Kar kaldırımda yaya yolda

Güncelleme Tarihi:

Kar kaldırımda yaya yolda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2019 15:19

Ankara, önceki gün etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünürken; belediye ekiplerinin yollardaki kar küreme ve temizleme çalışmaları dün de devam etti. Ancak araç trafiği için gösterilen özen, yayalara gösterilmeyince, kent merkezi Kızılay, Ulus ve Sıhhiye dışındaki bölgelerde vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düştüğü kentte, kaldırımlardaki kar temizlenmediği için buz tuttu. Kar kaplı kaldırımlarda yürüyemeyen yayalar, araç trafiğinin yoğun olduğu yollardan yürümek zorunda kaldı. Kaza tehlikesi yüzünden yola inmek yerine buzlu kaldırımda yürümeyi tercih eden vatandaşlar ise düşmemek için başkalarından yardım alarak ya da bir yerlere tutunarak yollarına devam etti.

Kar kaldırımda yaya yolda


BUZLANDIĞINDAN KALDIRIMDA KALIYOR

Yolların temizlenmesi kadar kaldırımların da önemli olduğunu belirten vatandaşlar, “Belediyeler yolları temizlerken, kaldırımları da unutmamalı. Daha ilk gününden böyleyse birkaç güne buzlanır. Kar her yağdığında, buzlandığı için en son kaldırımda kalıyor. Adım atarken düşüp, bir yerimizi kıracağız diye korkuyoruz. Kaldırımlar da tem

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!