Klasik antika aracına 'gelin arabası' talebi

Güncelleme Tarihi:

Klasik antika aracına gelin arabası talebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 10:51

Ankara'da sanat galerisi işletmeciliği yapan eski otomobil meraklısı Murat Poyraz, tatil amaçlı gittiği Antalya'nın Alanya ilçesinden yıllar önce aldığı eski klasik otomobili ile fotoğraf çektirmek ve düğün aracı olarak kullanmak isteyenlerin talebiyle karşılaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Alanya'da, bir samanlıkta üzeri brandalara sarılmış olarak gördüğü ve uzun pazarlıklar sonucu satın alarak Ankara'ya getirdiği 1960 Rus yapımı otomobiline büyük ilgi gösterildiğini söyledi. Ankara Kalesini gezmek isteyen Ankaralı ve turistlerin aracı ile fotoğraf çektirmek istediklerini belirten Murat Poyraz, "Her gün onlarca insanın aracın önünde fotoğraf çektirmek isteyenler gelin arabası olarak kiralama talebiyle karşılaşıyorum. 1960 yapımı Gasella otomobili Alanya'da tatilde iken bir samanlıkta brandalara sarılmış olarak buldum. Satın almak istedim, uçuk fiyatlarla karşılaştım. Bir hafta pazarlıktan sonra istedikleri döviz bazındaki parayı vererek satın aldım. Ankara'ya bir kamyonla getirerek gerekli bakım ve onarımlarını yaptırdım. Şimdi bu araca binerek büyük keyif alıyorum. İnternet ve antika araç satıcıları üzerinden araştırmalarıma göre Rus yapımı aracın Türkiye'de bir benzeri yok. çıkarsa da kardeş araba olarak beni mutlu eder" dedi.

Haberin Devamı

Klasik aracını, işlettiği sanat galerisinin önüne park eden Poyraz, Kale'ye renk kattı. Ankara Kalesi'ni gezen turistlerle vatandaşların ilgisiyle karşılaştığını belirtirken, "Önünde fotoğraf çektiren insanların ilgisiyle karşılaşıyorum. Ayrıca gelin ve sünnet aracı olarak kiralamak isteyenler dışında dizi ve çekimlerinde kullanmak isteyen kurumlar bile oldu. Ben zaten eski ve klasik araba meraklısıyım. Antika durumuna düşmüş çok sayıda otomobil sahibiyim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!