Yeni bir mülteci dalgası mı geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir mülteci dalgası mı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 14:32

Almanya yeni bir mülteci dalgasından korkuyor. SPD lideri Martin Schulz ve CSU lideri Horst Seehofer, yeni bir mülteci krizine karşı uyardı.

Haberin Devamı

AVRUPA 2015 yılındaki gibi bir mülteci krizini yeniden yaşayacağından korkuyor. Geçen cuma günü İtalya limanlarına bir günde 5 bin 122 mülteci geldi. İtalyan hükümeti Avrupa ülkelerini mültecilere vizeyle tehdit etti. Vize, mülteciler istediği Avrupa ülkelerine gitmenin kapısını açacak. Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Martin Schulz, “2015’te bir milyonu aşkın mülteci, kontrolsüz bir biçimde Almanya’ya geldi. O zaman Başbakan Merkel, iyi niyetle ama Avrupalı müttefiklerimizle konuşmadan kapıları açtı. Eğer şimdiden önlem almazsak, aynı durumla yine karşı karşıya kalırız” dedi.

SCHULZ, MÜLTECİLERİ SEÇİM MALZEMESİ Mİ YAPACAK?

SPD lideri ve başbakan adayı Schulz, perşembe günü İtalyan Başbakanı Paolo Gentiloni’yle görüşmek için Roma’ya gidiyor. Martin Schulz, Başbakan Merkel’i işaret ederek, bu konuyu seçimlere kadar görmezden gelmenin tehlikeli olduğunu söyledi. Mülteci konusunu seçim malzemesi yapmak isteyen Schulz’un çözüm önerisi ise AB Komisyonu’nun vereceği para karşılığı diğer Avrupa ülkelerinin İtalya’dan mülteci alması.

Haberin Devamı

SEEHOFER: HEPİMİZ BİLİYORUZ, DEVAM EDECEK

Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer de “Mülteci dalgasının devam edeceğini, hepimiz biliyoruz” dedi. Mültecilerin büyük çoğunluğunun Almanya’ya gelmek isteyeceğini belirten Seehofer, Almanya’nın yılda 200 binden daha fazla mülteci alamayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!