Mülteci hayatlar kısa filmde

Güncelleme Tarihi:

Mülteci hayatlar kısa filmde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2021 17:37

Türkiye’deki mültecilerin sesi olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren refugeenewsturkey.org internet sitesi tarafından, AB Programı Sivil Düşün katkısıyla çekilen ve proje koordinatörlüğünü Anıt Baba’nın yaptığı 6 mülteci-göçmen sanatçının kısa hayat hikâyelerinin anlatıldığı ‘Artık Onlar Bizim Rengimiz’ belgeseli YouTube’da gösterime girdi.

Haberin Devamı

Belgeselde Afganistan’dan İran’a, Suriye’den Cezayir’e ve Demokratik Kongo’ya değişik yerlerde başlayan ve İstanbul’da devam eden sanatçı öyküleri yer alıyor. 6 bölüm halinde çekilen belgeselin galası ise 17 Nisan Cumartesi saat 20.00’de Refugee News Turkey YouTube kanalından yapılacak. Yönetmen ve belgeselde hayatlarının bir bölümü anlatılan sanatçıların yanı sıra, bazı STK temsilcileri ve akademisyenler de konuk olarak gala söyleşisine katılacaklar.

1. BÖLÜM-OMAR: “Halep’ten Gitarıyla Gelen Çocuk”, savaşın içindeki yaşama sevincini yok etmeyi başaramadığı Suriyeli müzisyen Omar Alkilani’nin öyküsünü anlatıyor.

2. BÖLÜM-WASSİM: Cezayir’de sanatını geliştirme olanağı bulamayan genç bir müzisyenin İstanbul’a gelişini anlatıyor.

3. BÖLÜM-ALAA: Alaa ve eşinin Suriye’de başlayıp İstanbul’da devam eden müzik serüveni yer alıyor.

Haberin Devamı

4. BÖLÜM-VEGA: Kabil’de Taliban rejiminin katı yasakları nedeniyle ülkesinden kaçan sinema yönetmeni Vega’nın yaşadıkları anlatılıyor.

5. BÖLÜM-ENZO: Kongolu yetim bir çocuk olan Enzo’nun, Paris’te psikoloji eğitiminden Kongo hapishanelerine, oradan Türkiye’ye uzanan müzisyen hayatı yer alıyor.

6. BÖLÜM-SAREH: İran’da tanınan bir sanatçı iken, başörtüsüz kadın fotoğrafları çektiği için mesleğini yapması yasaklandığından Türkiye’ye gelen yönetmen ve fotoğraf sanatçısını anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!