Her bağış bir can

Güncelleme Tarihi:

Her bağış bir can
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2022 16:40

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Başkent Üniversitesi, ‘3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası’ kapsamında ‘Bağışlanan Bir Organ, Filizlenen Bir Can’ semineri düzenledi.

Haberin Devamı

ABB Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Doç. Dr. Burak Sayın, “Türkiye’de organ nakli bekleyen hastaların sayısı 27 bin 580. Bunların çoğunu böbrek bekleyen hastalar oluşturuyor. Kadavradan organ nakli yapabileceğimiz oranlara baktığımızda ise beyin ölümü gerçekleşmiş 25 bin kişi var. Organ nakli için aile onamı alınamayan beyin ölümü sayısı ise 18 binin üzerinde. Bu da organ nakli konusunda red oranın yüzde 71 olduğunu gösteriyor. Buradan organ naklinin hayat kurtardığını, yeni bir ömre yelken açtırdığını tekrar hatırlatmak istiyorum” diye konuştu. Organ Nakli Koordinatörü Hatice Akkoç ve Seda Olgan da organ nakli ile hayata tutunan vatandaşları sahneye davet etti. Sahneye çıkan vatandaşlar organ nakli hikâyelerini anlattı.

METRODA BİLGİLENDİRME

Haberin Devamı

Konferansın ardından Batıkent Metro İstasyonu’nda geçen sene başlatılan organ bağışı kampanyası ile vatandaşlara organ ve doku nakli hakkında bilgi verildi. Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bağışlanan bir organ filizlenen bir candır. Her bağış yeni bir hayattır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!