşımak istiyoruz. Bu benim en büyük hayallerimden biri. Umarım hem takım olarak hem de bireysel mücadelelerde başarıya ulaşıp ülkemizi olimpiyatlarda da gururlandırırız” diye konuştu.

TÜRK OKÇULUĞUNUN GURURU

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ise Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Dünya Kupası’nın 4. ayağında 4 altın madalya kazarak tarihi bir başarı elde ettiklerini söyledi. Topaloğlu, Mete Gazoz’un geçen yıl olduğu gibi Berlin’de yine altın madalya aldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Mete Gazoz çok önemli bir sporcumuz. Dünya sıralamasının önde gelen sporcularını yendi. Burada yine büyük başarıyla ülkemizi temsil etti. Türk okçuluğunun en önemli gururlarından.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!