Fransa’da 3 elçimiz olacak

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da 3 elçimiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 18:05

Futbolda heyecan, Fransa’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na yönelirken, Ankara, bu önemli organizasyona, 3 elçi gönderdi. Süper Ligde Gençlerbirliği ve Osmanlıspor ile temsil edilen Başkent’ten, Ahmet Yılmaz Çalık, Bogdan Stancu ve Gabriel Torje, büyük organizasyona giden isimler oldu.

Haberin Devamı

 

Gençlerbirliği alt yapısından yetişen ve kısa zamanda A takıma çıkıp, kaptanlığa kadar yükselen Ahmet Yılmaz Çalık, özellikle son dönemdeki performansı ile göz doldurdu. İlk kez 2015 yılı Kasım ayında Yunanistan ile oynanan özel maçta milli takım forması giyen Ahmet Yılmaz, bu yıl içinde de İsveç ve Kosova ile oynanan özel karşılaşmalarda sahaya çıkıp görev yaptı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, turnuva öncesinde milli takım kadrosuna 31 oyuncu alıp geniş bir yelpaze açarken, önceki gün 23 kişilik nihai listeyi açıkladı ve kırmızı-siyahlı ekibin genç stoperini Fransa kadrosunda tuttu.

LİSTE DIŞI KALANLAR DA VAR


Türkiye’de daha önce Galatasaray ve Orduspor formaları giyen, iki sezondur da Gençlerbirliği’nin başarısı için ter döken Bogdan Stancu, ülkesi Romanya Milli Takımı’nın kadrosunda yer bulan isim oldu. Sakatlık yaşamadığı dönemlerde istikrarlı görüntüsü ile dikkati çeken Stancu, sezon devam ederken, kulübü Gençlerbirliği ile olan sözleşmesini de uzattı.
Ankara’nın, Fransa’ya gönderdiği bir başka isim ise Osmanlıspor forması giyen Gabriel Torje oldu. Sezon başında Torku Konyaspor’dan alınan tecrübeli orta saha futbolcusu, özellikle ilk yarıda daha başarılı bir grafik çizdi ve gollük pasları ile öne çıktı.
Gençlerbirliği’nin İzlandalı orta saha oyuncusu Olafur Skulason, daha önce milli takıma seçilirken, geçirdiği uzun sakatlık sonrası, Fransa kadrosuna girme şansı bulamadı. Başkent ekibinin İsveçli kalecisi Johanes Hopf da, İsveç Milli Takım Teknik ekibinin listeye almadığı bir başka isim oldu. Osmanlıspor’da attığı gollerle takımına önemli puanlar kazandıran Rusescu de milli takıma seçilemeyip, hayal kırıklığı yaşayan bir diğer isim oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!