Barajlar kuraklık alarmı veriyor

Güncelleme Tarihi:

Barajlar kuraklık alarmı veriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 23:58

Ankara’nın su ihtiyacını karşılayan barajlar kuraklık alarmı veriyor. Barajların son doluluk oranı yüzde 17 oldu. ASKİ, park ve bahçe abonesi olanlara 15 metreküpten fazla su satmama kararı aldı. Temelli’deki Türkşerefli Barajı’nda su seviyesi düşünce depolara tankerle su takviyesi yapılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Ankara’da Sincan’a bağlı Temelli Mahallesi’nin su ihtiyacının karşılandığı Türkşerefli Barajı’nın su seviyesi, kuraklık nedeniyle düştü. Toplamda 5 milyon 668 bin 500 metreküp hacme sahip barajda ASKİ Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre yüzde 15.48 ile 877 bin 317 metreküp su kaldı. ASKİ, bölgedeki vatandaşların susuzluk yaşamaması için depolara tankerle su takviyesi yapmaya başladı. Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle Türkiye genelinde içme ve kullanma suyu sağlanan barajların alarm verdiğini hatırlatan ASKİ yetkilileri, “Suyumuzun her bir damlası çok kıymetli. Hiçbir vatandaşımızın susuz kalmasını istemeyiz. Biz önlemlerimizi alıyoruz, Vatandaşlarımızdan da suyu her zamankinden daha tasarruflu kullanmalarını istiyoruz” dedi. Kuraklık alarmı nedeniyle ASKİ Genel Müdürlüğü de park ve bahçe abonelikleri olan vatandaşlara, 15 Ağustos’a kadar toplamda en fazla 15 metreküp su satışı yapma kararı aldı.

Barajlar kuraklık alarmı veriyor


YAVAŞ: TASARRUFLU KULLANALIM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da alınan kararla ilgili sosyal medyadan, “Bayram seyahatleri sebebiyle Ankara’mızda nüfus azaldı. Buna rağmen hobi bahçeleri ve alt kotlardaki fazla su kullanımı, şehrimizin yüksek kesimlerinde basınç düşüklüklerinden kaynaklı su sorunu oluşturmaya başladı. Bu sebeple bazı önlemler almak durumundayız. Park ve bahçe aboneliği olan vatandaşlarımızın su kullanımını 15 Ağustos’a kadar 15 metreküp ile sınırlandıracağız. Belediyemize ait park ve bahçelerimizdeki sulama işlemini minimum seviyede tutacağız. Hepimizin tedbirli olması gerekiyor. Biliyorum ki herkes çocuklarımızın geleceğine önem veriyor. Bu bilinçle, evlatlarımızın daha güzel yarınlarda yaşaması için suyumuzu tasarruflu kullanalım. Çünkü su dündür, bugündür, gelecektir” açıklamasını yaptı.

KALAN SU YÜZDE 17

Haberin Devamı

ASKİ’nin verilerine göre 17 Temmuz itibarıyla Ankara barajlarında aktif kullanılabilir su miktarı yüzde 17.64 olarak ölçüldü. Barajlarımızda 279 milyon 468 bin metreküp aktif kullanılabilir su bulunuyor. Bu rakam geçen yılın aynı tarihinde 377 milyon 967 bin metreküptü. Önceki gün kente verilen toplam su miktarı 1 milyon 525 bin metreküp oldu. 17 Temmuz Cumartesi günü kente su ileten arıtma tesislerine Çamlıdere Barajı’ndan 888 bin metreküp, Kesikköprü Barajı’ndan 273 bin metreküp, Kurtboğazı Barajı’ndan 248 bin metreküp su alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!