‘Yeşil Kalkınma Devrimi’nin lokomotifi Ankara olacak

Güncelleme Tarihi:

‘Yeşil Kalkınma Devrimi’nin lokomotifi Ankara olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2021 18:30

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki millet bahçesinin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “‘Yeşil Kalkınma Devrimi’mizin lokomotif şehri de Ankara olacaktır. Ankara’dan yükselen iklim dostu kalkınma güneşi ülkemizin 81 vilayetini kuşatacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da inşa edilen Türkiye’nin en büyük millet bahçesinin ismini, ‘Başkent Millet Bahçesi’ olarak belirlediklerini açıkladı. Erdoğan, dün yapılan açılış töreninde özetle şunları kaydetti: “İsmini 98 yıl önce bu şehre verilen unvan olarak belirlediğimiz Başkent Millet Bahçemizin ülkemize, Ankara’mıza, Ankaralılara hayırlı olmasını diliyorum. Milli Mücadele’nin karargâhı, İstiklal Harbi ve 15 Temmuz’un gazi şehri olan Ankara’ya ancak böyle bir eser yakışırdı. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yılına erken bir armağan olarak gördüğümüz bu eser Ankara’nın merkezine değer katacak, şehircilik kültürümüzü, tabiat ve çevre anlayışımızı yaşatacak örnek bir projedir. Melike Hatun Camii’nden başlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kadar uzanacak dev bir projenin en önemli kısımlarından birini oluşturan Başkent Millet Bahçesi toplamda 700 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO) binalarıyla, Gençlik Parkı ve 19 Mayıs Stadyumu’nu içine alan Başkent Millet Bahçemiz her yaştan insanımıza hitap eden imkanlara sahiptir.

6 DURAKLI TRAMVAY HATTI

İçinde binlerce kitabı olan bir millet kıraathanesi olacak. Buraya gelen evlatlarımız yeşillikler arasında, ağaçların ve çiçeklerin kokusu içinde, kuş sesleri eşliğinde ders çalışıp kitaplarını okuyabilecekler. Tohum merkezi, binicilik ve etkinlik çayırları, spor sahaları, oyun alanları, açık hava sineması, su gösteri havuzu ve bisiklet parkı gibi bölümler de millet bahçemizin içinde yer alıyor. İçinde 5 bin kişilik konferans salonuyla sergi alanlarının da olduğu çok amaçlı bir kültür merkezi bulunuyor. Cami, sanat atölyeleri, çayhane, kır lokantası, sağlık merkezi gibi alanlarla Ankaralılara başkentlik unvanına yakışır bir eser kazandırdık. Millet bahçemiz rengârenk çiçekleri, çeşit çeşit sebze ve meyvelerin yetiştirileceği bir bostana da şahittir. 6 duraklı tramvay hattı sayesinde vatandaşlarımız araçlarını park ettikten sonra millet bahçemizin içinde rahatça dolaşabilecekler. Özel günlerimizi ve bayram törenlerini de millet bahçesindeki alanda hep birlikte gerçekleştireceğiz.

365 GÜN YAŞAYAN BİR MEKÂN

Amacımız Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan şehircilik kültürümüzün en güzel örneklerini burada yaşatmaktır. Her millet bahçemiz Türkiye’nin dört bir yanında şehirlerimizin en değerli alanlarının vatandaşlarımızın hizmetine sunulduğu bir mekân olarak hazırlanmaktadır. Başkent oluşunun 98. yıl dönümünü kutladığımız Ankara’mızın tam merkezinde yer alan bu simge mekânı da aynı anlayışla ülkemize kazandırdık. Burası çocuklarımızın cıvıltılarıyla, gençlerimizin neşeli kahkahalarıyla çınlayan, 7’den 70’e tüm Ankaralıların ve başkentimize gelen misafirlerimizi buluşturan yılın 365 günü yaşayan bir mekân olacaktır.

LOKOMOTİF ŞEHRİ OLACAKTIR

Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında Ankara’yı dünya başkentleri arasında hak ettiği yere ulaştırmak için çok önemli yatırımlarla donatıyoruz. Burası artık sadece bir başkent değil aynı zamanda Anadolu’nun ortasında kültür sanattan sanayiye kadar her alanda ülkemizin geleceğine istikamet veren çok yönlü bir merkezdir. İnşallah 2053 vizyonumuzun ilk ve en iddialı hedefi olarak belirlediğimiz ‘Yeşil Kalkınma Devrimi’mizin lokomotif şehri de Ankara olacaktır. Ankara’dan yükselen iklim dostu kalkınma güneşi ülkemizin 81 vilayetini kuşatacaktır.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nin yanında Ankara’ya 4 milyon 200 bin metrekare büyüklüğünde 21 millet bahçesi yaptıklarına da dikkat çekti.

Haberin Devamı

ANKARA’MIZ ŞANINA YAKIŞIR BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAKTIR

Haberin Devamı

Ankara’daki yenileme projeleri kapsamında Ankara Kalesi’nden başlayıp eski belediye binasının bulunduğu yere kadar uzanan kapsamlı bir plan hazırladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentteki diğer projelerle ilgili de şu bilgileri verdi: “Ankara’da 21 riskli, 33 rezerv yapı alanında 91 bin konutun deprem dönüşüm çalışmaları ve dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik 12 bin 500 sosyal konutun inşası sürüyor. Eski Ankara adıyla andığımız Altındağ’da tarihi ve kültüre önem verdiğimizi ön plana çıkaran çok önemli yenileme projelerini hayata geçiriyoruz. Bunun için Ankara Kalesi’nden başlayıp eski belediye binasının bulunduğu yere kadar uzanan kapsamlı bir plan hazırladık. Hamamarkası bölgesindeki konakların restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ankara’nın tarihini, kültürünü ve medeniyet değerlerini yeniden gün yüzüne çıkartan bu projeleri Atatürk Orman Çiftliği’nden buraya kadar uzanan bir millet bahçesi zinciriyle tamamlamayı hedefliyoruz. Böylece başkentimizin merkezini kilometrelerce uzunluktaki bir kültür, tarih ve tabiat koridoruyla kuşatmış olacağız. ‘Durmak yok yola devam’ sözünü boşa söylemiyoruz. Ankara için yaptıklarımız ve yapacaklarımız sadece bunlardan ibaret değil. İmrahor Millet Bahçesi’nden başlayarak Eymir Gölü, Gölbaşı Millet Bahçesi, Mogan Gölü ve Gölbaşı Arberetum Alanı’nı içine alan yeni bir yeşil koridor daha oluşturuyoruz. Başkentimizin en önemli koruma ve yaşatma projelerinden Saraçoğlu Mahallesi’ndeki çalışmalar da hızla sürüyor. Ankara’nın merkezinde özgün mimarisi, havuzu, parkları ve anıt ağaçlarıyla yemyeşil bir hayat alanı kuruyoruz. Burada Cumhuriyet’in ilk dönem mimarisinin yadigâr yapılarını yüksek teknolojiyle, enerji verimli, yalıtımlı, sıfır atık uyumlu akıllı bina özellikleriyle aslına uygun şekilde restore ediyoruz. İnşallah tüm bu çalışmalarla Ankara’mız şanına yakışır bir görünüme kavuşacaktır.”

‘Yeşil Kalkınma Devrimi’nin lokomotifi Ankara olacak


ANKARALILARI DAVET ETTİ

Dört gün boyunca konser, etkinlik ve yarışmalarla Başkent Millet Bahçesi’nin festival alanına dönüşeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara’daki vatandaşlarımızın tamamını havaların iyi gittiği şu günlerde Başkent Millet Bahçemizin keyfini çıkarmaya davet ediyorum.”

Haberin Devamı


‘Yeşil Kalkınma Devrimi’nin lokomotifi Ankara olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli açılışın ardından Başkent Millet Bahçesi’ni gezdi. Erdoğan, Bahçeli’ye Ankara simidi ikram etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!