60 yıllık tapu sorunu çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

60 yıllık tapu sorunu çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2021 00:37

Ayaş’ın Ilıca Mahallesi’ndeki 60 yıllık tapu sorunu, salı günü mahalleye iftar ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a aktarıldı. Erdoğan’ın talimatı üzerine çözüm için çalışmalar başlatıldı. Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, “Hızlı bir şekilde tapu ve kadastro çalışması yapılarak, imar yolları açılacak ve hak sahiplerine arsa vasfında tapuları verilecek” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan salı günü Ankara’nın Ayaş ilçesi Ilıca Mahallesi’nde çiftçilik yapan Bekir Dikmen ve ailesinin evine konuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile beraber iftarını Dikmen Ailesi’nin evinde açtı. Ziyaretin sonunda Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş ve AK Parti Ayaş İlçe Başkanı Sakin Gökmen de Ayaş için talep ettikleri bazı çalışmalara ilişkin hazırladıkları dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Ziyarette ayrıca köy statüsündeki Ilıca Mahallesi sakinlerinin oturdukları evlerin mera arazilerinde görünmesi nedeniyle yaşadıkları 60 yıllık tapu sorunu da Cumhurbaşkanı’na aktarıldı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun çözümü için talimat verdi.

60 yıllık tapu sorunu çözülüyor


YETKİLİLER GELEREK İNCELEME YAPTI

Sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ile GEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı, Ayaş’a gelerek Belediye Başkanı Burhan Demirbaş ve mahalle muhtarı Hasan Ünal ile birlikte mahallede incelemelerde bulundu. Benzer sorunun Ayaş’ın birçok mahallesinde olduğunu belirten Başkan Demirbaş, Ilıca Mahallesi’nin bu konuda diğer köyler için de örnek olacağını söyledi. Tapu sorununun Ilıca Mahallesi’ndeki 250 haneyi ilgilendirdiğini belirten Başkan Demirbaş, şöyle konuştu:

ARSA VASFINDA TAPULARI VERİLECEK

“Ayaş’ın birçok mahallesinde olduğu gibi ilçemiz Ilıca Mahallesi’nde de mevcut durumda üzerinde ev bulunmasına rağmen araziler mera, tarla, belediyeye ait yer vasfında olarak gözükmekte. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatı ile hızlı bir şekilde tapu ve kadastro çalışması yapılarak, imar yolları açılacak ve hak sahiplerine arsa vasfında tapuları verilecek. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ve yetkililere çok teşekkür ediyoruz.” Öte yandan ziyarette mahalle sakinleri cep telefonlarıyla iletişim konusunda yaşadıkları sıkıntıyı da ilettiler. Bu sorunun da baz istasyonuyla çözüldüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!