Beştepe’de önemli oyuncular yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de önemli oyuncular yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2020 01:38

Soner’in enerjisi ile takıma önemli katkı yaptığını vurgulayan tecrübeli futbolcu, “Altyapıdan yetişip aramıza katılan isimlerden biri olan Gökhan, çok yetenekli ve çok fazla özellikleri olan bir oyuncu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’ne geride kalan sezon transfer olan ve Süper Ligde attığı 10 golle, Bogdan Stancu’dan sonra takımın en skorer ikinci ismi konumundaki Fildişi Sahili asıllı futbolcusu Giovanni Sio, Başkent ekibinin yetiştirdiği çok önemli oyuncular olduğunu söyledi.
Sio, başkent kulübünün sosyal medya kanalında kırmızı-siyahlı taraftarların sorularını cevaplandırdı.
Altyapıdan çıkan genç oyuncularla, gelişimleri için yakından ilgilendiğini belirten Sio, “Gençlerbirliği’nin yetiştirdiği çok önemli futbolcular var. Bunlardan bazıları hala takımımızda. Soner Dikmen gibi bir oyuncunun takımdaki enerjisini ve bize kattıklarını görebiliyorsunuz. Yeni çıkan oyunculardan Gökhan’la özellikle ilgileniyorum. Çünkü Gökhan da benim gibi hücumcu. Çok yetenekli ve çok fazla özellikleri olan bir oyuncu. Kendisine maçlarda özellikle sakin olmasını, stresini yenmesini, tamamen konsantrasyonunu gol atmaya yönlendirmesini söylüyorum” ifadelerini kullandı.

19 MAYIS’I YURTTA BERABER KUTLADIK

Koronavirüs salgını nedeni ile lige verilen aranın ardından Fransa’ya giden ve Türkiye’ye döndükten sonra 14 gün karantinada kalan Sio, o süreci geçirdiği öğrenci yurdunda neler hissettiği ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Elbette zorluk yaşadık ama benim için zor olan 14 gün futbol topuna dokunamamış olmaktı. Ankara’ya geldiğimde orada kalmam gerekiyordu. Hem oradaki insanlar hem kulüp personelimiz bana çok yardımcı oldu. En büyük şansım ise Polomat ile birlikte kalmak oldu. Oradaki insanlarla birlikte 19 Mayıs’ı kutladık. Buraya gelmeden önce Türk arkadaşlarımdan bu tarz günlerin önemini biliyordum zaten. Orada insanların bayrakla dolaşırken heyecanını gördüm, ve onlara katılmak istedim. Afrika’dan da böyle şeylere alışkın biriyim. Sosyal medyadan da ayrıca kutladım o günü. Bildiğim en önemli şey Atatürk’ün Türkiye’ye Kurtuluş Savaşı’nı kazandıran önemli bir insan olduğu.”
Geçen sezon en beğendiği golleri de anlatan Sio, “İki Antalyaspor maçında attığım golleri söyleyebilirim. İlk maçta Daniel Candeias’ın pasıyla topla buluşup, bir plase ile şık bir gol atmıştım. İkinci maçta da Ankara’da Mats Seuntjens ile duvar pası yapıp organizasyon yapmıştık. O golü de çok beğeniyorum. Attığım her golün çok önemli olduğunu düşüyorum.” diye konuştu.

DERBİYİ KAZANDIRAN GOL ÇOK ANLAMLI

Sio, başkent derbisinde attığı gol sonrası neler hissettiği ile ilgili olarak da “Benim böyle bir huyum var. Derbilerde gol atıyorum hep. Önceki takımlarda da böyleydi. Tabii ki derbilerde gol atmak ayrı güzel. Takımınız için, şehriniz için çok önemli maçlar bunlar. Önemli olan derbiyi kazanmaktır her zaman ama o derbiyi kazandıran golü atmanın yeri apayrı. İkinci maçta gol attıktan sonra taraftarımızı ve kulübümüzü mutlu ettiğimi düşündüm” ifadelerini kullandı.

Beştepe’de önemli oyuncular yetişiyor


ANKARA’DA YAŞAMAKTAN MUTLUYUM

Haberin Devamı

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nin İsveçli kalecisi Kristoffer Nordfeldt, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla Türkiye’nin iyi mücadele ettiğini ve kendini güvende hissettiğini söyledi.
UEFA Uluslar A Ligi 3. Grup’ta Fransa ve Portekiz ile aynı grupta yer alan İsveç Milli Takımı’nın, Stockholm’de gerçekleştirdiği kampta bulunan Nordfeldt, Gençlerbirliği’nde forma giymekten ve Ankara’da yaşamaktan mutlu olduğunu belirtti.
Geçen sezon devre arasında transfer olduğu Gençlerbirliği’nin kariyeri için iyi bir seçim olduğunu belirten 31 yaşındaki kaleci, “Gençlerbirliği iyi bir takım ve futbolcular her konuda rahat. Ankara harika ve modern bir şehir. Vatandaşım Mattias Johansson’un da bu sezon Gençlerbirliği’ne katılmasıyla bizim için her şey güzel olacak” ifadelerini kullandı.

KOVİD-19 ÖNLEMLERİ YERİNDE

Türkiye’de salgına karşı alınan önlemlere de değinen Nordfeldt, “Kovid-19 ile mücadele kapsamında Türkiye iyi önlemler aldı. Kendimi güvende hissediyorum. Sokağa çıkıldığında maske kullanılıyor, insanların ateşi ölçülüyor ve sık sık kontrol ediliyor” dedi.
Türkçe öğrenmeye meraklı olduğunu aktaran Nordfeldt, “Elimden geldiği kadar Türkçe öğrenmeye çalışıyorum. Amacım basına Türkçe demeç verebilmek, konuşulanları daya iyi anlayabiliyorum ama şimdilik konuşmak çok zor” ifadelerini kullandı.

Beştepe’de önemli oyuncular yetişiyor


ORTA SAHAYA TAKVİYE

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, yeni sezon kadrosunu oluşturma konusunda transfer çalışmalarına devam ediyor. Kırmızı-siyahlılar, geride kalan sezon Yeni Malatyaspor forması giyen 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Murat Yıldırım ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Futbol alt yapı eğitimini Hollanda’da alan Murat, Ajax alt yaş gruplarında forma giydi. Türkiye kariyerinde; Samsunspor, Bursaspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantep BŞB ve Boluspor’da görev yapan tecrübeli oyuncu, geçen sezonu geçirdiği Yeni Malatyaspor’da 25 maçta sahada kalırken, bir kez gol sevinci yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!