İşini sevmemek riski 2.5 kat artırıyor

Güncelleme Tarihi:

İşini sevmemek riski 2.5 kat artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 17:22

Bel ve boyun problemlerinde psikolojinin önemine dikkat çeken uzmanlar, bu rahatsızlıklara, işini sevmeyenlerde 2. 5 daha fazla rastlandığını belirterek, “Ruhsal ve duygusal gerginlik yaşayanların omurga problemleri daha zor iyileşiyor” diyor.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalarla işini sevmeyenlerin, diğer insanlara göre çok daha fazla bel ve boyun problemleriyle karşılaşma riski olduğunu belirten uzman fizyoterapist Elif Özkaleli Vardar, “Araştırmalar, işini sevmeyenlerin, ruhsal ve duygusal gerginlik yaşayanların omurga problemlerinin daha zor iyileştiğini ve zamanla kronik bir hal aldığını göstermektedir” dedi. Masa başı çalışanlar, sık seyahat edenler ve yanlış pozisyonda sık tekrarlı ağırlık çalışanların da risk altında olduğunu belirten Vardar, şunları söyledi:
“Bel ve boyun ağrıları, kas zayıflıkları, kötü postür gibi mekanik problemlerin yanı sıra enfeksiyon, romatizmal hastalıklar, iç organ problemleri, psikolojik durumlar hatta kansere kadar uzanan pek çok sebeple oluşabilmektedir.
Tedavi; detaylısistemik muayeneyi takiben yapılan nöromusküler değerlendirmeler (postür analizi,kısalık testleri) beslenme ve spor alışkanlıkları, günlük yaşamı ve psikolojik stres durumu gözönünde bulundurularak kişiye özel olarak belirlenen program dahilinde yapılmalıdır. Tedavi seçenekleri arasında bulunan ve omurga ile ekstremite eklemlerindeki ağrı ve fonksiyon bozukluklarının tedavisinde yüzyıldan fazla bir süredir uygulanan manuel terapi, maniplasyon mobilizasyon ve poztizometrik relaksasyon teknikleri gibi yöntemleri içerir. 

Haberin Devamı

STRESLE BAŞETME TEKNİKLERİ

Manuel terapinin amacı, eklemlerdeki blokaj olarak adlandırılan kısıtlanmış hareketli postüral denge içinde en yüksek derecede ve ağrısız artırıp fonksiyonu sağlamak ve vücut mekaniğini korumaktır. Tamamen eğitim ve el becerisine dayalı olduğu için herkesin uygulayamayacağı bir tedavi olup, yan etkisi yoktur. Bir diğer tedavi yöntemlerinden olan akapunktur da binlerce yıldır Çinlilerin kullandığı bu yöntem Batılı bilim adamları tarafından incelenmiş ve geniş çaplı olarak tüm batı ülkelerinde de kullanım alanı bulmuştur. Akapunkturun etkisi araştırıldığında, vücutta mevcut olan iletici maddelerin ve hormonların açığa çıkmasını sağladığı gösterilmiştir. Bunların yanı sıra, esas amaç kişileri fiziksel ve ruhsal olarak eğitmek, düzgün vücut postürü ve uygun çalışma şartlarını öğretirken mutlaka stresle başetme teknikleri konusunda da yardımcı olunması gerekmektedir. Sağlığın tüm alanlarında olduğu gibi bel ve boyun problemlerinde de tedavi etmekten çok önleme yoluna gitmeliyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!