AVRUPA HAYALİNE VİZE RÖTARI

Güncelleme Tarihi:

AVRUPA HAYALİNE VİZE RÖTARI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2019 10:52

Turizm sezonu öncesi tatil dolandırıcıları yeniden ortaya çıktı. Dolandırıcılar, kurdukları internet sitelerinde vatandaşları kolay vize vaadiyle dolandırıyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’dan yurt dışına seyahat yapmak isteyen onlarca tüketici sahte vize işlemi yürüten dolandırıcıların kurbanı oldu. Sahte internet siteleri aracılığıyla kişi başı 600-800 TL vize ücreti toplayan vurguncular, tüketici dernekleri ve tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurulara rağmen faaliyetlerini sürdürüyor.

İŞLEMİ BAŞLATTIM

Başından geçenleri Hürriyet muhabirine anlatan vize mağduru Bedriye Erturan, şöyle dedi:
“Yurt dışına gitmek için arama motoru üzerinden vize işlemlerini yapan resmi firmaları araştırdım. Daha önceden de ismini bildiğim tanınan bir şirketin internet sitesini görünce işlemleri başlattım.”

ŞOK YAŞADIM
“Talep formu diye açılan formdan randevu oluşturdum. Bana vize işlemleri için 600 TL masraf yatırmam gerektiği, bu bedel ödendikten sonra randevunun oluşturulacağı söylendi. Bunun üzerine ödemeyi yaptım. Randevu günü şirketin merkezine gittiğimde büyük bir şok yaşadım. Çünkü şirket yetkilileri başvuru için ücret istemediklerini söyledi.”

MAĞDURİYET ARTIYOR

Haberin Devamı

Erturan adına Muratpaşa Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapıldığını vurgulayan Tüketici Birliği Başkan Vekili avukat İbrahim Güllü, “Sahte vize işlemleri nedeniyle yaşanan mağduriyetler sürekli artıyor. Antalya’da da çok sayıda mağdur var. Tüketicilerin işlem yaparken çok dikkatli olması ve randevudan önce herhangi bir ödeme yapmaması gerekiyor” dedi.

BİLİNÇLİ OLMALIYIZ

Yapılan resmi başvurulara rağmen sahte sitelerin faaliyete devam ettiğini de vurgulayan Güllü, “ Maalesef yasal boşluklardan yararlanan kötü niyetli kişiler site kapatılsa bile hızlı bir çalışmayla başka bir site açıp tüketicileri mağdur etmeye devam ediyor. Bu sorunun çözümü tüketicinin bilinçli olması ile çözülebilir” diye konuştu.

ARAŞTIRMA DA YAPTIM

Zahmetsiz vize vaadiyle faaliyet gösteren bir şirkete 1000 TL ödediğini kaydeden Melih Tuzcu, “Site o kadar profesyonel hazırlanmıştı ki özel çağrı hattı bile vardı. Aslında araştırma da yaptım ancak sitenin sahte olduğu hiç aklıma gelmedi. Antalya’daki tüketici dernekleri vasıtasıyla paramın iadesi için başvuru yaptım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!