‘Mavi Miras’ın izleri CerModern’de sürülecek

Güncelleme Tarihi:

‘Mavi Miras’ın izleri CerModern’de sürülecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 01:29

Türkiye’nin su altı zenginliğini gözler önüne seren fotoğraflardan oluşan ‘Mavi Miras’ sergisi, bugün CerModern’de sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

19 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek sergi, ışık, ses efektleri ve video sunumlarıyla ziyaretçileri adeta mavi derinliklerin büyülü dünyasına götürecek. Su altı arkeoloğu Doç. Dr. Harun Özdaş ve su altı fotoğrafçısı Çağatay Erciyes’in ‘Türkiye Batık Envanteri Projesi’ çalışmaları sırasında çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi, bronz çağından Osmanlı dönemine kadar yaklaşık 4 bin yıllık zaman yelpazesini kapsıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Dışişleri Bakanlığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Kültür Mirası ve Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SUDEMER) desteğiyle düzenlenen sergide 58 fotoğrafın yanı sıra Bodrum Müzesi’nden getirilen antik amforalar da yer alıyor.

‘Mavi Miras’ın izleri CerModern’de sürülecek


Harun Özdaş, sergide yer alan eserleri, mevcut kültürel varlığı ortaya çıkarmak için yapılan dalışlar sırasında çekilen binlerce fotoğraf arasından seçtiklerini belirterek, “Tabaklar, kiremitler, amforalar, sütun başlıkları, sanat eserleri, heykeller gibi çok büyük bir çeşitlilik gösteren buluntu topluluğuyla karşı karşıyayız” dedi. Büyükelçi ve su altı fotoğrafçısı Çağatay Erciyes de sergiyle su altı kültürel zenginliklerinin tanıtımını yapmayı ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

‘Mavi Miras’ın izleri CerModern’de sürülecek

Sergide, Akdeniz’deki su altı batıklarında bulunmuş ilk sanat eserine ait fotoğraf da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!