Atso
Atso Haberleri
TAM KAPANMA VİRÜSÜ YENER
‘Kente önem katanlar’ ödüllendirildi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ATSO ‘Kente Önem Katanlar’ Ödülleri’nin kazananlarını açıkladı.
107 YILLIK LEZZET HİKÂYESİ
ANTALYA MAVİLENSİN
UÇUŞ AÇILIRSA 50 BİN TURİST GELİR
‘Turizm sezonuna iyi başlamayı ümit ediyoruz’
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisinin 2020 yılında pandemiye rağmen yüzde 1.8 büyüdüğünü ancak hizmetler sektöründeki yüzde 4.3 daralmanın Antalya’da derinden hissedildiğini, kapalı kalan, büyük ciro ve istihdam kaybına uğrayan sektör ve işletmelerin halen kira, kredi ve istihdam desteklerine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.
Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz kimdir nereli kaç yaşında?
Antalyaspor yeni başkanı Mustafa Yılmaz biyografisi ile araştırılmaya başlandı. Mustafa Yılmaz, 1963 yılında Antalya’da doğdu. Babası Elmalı Akçay, annesi Korkuteli Bozovalıdır. Lise dahil tüm eğitimini Antalya’da tamamladı. Antalya Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü’ne 2 yıl devam ettikten sonra, günün koşulları gereği okulu tamamlamadan askerlik görevine başladı. 1985 yılı sonuna kadar askerlik görevini tamamlar tamamlamaz, inşaat malzemeleri ticareti ile genç yaşta iş hayatına atıldı.
FIRSAT VERİN ÖRNEK OLALIM
Turizm büyüyünce, Antalya'nın ülke ekonomisine katkısı artıyor
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, turizm ve hizmet sektörü sayesinde 2018 ve 2019 yıllarında Antalya'nın Türkiye ekonomisine İstanbul ve Ankara ile en fazla katkı sağlayan iller arasında yer aldığını bildirdi.
Dijital tarım seferberliği
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Vodafone Türkiye, önemli bir işbirliğine imza atarak Dijital Tarım Projesi’ni uygulamaya geçirdi. ATSO üyeleri bundan sonra tarlalarının durumunu, toprağın nemini ve ihtiyaçlarını uzaktan kontrol edebilecekler.
AF İÇİN SON ÇAĞRI
Antalya'da yapay zeka masaya yatırıldı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, iş dünyasında gerçekleştirilmesi gereken dijital dönüşüm ve yapay zekanın bilgi ekonomisi olduğunu söyledi.
Lokantalar, restoranlar, kafeler ne zaman açılacak? Kabine Toplantısı sonrası kısıtlamalara yönelik önemli açıklama geldi!
Lokantalar, kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak sorusu işletme sahipleri ve vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamaların uygulandığı lokantalar, restoranlar, kafeler yalnızca paket servis ve gel al hizmeti ile müşterilerle buluşabiliyordu. Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamalara yönelik konuştu. Peki, Kabine Toplantısı sonrası Lokantalar, restoranlar, kafeler için son gelişmeler neler oldu?
PLATO HEYECANI
ANTALYA’NIN EN HIZLI 5’LİSİ
HES TALEBİ ANKARA'DA
YENİ YIL BEREKETİ
PANDEMİ GİRİŞİMCİLERİ
Posof fasulyesi Ardahan'ın dördüncü coğrafi işaretli ürünü oldu
Ardahan’ın Posof ilçesi ve civarında yetişen Posof fasulyesi, 1 yıllık çabanın sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE) tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillenerek, şehrin dördüncü coğrafi işaretli ürünü oldu.
Pandemi dönemi bilişim sektörünün büyümesine yol açtı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO’ya kayıtlı bilişim sektörünün 2017 yılından bu yana önemli bir büyüme kaydettiğini ifade etti. ATSO’nun 2016 yılında endüstri 4.0’ı gündeme alarak son 5 yılda inovasyon, dijitalleşme ve 4.0 üzerine ciddi farkındalık çalışmaları yaptığını söyleyen Başkan Davut Çetin, “Bizim 5 yıldır anlatarak yapamadığımızı pandemi 3 ayda gerçekleştirdi” dedi.
DESTEK GELİRSE ESNAF DİRENİR
Antalya'da Kovid-19 sürecinde de yabancı sermayeli firma sayısı arttı
Yabancıların en çok yatırım yaptığı kentlerden biri olan Antalya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de 378 yabancı yatırımcının adresi oldu.
Demre'de flamingo heyecanı
Antalya'nın Demre ilçesi Çayağzı sulak alanında, 6 genç flamingo görüntülendi.
ATSO'DAN YILMAZ'A DAVET VAR
YENİ PAKET NEFES OLACAK
FAHİŞ FİYAT EMLAĞI VURDU
Hatay’ın tescilli lezzetleri 'kağıt kebabı' ve 'künefe'ye ilgi büyük
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleri ile dikkat çekiyor.
TURİST FAZLA RAHAT
'Turizmin başkenti' Antalya'nın alternatif turizm rotaları
Her yıl milyonlarca turist ağırlayan Antalya, sadece denizi, kumu, güneşi ve lüks otelleriyle değil, sınırları zorlayan macera, kültür-sanat ve eğlence imkanlarıyla da ziyaretçilerine keyifli tatil imkanı sunuyor.
Gastronomi başkentlerimizden Hatay'ın lezzetleri tescil kuyruğunda
UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da, künefe, sürk, küflü sürk ve kağıt kebabının ardından Samandağ ney kamışı, künefelik peynir, Antakya tuzlu yoğurdu, Antakya carra peyniri de coğrafi işaret tescili için bekliyor.
Mesleki eğitime özel sektör desteği
Antalya’da Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamındaki proje okulu sayısı ikiye çıkarıldı. Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden sonra Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de, oda ve borsaların yönetiminde olduğu Protokol Yürütme Kurulu’nca yönetilecek.
Müzikolog Burak Bayat'tan ilk single: Tabut
Müzikolog Burak Bayat ilk single çalışması 'Tabut'la dinleyici karşısında. Şarkının söz ve bestesi Bayat'a ait.
FAİZ DÜŞTÜ TAŞINMAZ UÇTU
GÜÇLENEREK GERİ DÖNECEĞİZ
Hatay Akdeniz Bölgesi'nin ihracatında da söz sahibi
Yöresel lezzetleriyle bilinen gastronomi kenti Hatay, yılın ilk 5 ayında gerçekleştirdiği 926 milyon 868 bin dolarlık dış satım başarısıyla Akdeniz Bölgesi'nin ihracat lideri oldu.