ATSO’DA GERGİN BEKLEYİŞ

Güncelleme Tarihi:

ATSO’DA GERGİN BEKLEYİŞ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 09:30

Antalya Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, ATSO yönetim kurulu başkanı ve üye seçimini ‘işaretli oy’ gerekçesiyle iptal etti. Karara göre, 59 oy alarak seçimi kazanan Davut Çetin’in kırmızı listesindeki 56 oy iptal edilirken, seçime mavi liste ile katılan Ali Bahar’ın aldığı 58 oyun tamamı geçerli sayıldı.

Haberin Devamı

ANTALYA Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) 7 Ekim Cuma günü gerçekleşen yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin seçimine ilişkin, 59 oy alarak seçimi kazanan Davut Çetin’in kırmızı listesindeki 56 oyu, ‘işaretli oy’ gerekçesiyle iptal etti. Seçime mavi liste ile katılan Ali Bahar’ın 58 oyunun tamamı ise geçerli sayıldı.

İŞTE O GEREKÇE
Kararın, mavi liste üyelerinden Boğaçhan Göksu’nun avukatı Başak Önal’ın yönetim kurulu seçimine ilişkin Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonucu alındığı öğrenilirken, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu’nun kararında şu ifadeler yer aldı: “Kırmızı liste 56 oy pusulasının geçersiz olduğu, kırmızı liste 3 oy pusulasının geçerli olduğu, mavi liste 58 oy pusulasının geçerli olduğuna karar vermek gerekmiştir.”

Haberin Devamı

‘MECLİS İRADESİ ETKİLENDİ’
Kepez İlçe Seçim Kurulu’nun kararına itiraz ettiklerini söyleyen Davut Çetin, “1 Ekim’de başlayan süreçte seçimi kazandığımızı söyledik. 7 Ekim günü gerçekleşen yönetim kurulu seçimlerimizi sandıkta 59- 58 kazandık. Bugün geldiğimiz noktada İlçe Seçim Kurulu seçmenin iradesini etkileyecek bir karar vermiştir. Seçimde işaretli ve şaibeli oy kullanıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Oy kullanan meclis üyelerimizin her biri aynı zamanda aday olma yeterliliğine de sahiptir” diye konuştu.

‘ALGI OPERASYONU VAR’
Oy kullanan her meclis üyesinin, listelerde istediği ismi çizip, istediği ismi yazabileceğini belirten Çetin, “Bu iddia edildiği gibi bir işaretleme değil, seçilme yeterliliğine sahip herkesin kullandığı hakkıdır, kendi kararıdır. Bu sebepten dolayı İl Seçim Kurulu’na müracaatımızı yaptık. İl Seçim Kurulu’nun doğru ve tarafsız karar vereceğine güvenimiz tamdır. Üyelerimden aldığım her bir helal oyun sonuna kadar takipçisi olacağım. Süreç devam ediyor. Algı operasyonlarına, itibar suikastlerine rağmen, yargımızın güçlü vicdanına sonuna kadar inanıyorum. 140 yıllık ATSO’muzun itibarı bizim için her şeyden önemlidir” dedi.

‘SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ’
Kesin karar açıklandıktan sonra detaylı bir açıklama yapacağını kaydeden Bahar ise şöyle dedi: “Biz her zaman adaleti, hakkı ve hukuku referans alarak hareket ettik. Ve ektiğimiz iyi niyet tohumlarının da filiz vermeye başladığını görüyoruz. Öncelikle bize inanan, bu zorlu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnanın süreç hakkında söyleyecek çok sözümüz ve anlatacak çok şeyimiz var. Fakat biliyorsunuz ki henüz hukuki süreç sona ermiş değil. Dolayısıyla bu süreçte açıklama yapmak, söz söylemek doğru ve etik olmayacak. Hukuki süreç tamamlanıp, başkanlık görevini ve mazbatamızı aldıktan sonra gerekli tüm açıklama ve bilgilendirmeyi yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!