Başkent balığa doyacak

Güncelleme Tarihi:

Başkent balığa doyacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 17:49

Balıkta av sezonu yarın başlarken başkentteki balık tezgâhları da yeni sezon için hazırlandı. Hürriyet Ankara Ulus Hali’nin nabzını tuttu. Başkentli balıkçılar, “Ankaralılar bu yıl balığa doyacak” dedi.

Haberin Devamı

Yeni balık av sezonu Akdeniz’de 15 Eylül, diğer tüm denizlerde ise yarın başlayacak. Sezonun açılmasına az bir süre kalan hazırlıklarını sürdüren Ankara Ulus Hali’ndeki balıkçılar, “Tahminlere göre, hamsi, istavrit ve palamudun fazla olduğu söyleniyor. Anlaşılan Ankaralılar bu yıl, balığa doyacak” diye konuştu. Ulus Balık Hali’nde 35 senedir tezgâh açan balıkçı Şaban Akbaş geçen sene palamudun çok, küçük balıkların fazla olduğunu, bu sene ise, palamudu fazla beklediklerini belirtti. Akbaş, şunları söyledi:

Başkent balığa doyacak

ÇOK BALIK AZ FİYAT

“Bu sene duyumlarımıza göre balık bolluğu yaşayacağız. Yani hem çeşitlilik, bolluk açısından hem de fiyat açısından avantajlı olacağız. Çünkü ne kadar çok balık çıkarsa fiyatlar da bir o kadar uygun oluyor. Şu an balıkçıların yapmış olduğu tahminlere göre, hamsi, istavrit ve palamudun fazla olduğu söyleniyor. Bir de şöyle bir durum var, palamut çok olduğunda hamsi az olur, palamut olmadığı zamanda da küçük balıklar fazla olur. Yani hamsi, istavrit, barbun fazla olur. Geçen sene palamut azdı küçük balık fazlaydı, bu sene daha farklı olacağa benziyor.” Ankaralıların balık kültürünün daha az olduğunu söyleyen Akbaş, “Ankaralıların tercihi genelde palamuttan yana oluyor eylül ve ekim ayında insanlar oldukça tercih ediyor. Fakat diğer illere oranla başkent tüketicisinin balık tüketimi daha az gibi” dedi.

Haberin Devamı

Başkent balığa doyacak

BALIKTA EN ŞANSLI İL

Balıkçı Sefer Yurttaş ise şöyle konuştu: “Yanlış ve bilinçsiz avlanma, balık çeşitliliğimizi azalttı. Bu sene tüm uyarı ve önlemlere dikkat edilerek yeni sezona başlanırsa, balık açısından zengin bir yıl yaşarız. Tavsiyem, küçük balıklar belli bir olgunluğa erişmeden avlanmamalı. Böylece balık belli bir boyuta ve ağırlığa kavuşmuş olur, bolluğu artar. Bizler de heyecanla bekliyoruz. Ankara, Türkiye’de balık konusunda en şanslı il. Nedeni de şu, Karadeniz’deki sahil kentleri Karadeniz’in balığını yer. İstanbullu’lar Marmara’nın balığını, Ege Bölgesi’ndekiler kendi bölgelerinin balıklarını, Akdeniz’de yaşayanlar ise daha çok Akdeniz’den çıkan balıkları tüketir. Onların denizi varsa Ankara’nın dört denizi var.”

Haberin Devamı

Başkent balığa doyacak

HANGİ BALIKLAR TÜKETİLMELİ?

Hürriyet Ankara, balıkçılara ‘Eylülde hangi balıklar tüketilmeli’, ‘Taze balık nasıl anlaşılır’ sorularını da yöneltti işte yanıtları: “Eylülde sardalya, palamut, istavrit, izmarit ve kılıç balığının lezzeti oldukça yerinde olur. Ayrıca eylül ayında lüfer, kolyoz, barbun, çinekop, çipura ve kırlangıç balığı da bulunur.”

TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?

“Taze balık kendini renginden ele verir. Balığın derisi gergin ve parlak olur. Taze balığın gözleri dışa bombeli ve parlak olur. Ayrıca, balığa dokunduğunuzda meydana gelen çukurluk anında düzeliyorsa genellikle balık taze demektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!