ANTALYA’YA MÜZEKART’INIZLA GELİN

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA’YA MÜZEKART’INIZLA GELİN
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2023 10:40

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması, tatili pek düşünmeyen yüzbinlerce kişinin kafasını çeldi. 9 gün uzun bir süre.

Haberin Devamı

Şu aralar harıl harıl en güzel ve en ekonomik tatil aranıyor. KURBAN Bayramı tatilinin 9 güne çıkması, tatili pek düşünmeyen yüzbinlerce kişinin kafasını çeldi. 9 gün uzun bir süre. Şu aralar harıl harıl en güzel ve en ekonomik tatil aranıyor.

Görüştüğüm iç pazardaki acenteciler ve otelciler, bayram tatilinin erken açıklanmasının ve 9 güne çıkmasının turizme olumlu yansıyacağını düşünüyorlar. İç turizmde kesin istatistik tutulması zor, kendi araçları ile gelenler az değil. Bu bayram birkaç milyon kişinin tatile çıkacağı öngörülüyor.

Kimi eş dost akraba ziyareti planlarken, kimileri pandemi, savaş, deprem, seçim dolu günlerin stresini denizin sularına bırakmak için yola koyulacak. Tabii en önemli konu bu işin bütçesi. Artan maliyetlerin konaklama ve ulaşım fiyatlarına yansıması ile geçtiğimiz yılın bütçesinin üzerine en az bir o kadar daha koyması gereken ve belki de daha mayosunu yenilememiş olan yerli turistin buna ayak uydurması çok kolay değil.

Haberin Devamı

Üst segmenteki bir kısım oteller zaten dolacak, bununla birlikte daha hesaplı otellere talep artacak. Bu arada 9 günün tamamını tatille geçirmek isteyen bir aile küçük bir serveti göze almak zorunda. Tatil süresinin ortalama bir hafta olacağını düşünüyorum. 

BAYARAMDA İSTİKÂMET: EGE VE AKDENİZ

Gerçekten hepimizin biraz soluklanmaya, sıcak ve bunaltıcı geçeceğini beklediğimiz uzun yaz öncesi dinlenmeye, eşle dostla iki muhabbete çok ihtiyacı var. Tatil herkesin hakkı. Bu bayram 4 ana destinasyonda yoğunluk bekleniyor: 

1. Ege-Akdeniz sahilleri,

2. Kapadokya-Güneydoğu-Karadeniz,

3. Balkan ülkeleri,

4. Kuzey Kıbrıs.

Bayram tatilinde ülke içinde hemen her yöne hareketlenme olmakla birlikte, ana istikâmetin Akdeniz ve Ege sahilleri olacağını biliyoruz. Bayram tatilinin sezon başına denk gelmesi, Ruslardan umduğunu bulamayan ve umudunu temmuza, ağustosa taşıyan turizmcilere de ilaç gibi gelecek.

Yerli turistin bir kısmı gezme eğilimli. Onlar Kapadokya, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz kapsamlı kültür turlarına çıkacaklar. Vizesi olan ve bütçesini denkleştirebilenler ise yurt dışına yönelecekler. Unutulmaması gereken bir destinasyon da Kuzey Kıbrıs. Konserlerle programlarını zenginleştiren otellerin şimdiden dolmuş olduğunu öğrendik.

EN GÜZEL BAYRAM HEDİYESİ

Haberin Devamı

Eğer Kurban Bayramı tatili için plan yapıp bir yerlere gitseniz de gidemeyip evde kalacak olsanız da kendinize ve sevdiklerinize verebileceğiniz en güzel bayram hediyesini buldum: MÜZEKART.

Hayatımızda hemen her şeyin fiyatı sürekli artar, alım gücümüzü gittikçe zorlarken, fiyatı neredeyse tek değişmeyen ve içeriği gittikçe zenginleşen Müzekart bugünlerde birilerine verebileceğiniz en değerli hediye. Zira sadece 60 TL, yani bir hamburger fiyatına. Hem de 1 yıl boyunca geçerli. Müzekart’ınızla ülkemizde 17 bin TL değerinde 200’e yakın müze ve ören yerini gezebiliyorsunuz.  Bir hamburgere bir Türkiye turu...Hem de nereleri hatırlatayım ;Nemrut Ören Yeri, Ishak Paşa Sarayı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Aspendos, Antalya Müzesi, Perge, Aziz Nikolaus Müzesi, Patara Ören Yeri, Afrodisias, Didim Apollon Tapınağı, Sagalassos, Bursa Türk İslam Eserleri Müzesi, Truva Ören Yeri ve Müzesi, Hattuşaş, Pamukkale ve Hierapolis Ören Yeri, Laodikya Zeugma Mozaik Müzesi, Galata Kulesi, Kız kulesi, Berpama Akropol ve Asklepion, Efes Ören Yeri, Ani, Mersin Kanlı Divane ,Bodrum Sualtı Müzesi ve daha niceleri...

Haberin Devamı

Türkiye’nin 73 ilinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı ziyaret edilebilen ve olan 355 kültürel değeri var. Bunların 162’si ücretsiz. Geriye kalan 193 yeri Müzekart’la gezebiliyorsunuz. Yani hangi ilde olursanız olun Müzekart’ınızı kullanabileceğiniz çok değerli müze ve ören yerleri mevcut. 

SAHİLLERİMİZ ÖREN YERLERİMİZLE GÜZEL

Mesela bayramda sahile gideceklere ya da kültür turu yapacaklara  hatırlatayım: Muğla’da 28, Antalya’da 25, İzmir’de 23, Mersin’de 19, Nevşehir’de 19,  İstanbul’da 14,  Aydın’da 13, Konya’da11, Bursa’da 8 müze ve ören yerini Müzekart’ınızla ücretsiz gezebilirsiniz.

Türkiye’nin UNESCO Kültür Mirası’ndaki 19 ören yerinin hepsini Müzekart’ınızla gezebilirsiniz. Dünya bunları görmek için Türkiye’ye gelirken, biz bu değerlerimizi defalarca gezip, ziyaret edip mümkün olduğunca geniş kitlelere yaymalıyız.

Haberin Devamı

Özellikle talep gören ören yeri giriş fiyatlarımız hiç de düşük değil. Galata Kulesi 350 TL, Kızkulesi 400 TL, Efes Ören Yeri 400 TL, Truva 200 TL, Pamukkale 400 TL, Bodrum Sualtı Müzesi 300 TL, Göreme Açık Hava Müzesi 300 TL, Sümela Manastırı 300 TL. Bunları tek tek ödemeye kalktığınızda oldukça yüksek bir rakam karşınıza çıkar. 

MUTLAKA CEBİNİZDE OLSUN

Bayram tatilinde rotasını Antalya‘ya çevirmiş yaklaşık yarım milyon vatandaşımıza çağrımdır: Güneş kreminizi, şapkanızı unutabilirsiniz ama Müzekart’ınızı mutlaka yanınızda getirin. Antalya‘da 2 bin TL değerindeki 17 müze ve ören yerini Müzekartı’nızla ücretsiz ziyaret edebiliyorsunuz. İster Alanya, ister Side, ister Belek, ister Antalya, ister Kemer, nerede tatil yapıyorsanız yapın, bu listeden bir yerler mutlaka yakınınızda olacaktır. Hatırlatayım, bu yerlerin çoğu UNESCO Kültür Mirası aday listesindedir. 

Haberin Devamı

Alanya Kalesi                            150

Alanya Müzesi                             40

Aspendos 200Karain Mağarası   40

Lymra Ören Yeri                          50

Antalya Müzesi                         200

Olympos Ören Yeri                   180

Perge Ören Yeri                        200

Termessos Ören Yeri                  50

Aziz Nikolaus Müzesi               250

Andriake Ören Yeri                     75

Myra Ören Yeri                         180

Patara Ören Yeri                      200

Simena                                       75

Xanthos Ören Yeri                      50

Side Müzesi                              100

Side Ören Yeri                           180

TOPLAM:                               2.220 T

Havalar biraz da belirsiz seyrederken her ihtimale karşı Müzekart’ınız bu bayram mutlaka cebenizde olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!