Çölyak hastalarına ücretsiz gıda desteği

Güncelleme Tarihi:

Çölyak hastalarına ücretsiz gıda desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2021 23:53

Altındağ Belediyesi çölyak hastalarına gıda desteğine başladı. Belediye Başkanı Asım Balcı, ilçede oturan, çölyak hastalığı bulunan ve raporla belgeleyen ihtiyaç sahibi herkesin bu destekten faydalanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Çölyakın buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ‘gluten’ isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal tepki sonucu ortaya çıkan bir hastalık olduğuna dikkat çeken Balcı, şunları söyledi:

Çölyak hastalarına ücretsiz gıda desteği


PEK ÇOK HASTA İÇİN BÜYÜK MALİYET

“Hastalığa son veren bir tedavi yok ancak uygulanan bir diyetle iyileşme sağlanabiliyor. Çölyak hastalığının tedavisinde tek seçenek, gluten içeren yiyeceklerin hayattan tamamen çıkarılmasıdır. Bu diyetin ise ömür boyu yapılması lazım. Bu da pek çok hasta ve hasta yakını için ciddi maliyet demek. Pek çok aile makarnayı, ekmeği, çocuklarının canının istediği keki ve pastayı glutensiz almak zorunda. Bu ürünler giderek yaygınlaşmaya başlasa da maalesef pahalı. Bu nedenle hastalarımıza destek olmak, biraz olsun yüklerini hafifletmek istedik” dedi. Destekten faydalanmak isteyen çölyak hastaları Altındağ Belediyesi Çağrı Merkezi’nin 444 3919 no’lu telefonunu arayarak talepte bulunabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!