Nur Hande Başpınar

Ayaz filminin fragmanı geldi

28 Eylül 2021
Yılın o zamanı geldi. Başkentlinin sosyal medyadaki mevzusu ‘Ankara havası.’ Kent sakinleri üşüyor, kıyı şehirlerinden üniversite için Ankara’ya gelen öğrenciler perişan, öğrenci valizlerindeki şortlar ağlıyor... Deneyimli annelerin, çiçeği burnunda annelerin üzerine acımasızca gönderdiği bir cümle vardır: “Bu daha iyi günlerin.” Ayazla hısım olan Ankaralı da yüzünde müstehzi bir gülümseme, tekrarlıyor, “Bu daha fragman.” İşte çok yakında izleyeceğimiz ‘Ayaz’ filminin fragmanına gelen yorumlar:

@gibiyimshit Bugün Sivas’tan Ankara’ya yeni gelen Hacettepe’de hukuk kazanmış bir kardeşimize yol tarifi yaptım. Diyor ki “Abi Ankara hep böyle soğuk mu?” Dedim, “Hayır bu sadece fragman.”
@ankaraasabisi Ankara’ya yeni gelen arkadaşlar, bu soğuklar sadece fragman...
@nazztugce Üniversite kombinleri diye reelsler görüyorum. O kombinleri Ankara ayazında eksi bilmem kaç derecede yapın da görem ben.
@mamamaribelll Ankara’dayım, hava soğuk ve benim bütün jeanlerim yırtık.
@IQturnusoluu Asla gittiğimde Ankara soğuk olacak gerçeğini kabullenmiyorum, hâlâ etek, şort, crop, elbise falan götürmeyi planlıyorum.

ÜŞÜYEN ENSEDEN GİREN YEL

@cgdmkrtr

Yazının Devamını Oku

Nohut oda bakla sofa karşınızda Ankara

7 Eylül 2021
Alternatif Ankara hayatının takipçisi @lavarlaa, Twitter hesabından bir soru sordu ve yolu Ankara’dan geçenlerin duygu seli, sosyal medyayı etkisi altına aldı. @lavarlaa’nın “Tercih sonuçları açıklandı, Ankara’da üniversite kazananlar için eskilere soralım: Ankara’da öğrenci olmak nasıldı” tweet’ine çok sayıda yorum geldi. İşte, Ankara’ya gelmeye hazırlanan çiçeği burnunda öğrencilere yakın gelecekteki olası hissiyatlarıyla ilgili ışık olacak o paylaşımlar:

@kkivirciiik Ankara koskoca bir sevdadır. Her şeyiyle seversin bu şehri. Hepsinden de öte, sevgine neden bulamazsın. İçine alır, sarıp sarmalar. Daha kıymetlisi var mı yahu!
@DoganAtes Ankara’yı gönlünüzün haritasından çıkaramazsınız.
@rmmysa Okul bitince kalsan olmuyor, gitsen gönül razı değil... Bir süre sonra kendinizi tekrar Ankara’da yaşarken buluyorsunuz.
@nilflovver Ankara’da öğrenci olmaya gelinir ve Ankaralı olunur. Öyle güzeldi. Bir geldim 18 yıldır Ankara’dayım.
@burakktekerek Küfür ede ede gelip, ağlaya ağlaya dönmektir. Sonra dayanamayıp Ankara’ya yerleşmektir.
@erginilufer Ankara’da öğrenci olmak o kadar güzeldi ki Ankara’da öğrenci olmaya devam etmek için yüksek lisans yapıyorum.
@mertodabas Girdin mi çıkamıyorsun.

Yazının Devamını Oku

Kafamda deli sorular

24 Ağustos 2021
Tık Sokağı’nda bu hafta, her telden Ankaralı soru işaretleri var. Kimi ‘Bir Ankaralı’yı en çok ne mutlu eder’ diye soruyor, kimiyse neden koronavirüs öncesinde AŞTİ’de maske takılmadığını sorguluyor. İşte o cevapsız sorular:

@ankyranos Bir Ankaralı olarak anlayamadığım bir şeyi sormak istiyorum; İstanbul’da neden taksiler müşteri almıyor?
@samettekbas7 Korona bittikten sonra ülkenin her yerinde, eş zamanlı Ankara’nın Bağları çalıp oynamamız yok mu peki? Herkesin buna ihtiyacı varmış gibi hissediyorum.
@cerbozkurt Biz zaten neden normal zamanlarda AŞTİ’de maske takmıyorduk ki?
@onurhanersoy Ben Ankara’ya hiç gitmedim. Şimdi bu Ankara Barış Bıçakçı’nın falan anlattığı gibi bir yer mi yoksa Ankaralı Namık’ın anlattığı gibi bir yer mi yoksa Ezhel’in anlattığı gibi bir yer mi?
@twiitankara BİR ANKARALIYI EN ÇOK NE MUTLU EDER?
1-Ankara’ya dönüş yolculuğu.
2-Gurbetteyken Ankara’dan getirilen yiyecekler.

Yazının Devamını Oku

ODTÜ’de ilk şok

17 Ağustos 2021
YKS tercih süreci devam ederken, @odtuye, Twitter hesabından “ODTÜ’de yaşadığınız ilk şok neydi” diye sordu. Kimi yaya geçidinde yol verilmesine şaşırmıştı, kimi sıraya girmek için bile sıraya girilmesine.

 

En çok kafa karıştıran ise ‘Hocam’ hitabı oldu. Genç dimağlar hoca sanıldığını sanarak şok yaşadı. İşte yorumlar:
@psychoavni Sıraya girmek için bile sıraya girdiğimiz zaman.
@Keleesssss Tuvalete gitmek için 2 kat inip 1 kat çıkmam gerektiği an anlamıştım bu okulun neler çektireceğini.
@pandispanya99 Yaya geçidinde birkaç kez üst üste yol verilmişti.
@ozgeaakar Okul tanıtımında dağıttıkları haritayla nerede olduğumuzu bulmaya çalışıyorduk. Tam bulduk, emin bir şekilde sağa döndük gidiyoruz, arkadan bir ses, ‘Hocam orası KKTC kampüsü.’

HOCA SANILDIĞINI SANANLAR

@cerenyalcin Taksiye otostop çekince taksinin durması.

Yazının Devamını Oku

Kent sakinlerinden Ankara önerileri

29 Haziran 2021
Odun Herif, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından, “Ankara’da yapılabilecek üç şeyi yazar mısınız? Ne yapılır bu şehirde, nereye gidilir, nerede gezilir” diye sordu. Paylaşıma çok sayıda yorum geldi. İşte önerilerden bazıları:

@ssinem06 Mis gibi şehirdir Ankara. Tunalı’da keyifle yürürsün, Kuğulu Park’ta vakit geçirirsin, Ankara Kalesi’ne gidersin, Beşevler’de alışveriş yaparsın. Tanısan çok seversin aslında.
@abozkurt06 Soğuksu’da piknik, Eymir’de yürüyüş ve bisiklet, Rahmi Koç Müzesi ziyareti.
@aquavit0642 Kızılcahamam tarafında doğa gezisi ve kamp yapabilirsin, Beypazarı gezilebilir.
@yazIverdim Hamamönü, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Nallıhan, Beypazarı ziyaret edilebilir.
@MelisKarakas3 Sadece Anıtkabir bile 3 seçeneğe yeterli bence.
@kuguvaga ‘Amerika’da’ diye okudum. Anlık bi tadım kaçtı ama şu an çok iyiyim.
@fatma65ekici Anıtkabir, Hamamönü, Çıkrıkçılar Yokuşu, Ankara Kalesi, Eymir ve Mogan Gölü ilk aklıma gelen yerler.

Yazının Devamını Oku

Ankara simidi ve diğerleri

15 Haziran 2021
Japon Youtuber @YoshiEnomoto_, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından paylaştığı simit fotoğrafına, “Bu dünyada sıcak simitten daha güzel bir şey var mı? Hiç sanmıyorum” notunu düştü. Fotoğrafı Ankara simidine ait olmadığından buraya taşımıyorum, fakat benim gözümde mevzu Ankaralı...

Paylaşıma çok sayıda yorum gelirken, kimi “Simitte marka Ordu’dur” dedi, kimi Samsun simidinin Ankara’yı geçeceğini iddia etti. Yorumlarda pek çok kentin adı geçti. Anlaşılan o ki her kentin simidi kendi sakinlerine güzel. Tabi ki Ankara simidinden sonra... İşte “Bu dünyada sıcak simitten daha güzel bir şey var mı” paylaşımına gelen yorumlar:
@berilKarabulut Var; Ankara simidi.
@uhtred_fb Sıcak 2 simit.
@metinsolmaz Ankara dışında yapılanlara mesela gevrek denebilir. Simit dünyada bir tek Ankara’da yapılıyor.
@tsselma Ankara sokak simidi diyeceksiniz.


Yazının Devamını Oku

Bol kepçe nostalji

25 Mayıs 2021
Sosyal medya bu hafta karşıma, Ankara’yla alakalı çok sayıda siyah beyaz kare çıkardı. Bu bol kepçe nostalji karşısında ben de kendimi tozlu rafları değil ama dijital arşivi karıştırırken buldum.

 



Paylaşımlardan ilki @BurakBoysan2’ye aitti. Sophia Loren’in neredeyse yarım asır önceki Ankara ziyaretini Twitter hesabından takipçileriyle paylaşan @BurakBoysan2, paylaşıma, “Sophia Loren gelmiş 47 sene önce. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ziyaretinden kareler.(1974)” notunu düşmüş. Merak edip gazetemizin arşivini karıştırdığımda, Kelebek ekinde yer alan ve günlerce devam eden yazı dizisini buldum. Olgunlaşma Enstitüsü’nden bir karede, şu bilgiye yer verilmiş:


“Sophia Loren’in Ankara’daki günleri hayli hareketli geçti. Kokteyller, resepsiyonlar, basın toplantıları, film galaları... Olgunlaşma Enstitüsü de Sophia için bir defile düzenledi. Ünlü yıldız hayran kaldı kıyafetlere. “Bu elbiselerin yanında Christian Dior’unki bile solda sıfır kalır” dedi. Defileden sonra da mankenleri ayrı ayrı tebrik etti, bu hatıra fotoğrafını çektirdi.”

Yazının Devamını Oku

Bu üçlü çok tüylü

18 Mayıs 2021
Ankara’nın ünlü kedilerinden @06khaleesi’ye kardeş geldi. “Selamun aleykum, mekanın sahibi olmaya geldim” tweet’iyle sosyal medyaya hızlı bir giriş yapan @bebe06_, kentlinin ilgisini topladı. 1 Mayıs’ta Twitter’da arzıendam eden @bebe06_’nın gündeminde Ankaragücü ilk sırada yer alıyor.

Öte yandan, “Evimizin yeni üyesiyle tanışın” notuyla @bebe06_’nın fotoğrafını paylaşan @06khaleesi, paylaşımın ardından, “Tiviti zorla attırdılar haberiniz olsun çaktırmayın hiç sevmedim bu pisiyi” dedi.

MİSAFİR DEĞİLMİŞ

Ailenin bir diğer üyesi ise @SkyAnkara. Mart ayında sosyal medyada boy göstermeye başlayan @SkyAnkara, Game of Thrones’tan ilhamla kendini şöyle tanımlıyor: “Hrrgil Hanesi’nden İsminin Birincisi, Bozkırın Sky’ı, Andallar’ın ve İlk İnsanların Kralı, Bizim Krallık’ın Hükümdarı, Diyarın Koruyucusu.” Twitter’da sık sık ev arkadaşı @06khaleesi ile atışan @SkyAnkara, futbolla yakından ilgileniyor. Bir süre önce @bebe06_’nın fotoğrafını “Bugün çok yoğunum misafir var evde” notuyla paylaşan @SkyAnkara’, ardından, “Misafir değilmiş” açıklamasıyla şaşkınlığını dile getirdi.

@06khaleesi: Arkadaşıma yarın saat fotoğrafımı çek diye yalvardıktan sonra verdiğim poz.


Yazının Devamını Oku