Demetevler’e 4 katlı otopark geliyor

Güncelleme Tarihi:

Demetevler’e 4 katlı otopark geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2020 00:10

Yenimahalle Belediyesi, Demetevler’deki trafik ve otopark sorununun çözümü için 4 katlı, 800 araç kapasiteli otopark inşa etmeye hazırlanıyor. Arazinin kamulaştırmasının ardından ihaleye çıkacaklarını ve gelecek yıl otoparkı tamamlayacaklarını belirten Başkan Fethi Yaşar, “Çileye son vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Demetevler’deki trafik ve otopark sorununu çözmek için harekete geçen Yenimahalle Belediyesi, bölgeye çok katlı otopark inşa edecek. Belediye bürokratlarıyla ‘Demetevler Mahallesi Çok Katlı Otopark Projesi’nin yapılacağı alanı inceleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, arazinin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından ihaleye çıkacaklarını ve otoparkı önümüzdeki yıl hızla tamamlayacaklarını söyledi. Demetevler’e otopark sözü verdiğini hatırlatan Başkan Yaşar, projeyi tamamladıklarında hem mahalle sakinlerinin hem de arabasıyla alışveriş yapmaya gelen vatandaşların ‘arabamı nereye park edeceğim’ sıkıntısına son vereceklerini belirtti. Yaşar şunları söyledi:

Demetevler’e 4 katlı otopark geliyor


ÇİLEYE SON VERECEĞİZ

“Demetevler en işlek mahallelerimizden birisi. Araç yoğunluğu Demetevler’de trafik ve otopark sorununu katlanılamaz hale getirdi. Caddede otopark sorunu nedeniyle, sürücüler araçlarını boş buldukları alanlara park etmek zorunda kalıyor. Bu nedenle rastgele park edilen araçların yoğunluğundan trafik yavaş ilerliyor. Bu da evine ya da işine giden, alışveriş yapmak için bölgeye gelen vatandaşlarımızı etkiliyor. İnşallah biz bu çileye son vereceğiz.

DEVAMI DA GELECEK

Çok katlı otoparkımız sayesinde araçların uzun kuyruklar oluşturduğu görüntüler tarihe gömülecek. Yenimahalle’de bu kadar yoğun tek trafik sorunu Demetevler bölgesinde yaşanıyor. Yapacağımız bu çok katlı otopark sadece bir başlangıç. Trafik çilesinin tamamen bitmesi için bölgenin farklı yerlerinde birkaç tane daha otopark yapılması şart. Devamı için de çalışmalarımızı yapıyoruz. Sözümüzü tutuyoruz, bu sorunu çözeceğiz.”

Demetevler’e 4 katlı otopark geliyor


4 KATLI VE 800 ARAÇ KAPASİTELİ

Haberin Devamı

Demetgül Mahallesi 413’üncü cadde ile Şehit Hüseyin Açıkbaş Sokağı birleşim noktasına yapılacak olan otoparkın arsa alanı 4 bin 894 metrekare, kapalı inşaat alanı ise 12 bin 50 metrekare olacak. 800 araçlık otopark, 4 kattan oluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!