2 proje 1 yenileme

Güncelleme Tarihi:

2 proje 1 yenileme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2022 14:36

ABB, Anadolu Bulvarı’na alternatif yol, Keçiören Fatih Köprüsü’nün bakım-onarımı, Kızılay’a yapılacak Diyanet Camii ve katlı otopark için ihaleler düzenledi. Üç çalışmadan ve ihalelerden ayrıntılar şöyle.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Anadolu Bulvarı Alternatif Güzergâhı Yol ve Sanat Yapıları Yapım İşi, Diyanet Camii ve Katlı Otoparkı Yapım İşi ile Fatih Köprüsü Bakım ve Onarım Yapım İşi için açık ihale usulü ile ihaleler düzenledi. Anadolu Bulvarı’ndaki trafik yükünü azaltmayı amaçlayan alternatif yol projesinin yaklaşık maliyeti 1 milyar 361 milyon 570 bin 937 TL oldu. İhaleye 6 teklif verildi. İhalenin kesin sonuçları belediyenin incelemesinin ardından firmalara bildirilecek.

5.5 KİLOMETRE 5 KÖPRÜ OLACAK

Yolun yapım süresi ise yer tesliminden itibaren 400 gün olarak belirlendi. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Proje, 5.5 kilometre güzergâh içerisinde yol, kazı-dolgu, zemin iyileştirme gibi imalatlar ile raylı sistem hat geçiş köprüsü, farklı seviyeli U dönüş köprüsü, çay geçiş köprüsü, menfez geçiş köprüsü, bulvar geçiş köprüsü imalatları olmak üzere 5 yapıyı kapsıyor.

Haberin Devamı

YOL BAĞLANTILARINI SAĞLAYACAK

ABB tarafından hazırlanan Anadolu Bulvarı Alternatif Yol Güzergâhı Planı Açıklama Raporu’nda yol güzergâhının doğu-batı istikametindeki Eskişehir Yolu, Sabancı Bulvarı, Ankara Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Yeni Batı Bulvarı ve Başkent Bulvarı’nın kavşak düzenlemeleriyle birlikte kuzey-güney istikametinde bağlantısının sağlanması hedeflendiği kaydedildi. Anadolu Bulvarı Alternatif Yol Güzergâhı’na ilişkin İmar Planı Değişikliği de Ankara Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 9 Aralık’ta askıya çıkarıldı. Plan 9 Ocak’a kadar askıda kalacak.

KIZILAY’DAKİ CAMİYE TEK TEKLİF

ABB, Kumrular Caddesi’nin sonunda yapılacak olan Diyanet Camii ve Katlı Otoparkı için de ihale düzenledi. Güvenpark ve çevresinde depolama yapan dolmuşlar da bu caminin altındaki otoparka taşınacak. Yaklaşık bin 500 kişinin ibadet edebileceği cami projesi kapsamında, çok amaçlı salon, abdesthane, kafeterya ve satış alanları ile 144 dolmuş için park yeri yapılması planlanıyor. Yapı, ortalama 14 bin 696 metrekare inşaat alanına sahip, 4 bodrum kat, zemin kat, 1 normal kattan oluşacak. Projenin yaklaşık maliyeti 210 milyon 460 bin 834 TL olarak belirlendi. İhaleye sadece bir teklif sunuldu. Teklifi sunan istekli ise 249 milyon ile Diyanet Vakfı Eğitim Yatırım Anonim AŞ. oldu. İhalenin kesin sonuçları da belediyenin incelemesinden sonra bildirilecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 30 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İşi bitirilme süresi ise yer tesliminden itibaren 510 gün.

Haberin Devamı

2 proje 1 yenileme

Anadolu Bulvarı özellikle sabah ve akşam pik saatlerde yoğun trafiğiyle kent sakinlerine çile oluyor.

2 proje 1 yenileme

6 NİSAN 2022 

Hürriyet Ankara, Keçiören Fatih Köprüsü’nde, dökülen beton parçaları ile paslı demirlere ‘FATİH KÖPRÜSÜ DÖKÜLÜYOR’ manşetiyle dikkat çekmişti.

2 proje 1 yenileme

FATİH KÖPRÜSÜ İÇİN 90 GÜN

Keçiören Fatih Köprüsü’nün bakım-onarım işinin yaklaşık maliyeti ise 3 milyon 951 bin 550 TL oldu. İhaleye 10 firma teklif verdi. Bu ihalenin kesin sonuçları da belediyenin incelemesinden sonra firmalara bildirilecek. Köprünün yenileme süresi yer tesliminden itibaren 90 gün olarak belirlendi. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 7 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak.

BAKMADAN GEÇME!