‘Çayın tadı yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Çayın tadı yok’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 16:33

Çay ve şekerde yaşanan artışlar nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, “Çayın tadı yok” dedi ve bir bardak çaya yeni bir zam yapmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, çay ve şekerde yaşanan fiyat artışlarının, çay ocağı, kahvehane ve oyun salonu işleten esnafı zor durumda bıraktığını söyledi. Başkentte kahvehanelere gelen kesimin yüzde 50’sinin emeklilerden oluştuğuna dikkat çeken ve bu nedenle bir bardak çaya zam yapmakta zorlandıklarını belirten Güven, zamların geri çekilmesini istedi. Ankara’da çay fiyat tarifesini yenileyeceklerini açıklayan Güven şunları söyledi:

‘Çayın tadı yok’

Güven Ankara’da çay ocağı ve kahvehane olarak bin 400 üye esnafın olduğunu söylüyor.

ESNAF ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

“Pandemi dönemi nedeniyle zor günler geçiren kahveci esnafı, şimdi de artan fiyatlar nedeniyle zor günler geçiriyor. Geçen sene almış olduğumuz şeker 5 liraydı şimdi 20 lira. Geçen sene almış olduğumuz çay 35 liraydı bu sene 70 lira.
Kahve fiyatlarında yüzde 200 artış oldu. Kullandığımız oyun kağıtlarının bir paketi 50 liraydı şimdi 125 lira oldu. Oyun kağıtlarına da yüzde 200 zam geldi.

GELENLERİN YÜZDE 50’Sİ EMEKLİ

Girdi maliyetleri bu kadar artarken biz satış fiyatlarına zam yapmakta direndik ancak artık dayanacak gücümüz kalmadı. Normalde biz sürekli zam yapamıyoruz çünkü müşteri gelmiyor. Kahvehanelere gelenlerin yüzde 50’si emekli. Sürekli fiyat artsa bu insanlar nasıl ödeyecek. Biz ne zaman bir bardak çaya zam yapsak 100-200 bardak çay düşüş olur. Masaya söylenen çay sayısı düşer.

KAHVELERDE ÇAY 5 TL OLACAK

Çay tarifesini güncelleyeceğiz. Çay ocaklarında 2.5 lira olan bir bardak çayı 3.5 lira, kahvehanelerde 3.5 lira olan çayı 5 lira, oyun salonlarında 4.5 lira olan çayı 7 lira yapacağız. Oda yönetimi olarak yeni tarifeyi görüşüp daha sonra Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne göndereceğiz. Oradan da onaylanınca yeni zamlı çay fiyatları uygulanmaya başlayacak. Biz de zam yapmak istemeyiz ama şartlar bizi zorluyor.

CUMHURBAŞKANI’NA KAHVE DAVETİ

Çayın tadı yok. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ı da bir kahvede ağırlayıp çay-kahve ikram etmek sıkıntılarımızı anlatmak istiyoruz. Esnafın durumunu yerinde görmesini bekliyoruz. Alımını yaptığımız malzemelerdeki zamların acilen geri çekilmesini istiyoruz. Kahveci esnafı evine ekmek parası götüremiyor. Pandemi nedeniyle mağdur olan esnaf 17 aydan sonra ödemelerini yapamıyor. Acil can suyu kredisine de ihtiyacımız var.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!