Çeşme, türbe, camilerde restorasyonlara devam

Güncelleme Tarihi:

Çeşme, türbe, camilerde restorasyonlara devam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2022 17:02

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent merkezi ve çevre ilçelerde tarihi çeşme, türbe ve camilerde restorasyon çalışmaları gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Çalışmaları sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kentimizin tarihi kültürel eserlerine sahip çıkıyor, kültür turizmini artırmayı ve manevi değerlerimizi gün yüzüne çıkarmayı sürdürüyoruz. Çalışması biten birçok tarihi yapının yanı sıra; çeşme, türbe ve camilerimizdeki restorasyon çalışmalarını haziran ayında tamamlıyoruz” dedi. Çalışmalardaki son durum ise şöyle. Altındağ Hamamönü’nde bulunan Zeynel Abidin Camisi ve Polatlı Karacaahmet Türbesi’ndeki çalışmalar tamamlandı. Kalecik Kazancı Baba Türbesi’ndeki çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak. 

Çeşme, türbe, camilerde restorasyonlara devam

Haberin Devamı

Kazancı Baba 

HALLAÇLI’DA KONAK İHALESİ YAPILDI

Gölbaşı Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı ile Altındağ Hamidiye Camisi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Çalışmalarının 2023’te tamamlanması hedefleniyor. Kalecik Yalım Mahalle Camisi, Nallıhan Soğukkuyu Mescidi, Altındağ Kesikbaş Türbesi ve Elmadağ’daki restorasyon çalışmaları için de yakın zamanda ihaleye çıkılacak. Altındağ’daki tarihi Kağnıcıoğlu, Arslanhane ve Gecik Kadın çeşmeleri, Elvan Camisi Çeşmesi ile Alaaddin Camisi Çeşmesi, Polatlı’daki Gedikli Çeşmesi, Kahramankazan’daki Yassıören Çamaşırhane Çeşmesi ile Haymana Çeşmesi’ndeki restorasyon tamamlandı. Altındağ Hamidiye Çeşmesi için ihale yapılırken, Altındağ Emine Hanım Çeşmesi, Konuklar Çeşmesi, Hacıdoğan Çeşmesi, Altı Aylık Ayaklı Çeşmesi ve Devduran Çeşmesi ile Çubuk Sünnü Mahallesi’ndeki tescilli çeşme, Hasan Mahallesi tescilli çeşmesi, Kahramankazan Soğulcak Çeşmesi’ndeki çalışmalar 2023’te başlayacak.

Çeşme, türbe, camilerde restorasyonlara devam

Hamidiye Cami Çeşmesi

Çeşme, türbe, camilerde restorasyonlara devam

Kesikbaşı Türbesi

Haberin Devamı

POLATLI KÜLTÜR MERKEZİ TAMAMLANIYOR

ABB inşaatı yüzde 40 seviyelerindeyken devraldığı Polatlı Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi’nde de çalışmalara başladı. Toplam 6 bin 600 metrekarelik merkez, tamamlanmasının ardından Polatlı’daki sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak. Merkezin bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!