Kar eğlencesi

Güncelleme Tarihi:

Kar eğlencesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2022 14:53

Ankara’nın Beypazarı ve Çamlıdere ilçelerinde düzenlenen kar festivalleri, renkli görüntüler oluşturdu. Karın eğlenceye dönüştüğü etkinliklerde, vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Haberin Devamı

Beypazarı Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Geleneksel Kızak Şenliği, vatandaşları bin 650 rakımlı Karaşar Mahallesi’ndeki Kirazyanı Yaylası’nda buluşturdu. Şenlikte, kızakla kayma, atlı kızak, kızak çekme, halat çekme yarışmaları, animasyon gösterileri, paintball atışları ve konserler yer aldı.

Kar eğlencesi


Belediye tarafından vatandaşlara ücretsiz şişme kar kayağı dağıtıldı. Bölgede ‘havuç naylonu’ diye adlandırılan poşetlerle, şambrellerle, kızaklarla alana gelenler kayarak eğlendi. 7’den 70’e her yaştan katılımcı eğlenceye doydu. Belediye, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulundu.

Kar eğlencesi


Aileler, kar üstünde mangal yakarak piknik de yaptı. Beypazarı’ndaki şenliğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı. Tatar, Off-road aracına binerek kar üstünde deneyim yaşadı, vatandaşlarla sohbet etti. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, “Kışın getirdiği güzellikleri hep beraber yaşadık. Soğuk havaya rağmen binlerce katılımcı bu şenlikte farklı ve oldukça eğlenceli bir gün geçirdi” dedi.

Kar eğlencesi


ÇAMLIDERE’DE KARDAN HEYKELLER

Çamlıdere 3’üncü Kar Festivali de Aluçdağı Tabiat Parkı’nda yapıldı. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri festival için kardan heykeller hazırladı. Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Atatürk, Keloğlan ve Nasreddin Hoca ile çizgi film karakterlerinin kardan heykelleri büyük ilgi çekti. Konser ve kukla gösterilerinin yer aldığı festivalde katılımcılara sucuk ekmek ve karlı pekmez ikram edildi.

Kar eğlencesi


Kardan adam yapma, kızakla kayma yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. Vatandaşlar orman havasında piknik yapma imkânı buldu. Çamlıdere’deki festivale AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da katıldı. Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, “Ankara’da turizmde lokomotif ilçeyiz. Festivalimizle karların sadece çileye değil eğlenceye de dönüştüğünü göstermek istedik. Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kardan heykelleriyle de birlik mesajı vermek istedik. Biz diyoruz ki Selçukludan bugüne kadar biz biriz, bütünüz, omuz omuzayız, tek yüreğiz” dedi.

Kar eğlencesi

Festivallerde karın tadını en çok çocuklar çıkardı.

Haberin Devamı

Kar eğlencesi

Beypazarı’nda vatandaşlar karda kayma imkânı veren değişik malzemelerle kaydı.

Haberin Devamı

Kar eğlencesi

Çamlıdere’deki kardan heykellerle fotoğraf çektirenler bu kareleri sosyal medyadan da paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!