Eğitim bitti gösteri zamanı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim bitti gösteri zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2022 15:48

Ankara’nın önde gelen dans ve bale okullarından Dünya Dans Merkezi ve bySanat, yıl sonu gösterileriyle minik öğrencilerine sahneye çıkma imkânı sundu. Her iki okulun da Opera Sahnesi’nde gerçekleşen gösterilerde minik dansçılar, ‘Kuğu Gölü’ ve ‘Oz Büyücüsü’ eserleriyle hünerlerini sergiledi.

Haberin Devamı

Dünya Dans Merkezi Çocuk Balesi sınıflarında 2021-2022 eğitim yılında eğitim gören minik balerin ve baletler, sezon sonu gösterisini ‘Kuğu Gölü’ balesiyle yaptı. Opera Sahnesi’nde iki günde iki ayrı temsilde gerçekleşen sezon sonu gösterilerinde 300’ü aşkın minik dansçı sahne aldı. Koreografisini Devlet Opera ve Balesi eski baş dansçılarından Bahri Gürcan’ın yaptığı eser, dakikalarca ayakta alkışlandı. Bahri Gürcan da, miniklerle birlikte sahneye çıkarak dans etti. Rengârenk kostümler, ışık efektleri ve dekorları ile profesyonel temsilleri aratmayan gösteri, büyük ilgi ile izlendi.

Eğitim bitti gösteri zamanı

OZ BÜYÜCÜSÜ’NE MODERN YORUM

bySanat, dans okulu öğrencileri yıl sonu gösterisinde ‘Oz Büyücüsü’nü sahneye taşıdı. Opera Sahnesi’nde izleyici ile buluşan eserin sanat yönetmenliğini Yalın Hatipoğlu üstlendi. Koreografisini Bahar Öcüt, Başak Kalfa Ataklı, Burcu Türkoğlu, Ezgi Odabaşı, Hakan Odabaşı, Melek Tuncel ve Yalın Hatipoğlu yaptığı eserde üç yaşından başlayarak tüm öğrenciler sahne aldı. Klasik bale, modern dans ve hiphop türlerinde hazırlanan iki perdelik eser, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Haberin Devamı

Eğitim bitti gösteri zamanı

Kuğu Gölü’nde Bahri Gürcan da, miniklerle birlikte aynı sahneyi paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!