Raftan değil topraktan

Güncelleme Tarihi:

Raftan değil topraktan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2020 00:04

Mamak’ta Gökçeyurt Mahallesi’ndeki Ekoköy ile Üreğil Millet Bahçesi’ndeki tarım alanları vatandaşlara da açıldı. Mamak Kadın Kooperatifi Başkanı Sena Özkul Pehlivanlı, “Çocuklar bu ürünleri markette görüyor, sadece market rafından alındığını zannediyor. Burada sebzeleri kendi elleriyle topluyor ve farklı bir bakış açısı kazanıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi’nin Mamak Kadın Kooperatifi iş birliğiyle tarım projelerini uyguladığı Gökçeyurt Mahallesi’ndeki Ekoköy ile Üreğil Millet Bahçesi’ndeki tarım alanları vatandaşlara da açıldı. Çeşitli sebzelerin yetiştirildiği bostanlara gelen vatandaşlar, istedikleri ürünleri elleriyle topluyor. Belediyenin bu uygulaması ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Vatandaşlardan gelen yoğun talep karşısında böyle bir karar aldıklarını belirten Kooperatif Başkanı Gıda Mühendisi Sena Özkul Pehlivanlı, “Uygulama sayesinde özellikle çocuklar markette pazarda gördükleri sebzeleri burada kendi elleriyle toplayarak farklı bir bakış açısı kazanıyorlar” dedi. Kendilerinin hiçbir müdahalede bulunmadıklarını, isteyenin istediği gibi ürün topladığını anlatan Pehlivanlı şunları söyledi:

HALKTAN ÇOK YOĞUN İSTEK OLDU

“Mamak Kadın Kooperatifi’ndeki kadınlar olarak yetiştirdiğimiz sebzeleri kendimiz topluyoruz. Yaş sebzelerimizden turşu yaptık. Domateslerle kendi ocaklarımızda salça kaynattık. 20’ye yakın farklı ürün üretimimiz var. Bulguru kaynattık güneşte kuruttuk. Eski unuttuğumuz kadim tatları burada yaşatmaya çalışıyoruz. Kooperatifin kâr amacı yok. Kadınların evlerinde ürettikleri kışlık ürünleri profesyonelleştirip, satış imkânı sağlayıp, gelir elde etmelerini sağlıyoruz. Halktan tarım alanlarımızla ilgili çok yoğun istek oldu, özellikle hafta sonları gelip görenler vardı.

ÇOCUKLAR DOMATESE, BİBERE DOKUNDU

Zaten Belediye Başkanı’mız Murat Köse’nin Ekoköy Projesi, Mamaklıların toprakla buluşmasını, doğal ürünlere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyordu. Biz de bunun ilk adımını böylece attık. Aylarca ayağı toprağa değmeyen kentteki insanların burada toprakla sebzelerle haşır neşir olduğunu gördük. Çocuklar domatese, bibere, patlıcana dokundu. Çocuklar bu ürünleri sadece markette görüyorlar, sadece marketten alındığını zannediyorlar.”

GELECEK YILA MEYVE ATAĞI

Haberin Devamı

Gökçeyurt’taki Ekoköy Projesi kapsamında 400 meyve ağacı diktiklerini belirten Sena Özkul Pehlivanlı, “Meyve ağaçlarımızın da kasım ayında kışa hazırlığını yapacağız. Seneye çıkacak meyvelerden de meyve kurusu ve marmelat üretmeyi planlıyoruz. Kurutma makinaları da aldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!