Ankaralı sanatçılar koleksiyona katıldı

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı sanatçılar koleksiyona katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 15:34

Almanya’nın Goslar kentinde yer alan modern sanatlar müzesi Mönchehaus Museum Goslar, Türk sanatçılara ait 40 yapıtı koleksiyonuna kattı.

Haberin Devamı

Cervantesi’in 400. ölüm yıldönümünde dünyanın 50 ülkesinde, yaklaşık 2 bin etkinlik gerçekleştirildi. Bu kapsamda Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen sergide de 50 Türk sanatçının yapıtları sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğü; sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu ve Mönchehaus Museum Goslar’ın müdürü Bettina Ruhurberg tarafından yapılan sergi, 18 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Sergiye katılan Reyhan Abacıoğlu, Mehmet Alagöz, Mehmet Aydoğdu, Zahit Büyükişleyen, Yıldız Doyran, Zafer Gençaydın, Ahmet Şinasi İşler, Ekrem Kadak, Ekrem Kahraman, Nihat Kahraman, Fevzi Karakoç, Ali Kotan, Hayati Misman, Hasan Pekmezci, Hasip Pektaş, Nuri Yavuz, Ahmet Yeşil, Hanefi Yeter, Serpil Yeter, Burhan Yılmaz, Metin Yurdanur ve Orhan Zafer gibi sanatçılar yapıtlarını Goslar Modern Sanatlar Müze’sine armağan etti. Mönchehaus Museum Goslar’ın çok önemli bir sanat merkezi olduğunu belirten küratör İbrahim Karaoğlu şunları söyledi:
“Müzede sanatçılarımızın 40 yapıtı da yer alıyor. Çok mutluyum. En temel uğraşım, çağdaş sanatımızın dünyaya tanıtılması. Sergiye katılarak destek veren sanatçılarımıza ve sanatseverlere çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!