Amca da kayıp

Güncelleme Tarihi:

Amca da kayıp
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2020 09:17

Yüksel Caddesi’ndeki ‘oturan teyze heykeli’nin ardından, kaldırım çalışmaları sırasında kaldırılan ‘ayakta duran amca heykeli’ de ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Kızılay Değişim Projesi’ kapsamında ekipler tarafından, Yüksel Caddesi’ndeki yaya alanı yenileme çalışmaları sırasında caddenin simgelerinden ‘ayakta duran amca heykeli’ kaldırıldı. Kasım ayında tamamlanan çalışmalar ile bölgeye yeni bir görünüm kazandırıldı ancak heykel yerine geri konulmadı.

HAVALANDIRMA SİSTEMİ KONULDU

Heykelin yıllardır dikili olduğu bölgeye ise havalandırma sistemleri monte edildi. Heykelin kaderinin, aynı bölgede yıllar önce çalınan ‘oturan teyze heykeli’ninkiyle aynı olmasından endişe eden vatandaşlar, “Heykeller nerede?” diye sormaya başladı.

OTURAN TEYZE 2015’TE ÇALINMIŞTI

‘Ayakta duran amca heykeli’nin arkasındaki bankta bulunan ve ‘Yüksel’in teyzesi’ diye bilinen ‘oturan kadın heykeli’ 2015’te ortadan kaybolmuş ve çalındığı ortaya çıkmıştı. O dönem Çankaya Belediyesi, heykelin bulunması için çalışmaların yürütüldüğü yönünde açıklamada bulunurken; hırsız tedirginliği yaşayan cadde esnafı da aynı bölgedeki ‘ayakta duran adam’ ve Metin Yurdanur’a ait ‘İnsan Hakları Heykeli’ni işaret ederek, “Diğerleri de çalınmasın” diye konuşmuştu.

Amca da kayıp

1994’te Yüksel Caddesi’ne yerleştirilen ‘ayakta duran amca’ ve ‘oturan teyze’ heykelleri, yıllarca kavuşamayan ve herkesin gözü önünde birbirlerini bekleyen iki aşığı tasvir ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!