Tedbirler alındı hazırlıklar tamam

Güncelleme Tarihi:

Tedbirler alındı hazırlıklar tamam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2022 16:38

Bayram öncesi kent genelinde tüm hazırlıklarını tamamlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentlilerin huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldı.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi, ilçelerle birlikte toplam 46 istasyonda yangın ve kaza gibi durumlarda itfaiyeyi ilgilendiren konulara müdahale edecek. ANFA Güvenlik ekipleri, rekreasyon alanları başta olmak üzere parklar, su depoları, camiler, mezarlıklar, barajlar, mesire alanları gibi noktalarda bayram boyunca 7/24 mesaisine devam edecek.

Tedbirler alındı hazırlıklar tamam

ASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı bin 255 kişilik ekip, kent sakinlerine kesintisiz hizmet vermeye devam edecek. 1 Mayıs’tan 4 Mayıs’a kadar kartlı sayaç işlemleri ve mekanik sayaç atölyesi 7/24 hizmet verecek. Bayramda da çalışmalarına devam edecek olan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, merkez ve tüm ilçelerde asfalt serim ve bakım çalışmalarını sürdürecek. AŞTİ’de 7/24 kamera merkezinden takip yapılacak, giriş-çıkış fiziki kontrollerin yanı sıra x-ray cihazlarından da güvenlik sağlanacak.

Haberin Devamı

Tedbirler alındı hazırlıklar tamam

BİRİNCİ GÜN KAPALI

Bayramın birinci günü Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hizmet veren 14 satış noktası kapalı olurken, 421 Halk Ekmek satış büfesi ise bayram boyunca kapalı olacak. Bayramının ikinci ve üçüncü günü Başkent Market’in GİMAT, Batıkent, Kızılay, Etimesgut ve Mamak şubeleri hizmet verecek. Başkentlilerle ABB arasında iletişim köprüsü görevi üstlenen Başkent 153, bayramda da vatandaşların taleplerinin en kısa sürede çözülmesi için 7/24 esasına göre çalışacak. Başkentliler, 2-3-4 Mayıs tarihlerinde 06.00-24.00 saatleri arasında EGO otobüsleri, metro, ANKARAY, teleferik ve BAŞKENTRAY’dan ücretsiz yararlanabilecek. Kent Estetiği Daire Başkanlığı Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’ne bağlı 87 personel, 36 araçla, ziyaretçi akınına uğrayan Anıtkabir ve çevresi başta olmak üzere bulvar ve caddelerde de bayram boyunca mesai yapacak. Mezarlıklar Daire Başkanlığı ise hem asayişin sağlanması hem de ziyaretçilerin rahat şekilde ziyaretlerini tamamlayabilmesi için tüm önlemleri aldı. EGO Genel Müdürlüğü, arife günü dâhil olmak üzere Karşıyaka Mezarlığı’nda 4, Sincan-Çimşit Mezarlığı’nda 2, Ortaköy Mezarlığı’nda ise 1 adet olmak üzere toplam 7 adet solo EGO otobüsü ile 08.00-18.00 saatleri arasında ring seferleri düzenleyecek.

Haberin Devamı

Tedbirler alındı hazırlıklar tamam

ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLANACAK

Şehit yakınlarının şehitlik ziyaretleri için ulaşım desteği sağlanacak. Başkent 153 üzerinden randevu oluşturabilecek olan şehit yakınları, arife günü ve bayram boyunca belediyeye ait araçlarla şehitliklere götürülecek. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ise Kurtuluş Sokak Hayvanları Sağlık Merkezi ile Gölbaşı Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi’nde (KISAMER) 7/24 hizmet verecek. Başkent’te bayram boyunca ayrıca ücretsiz hasta nakil araçları ile ambulans hizmeti de kesintisiz devam edecek. Vatandaşların Ramazan Bayramı’na daha sağlıklı ve güven ortamında girmesi amacıyla denetimlerini sıklaştıran Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de bayram tatili süresince çalışmalarını sürdürecek. Atık Koordinasyon Şube Müdürlüğü de bayram süresince Gölbaşı, Altındağ, Pursaklar, Çankaya, Mamak, Polatlı, Ayaş, Kahramankazan, Beypazarı, Kızılcahamam, Nallıhan, Çamlıdere, Akyurt, Çubuk, Balâ, Haymana, Elmadağ ve Kalecik’te bulunan transfer istasyonlarından toplam 5 bin 600 ton ‘Evsel Atık Transfer Hizmeti’ gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!