Ders zili çaldı trafiğe dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Ders zili çaldı trafiğe dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2022 15:29

Yaz tatili sona erdi... Ankara’da bugün 1 milyon 114 bin 487 öğrenci ve 77 bin 852 öğretmen için ders zili çalıyor. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte trafikte alınması gereken önlemleri Hürriyet Ankara’ya değerlendiren Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Kurucu Üyesi Osman Duran, arterlerde meydana gelebilecek tıkanmalara karşı ‘alternatif yol güzergâhlarının’ oluşturulması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin servislerle, velilerin ise özel araçları ile okula yolculukları başlıyor. Ankara’da yaklaşık 6 bin servis aracı öğrencileri okula ulaştıracak. Trafikte herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması adına öğrencilere, velilere ve servis şoförlerine sorumluluk düştüğünü belirten Duran, şu uyarılarda bulundu:

Ders zili çaldı trafiğe dikkat

SERVİS ŞOFÖRÜ STRESE GİRİYOR

“Trafikte yaşanacak yoğunluğu azaltmak adına çok özel bir durum gerekmedikçe şahsi araçlarımızı kullanmamak, bunun yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmek daha doğru bir karar olur. Öğrencilerimizin de servis araçlarının aldığı noktalarda zamanında bulunması lazım. Çünkü yaşanan herhangi bir gecikmede aynı şekilde servis şoförü de strese giriyor ve kazalar meydana gelebiliyor. Trafiğin yoğun olması ve bazı noktaların tıkanması da sürücülerde gerginlik yaratabiliyor. Arterler dışında alternatif yolların da hayata geçirilmesi gerekir. Çünkü bazen arterlerde ciddi bir tıkanıklık yaşanabiliyor. Örneğin Eskişehir Yolu’nda özellikle sabah saatleri ve akşam iş çıkışlarında ciddi bir yoğunluk yaşanıyor.”

Haberin Devamı

Ders zili çaldı trafiğe dikkat

‘KORSAN SERVİS’ UYARISI

Hürriyet Ankara’ya konuşan Ankara Servisçiler Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı ise başkentte bugün itibarıyla 6 bin servis aracının trafiği çıkacağını belirterek, özellikle de velileri ‘korsan servis’ konusunda uyardı. Elmadağlı, “Herhangi olumsuz bir durumla karşılaştığınızda hiçbir şekilde muhatabınız olmaz. Ücret en fazla bin lira oynayacaktır ama korsan taşımacılıkta başınıza bir iş geldiği zaman içinden çıkamayacağınız bir hâlle karşı karşıya kalabilirsiniz. Veliler, kim oldukları belli olmayan, hiçbir eğitimden geçmemiş, hiçbir şartı sağlamayan kişilerin aracına çocuklarını emanet etmesin” hatırlatmalarını yaptı.

Haberin Devamı

Ders zili çaldı trafiğe dikkat

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

12 Eylül 2022: Okulların açılışı
14-18 Kasım 2022: İlk ara tatil
23 Ocak- 3 Şubat 2023: Yarı yıl tatili
17-20 Nisan 2023: 21 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı ile birleştirilecek şekilde ikinci ara tatil
16 Haziran 2023: Eğitim-öğretim yılı sonu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!