Ücretli otopark istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ücretli otopark istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 15:36

Rüzgarlı’da bir grup esnaf, ücretli ‘yol boyu otopark’ uygulamasını protesto etti. Kepenkleri yarıya kadar indiren esnaf, caddeyi trafiğe kapatarak otopark personelinin araçlara fiş kesmesini engelledi, “Dernek, belediye ile işbirliği yapıp bizim istemediğimiz sistemi uyguluyor” dedi.

Haberin Devamı

Rüzgarlı Caddesi’nde, bir gencin otoparkçı kurşunuyla öldürülmesi sonucu kaldırılan ve iki yıl aradan sonra ANPARK modeliyle aynı yerden tekrar başlatılan ücretli ‘yol boyu otopark’ uygulamasına esnaf dün tepki gösterdi. Ücretli otopark uygulamasını istemediklerini belirten Hamit Kaplan Caddesi’ndeki esnafı toplanarak, sabah saatlerinde çalışmaya başlayan otopark personelinin araçlara fiş kesmesini engelledi. Esnaf, protesto için dükkânlarının kepenklerini yarıya indirip, cadde girişlerini de trafiğe kapattı. Çok sayıda polis ve Çevik Kuvvet ekibi Rüzgarlı’ya gelirken, emniyet yetkilileri esnafı ikna etmek için uzun uğraş verdi. Esnaf içinden seçilen temsilcilerle görüşen emniyet yetkilileri, konuyu ilgili makamlara ileteceklerini belirterek eylemi sonlandırdı. Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği’nin (TİMKODER) esnafı kandırdığını savunarak otopark istemediklerini belirten Rüzgarlı esnafı, yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti:

Haberin Devamı

MAFYAYA DÜŞECEK SÖYLENTİSİ

“Esnaf olarak buralarda ücretli otopark modelinin uygulanmasını istemiyoruz. ‘Burayı 2-3 ay belediye işletecek daha sonra yine mafyaya düşecek’ söylentileri var. TİMKODER, ‘ASKİ’nin (Genel Müdürlük binası) bahçesine otopark yapacağız’, diye esnaflardan kaşe ve imza topladı, buraya kullandı. Dernek, belediye ile işbirliği yapıp bizim istemediğimiz sistemi uyguluyor. Belediye, ‘dernek istedi biz yaptık’ diyerek aradan çekiliyor. Siteler’de yok, OSTİM’de yok, niye burada var. 

MÜŞTERİMİZ GELMEK İSTEMİYOR

Dernekten çok sayıda esnaf da ayrılıyor. Müşterilerimiz gelmekten çekiniyor. Bundan önceki olaylarda müşterimizi dövüyorlardı sonrasında yaşanan elim olayı tüm Türkiye gördü.  Cumhurbaşkanı’mız o dönem hayatını kaybeden kardeşimiz Mehmet Karagöz’ün ailesiyle telefonda görüşüp buranın artık ücretsiz olacağını söylemişti. O kardeşimiz boşa ölmedi. Biz sesimizi duyuramıyoruz. 

MAHKEME BİTMEDİ OTOPARK GELDİ

Mehmet Karagöz’ün daha mahkemesi bitmedi otopark tekrar başladı. Bundan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın haberinin olduğunu düşünmüyoruz. ASKİ’nin personeli dört bir tarafa araçlarını park ediyor, bize yine sıkıntı oluyor. Ankara’nın ekonomisi burada dönüyor. Böyle yaparak Rüzgarlı esnafının topuğuna sıkıyorlar. Eğer belediye hizmet ediyorsa bedava yapsın, personel koysun, gelen kişiyi yarım saat-45 dakika tutsun.”

Haberin Devamı

Ücretli otopark istemiyoruz

Rüzgarlı esnafı, çöp konteynerleri ile yolu kapattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!