‘Ücretsiz aktarma’ devri sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

‘Ücretsiz aktarma’ devri sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2022 16:47

Ankara’da bazı metro ring otobüslerinde uygulanan ücretsiz aktarma dönemi sona eriyor. Yarından itibaren bu metro ringlerini kullanan tüm yolcular yaptıkları aktarmalarda tam veya indirimli olarak transfer ücreti ödeyecek. Sadece 550 numaralı Hacettepe Beytepe ringinde aktarma ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

Ankara’da metro bağlantılı bazı istisnai otobüs hatlarında 75 dakika içerisindeki binişlerdeki ‘ücretsiz aktarma’ uygulaması sona eriyor. Başkent’te sadece 550 hat numarasıyla Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü ile Beytepe Metro İstasyonu arasında hizmet veren üniversite ring hattında ücretsiz aktarma uygulaması devam edecek. Metrolardan inip otobüslere binen ya da otobüslerle gelip metroya binen yolcular artık tam veya indirimli olarak aktarma ücreti ödeyecek.

‘Ücretsiz aktarma’ devri sona eriyor


UKOME’DE YENİ KARAR ALINDI

Karar, geçen perşembe günü Ankara’daki yeni ulaşım tarifesini de görüşen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Genel Kurulu’nda alındı. Toplantıda, ‘Üniversite ring hattı olan 550 numaralı hat hariç, istisnai hatlarda uygulanmakta olan ücretsiz transfer uygulamasının kaldırılarak, tüm hatlarda tam ve indirimli transfer uygulamasının yapılması ve tamamlamalı hatların uygulanmasına devam edilmesi’ kararlaştırıldı. Yeni kararla birlikte böylece geçmişte metro kullanımını da teşvik etmek amacıyla uygulanmaya başlayan ‘ücretsiz aktarma’ dönemi de sona ermiş oldu.

TAM 2.25 İNDİRİMLİ 1.25 TL

Örneğin MTA Metro İstasyonu’nda metrodan inip 167 numaralı ring otobüs hattını kullanmak isteyen bir yolcu otobüse artık ücretsiz binemeyecek. Yine örneğin Fatih Metro İstasyonu’nda inerek Sincan merkeze gitmek için 509 numaralı Sincan-Fatih otobüsüne binen bir yolcu otobüse eskiden ücretsiz aktarma ile binebilirken artık bu hattı kullanmak için de ücret ödeyecek. Yarından itibaren tüm hatlarda tam biniş kartıyla aktarma yapan yolcuların kartlarından 2.25 TL, indirimli öğrenci biniş kartıyla aktarma yapan yolcuların kartlarından ise 1.25 TL aktarma ücreti düşecek. Yeni uygulama yarın saban 06.00’dan itibaren başlayacak.

AKTARMA ÜCRETİ ÖDEYENLER KALDIRILMASINI İSTEMİŞTİ

Haberin Devamı

7 EKİM 2019
Hürriyet Ankara okurları da Burada Okur Yazar Köşesi’ne gönderdikleri iletilerinde ‘2014 sonrası açılan metro ring seferlerinde metroya aktarmasının ücretsiz olduğuna, 2014 öncesinde açılan metro ringlerinden ise aktarma ücreti alındığına’ dikkat çekmiş, “Metro ringleri için aktarma ücreti tümüyle kaldırılmalı” talebinde bulunmuştu.

‘Ücretsiz aktarma’ devri sona eriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) otobüs ve metrolara astığı bilgilendirme afişlerinde normalde ulaşımın maliyetinin 6.5 TL olduğunu belirterek 4.5 TL’lik yeni ücret ile aradaki farkın belediye bütçesinden karşılandığını duyurdu.

Haberin Devamı

ZAMLI TARİFE YARIN BAŞLIYOR

Öte yandan EGO Genel Müdürlüğü’nün yüzde 38.4’lik teklifi ile UKOME’de kabul edilen yeni zamlı ulaşım tarifesi de yarından itibaren uygulanmaya başlıyor. Yeni zamlı ücretler şöyle:
Tam biniş: 4.5 TL
İndirimli biniş: 2.5 TL
Tek binişlik Ankarakart: 5.5 TL
Öğretmen biniş: 3 TL
Tam aktarma: 2.25 TL
İndirimli aktarma: 1.25 TL
Öğrenci abonman: 75 TL.

‘Ücretsiz aktarma’ devri sona eriyor

Ankara’da ücretsiz aktarma uygulaması sadece 550 hat numaralı Hacettepe Üniversitesi Beytepe üniversite ringinde devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!