16 Eylül 2008
İZMİR’in Konak İlçesi’ne bağlı Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Hasan Baykal, belediyelerin son zamanlarda gerçek sorunları çözmek yerine, göstermelik hizmetlerle halka şirin görünmeye çalıştıklarını öne sürdü. Sorunlara yönelik talep başvurularının hiçbirine yanıt alamadıklarını belirten Baykal, Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde yapılan meydan düzenlemelerinin yolları çok daralttığını, otopark sorunu yaşandığını, yapılan Arnavut kaldırımlarının devamlı kırıldığını ve bir oyun parkını 4 mahallenin kullandığını belirterek, sorunları şöyle özetledi: "Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde yapılan meydan düzenlemesinde kaldırımlar çok geniş tutulduğu için otopark alanları daraldı. Bu konuda halktan devamlı aldığımız şikayetler üzerine Fen İşleri Daire Başkanlığı’na dilekçe yazdık. Ancak "Kaldırımların daraltılması imkansızdır" şeklinde yanıt geldi. Yine Büyük Kanal Projesi kapsamında yapılan ızgaraların etrafındaki barikatlar ikinci bir arabanın geçişini imkansız kılıyor."
Kaldırımlar kırılıyor
Halil Rıfat Paşa Caddesi 181 Sokağa yapılan Arnavut kaldırımlarının devamlı kırıldığını ve her sene buranın tekrar tamir edildiğini bildiren Baykal, Mithatpaşa’da bulunan oyun parkının alanının da daraltıldığını sözlerine ekledi. Baykal, "Bu parkı Murat ve Kemal Reis mahallelerinin de aralarında bulunduğu dört mahalle kullanıyor. Parkın büyütülmesini, yeni oyuncaklar getirilmesini ve çocukların parkta zarar görmemesi için ince kum getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Patlak su boruları onarılmayı bekliyor
KARŞIYAKA Cumhuriyet Mahallesi, 1841/1 ve 6471/8 Sokak sakinleri patlak su boruları için İZSU’ya yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını belirtti. Nilgün Baylas adlı okuyucumuz, "1841/1 Sokak’taki Deniz Apartmanı’nın önünde boru patladı. İki haftayı aşkın bir süredir boşa akıyor. Oysa borunun patladığı hemen ilk gün İZSU’yu aradık. Yetkililer suyu tasarruflu kullanın diye sürekli açıklamalar yapıyor. Aynı duyarlılık ise kaçaklarda ve patlaklarda gösterilmiyor" dedi.
Kötü kokudan uyuyamaz olduk
ŞEMİKLER’de oturan vatandaşlar, gece 12.00’den sonra çevreye yayılan kokudan rahatsız. Meryem Güleç adlı okuyucumuz, "Her gece 12.00-05.00 saatleri arasında kötü bir kokuyla uyanıyoruz. Kimyasal bir tepkime sonucu ortaya çıktığını düşünüyoruz. Herkes rahatsız. Kanserojen etkisi olmasından da endişe ediyoruz. Büyük ihtimalle Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden ya da Çiğli’deki arıtma tesislerinden yayılıyor. Valiliğe, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine sesleniyoruz. Lütfen kaynağı bulunsun ve gerekli işlemler yapılsın" dedi.
Trafik levhası yerlerde
KARŞIYAKA’dan elektronik posta adresimize bir okuyucumuz tarafından gönderilen fotoğrafta trafik levhalarına gösterilen duyarsızlığa dikkat çekiliyor. 1675 ve 1694 Sokak arasındaki ’Sola dönülmez’ levhasının aylardır yerlerde süründüğü belirtilerek, "Araçlar bu levhayı görmediği için trafik karışıyor, kazalara yol açıyor. Üstelik sözkonusu bölgede iki tane ilköğretim okulu var. Allah rızası için bir yetkili konuya el atsın" deniliyor.
Yazının Devamını Oku 9 Eylül 2008
MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde yapımına 2006 Eylül ayında başlanan ve geçen ay tamamlanan 384 konutlu Turgutlu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Evleri’ndeki eksiklikler sonunda sakinleri isyan ettirdi. Site içerisinde toplanan yaklaşık 10 kişi, konutları inşa eden firmaya ve geçici kabulünü yapan yetkililere ateş püskürdü. TOKİ sakinlerinden Mutlu Çelik, Ali Yusuf Uzunel ve Mustafa Kılıç, söz konusu 384 konutta elektrik tesisatının tamamlanmadığını, aboneliğe hazır hale getirilmediğini, asansörlerin faal durumda olmadığını, kapılarının açık olması nedeniyle büyük tehlike yarattığını söyledi.
Eksikler giderilmiyor
Kanalizasyon sisteminde de büyük aksaklıklar olduğunu kaydeden TOKİ sakinleri, bölgedeki diğer eksiklikleri "Hidroforların devrede olmaması, bodrum katlardaki elektrik panolarında açıkta bulunan kabloların düzenlenmemiş olması, merkezi sistemdeki aksaklıklar, sokak aralarında bulunan inşaat malzemelerinin kaldırılmaması, kurumak üzere olan yeşil alanlara tekrar peyzaj yapılmaması" olarak sıraladı.
Dedebaşı’nda sorunlar bitmiyor
İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’ne bağlı Dedebaşı Mahallesi Muhtarı Şuayip Kayataş, mahallesinin sorunlarına yetkililerin kulak tıkadığını belirterek, "Biriken sorunlarımız yüzünden vatandaşların yüzüne bakamaz hale geldim" dedi. Gün Sazak Bulvarı’ndaki köprü çalışmalarından sonra yerlere asfalt yapılmadığını, Ali Alp Böke Caddesi ile Gün Sazak Caddesi’nin kesiştiği yere trafik lambasının konulması gerektiğini, Dedebaşı Mahallesi’nden geçen deredeki pis su borusunun değişmesi için yetkililerden bir çözüm beklediğini dile getiren Kayataş, "Köprü çalışmalarından sonra yerlerin asfaltlanmaması yüzünden esnafımız zorluk çekiyor. Şu anda toz toprak içinde hizmet veren esnaf isyan ediyor. Köprünün de hizmete girmesiyle durum daha da çekilmez bir hal aldı. Karşıyaka Kaymakamlığı ve Çiğli Kaymakamlığı’nı aramamıza rağmen sağlıklı bir bilgi vermiyorlar ve toz olmaması için sulanan yol bir gün yapılıyorsa 10 gün yapılmıyor" şeklinde konuştu.
Memba istasyonları her gün açık olsun
GÜRSEL Güzelkaş adlı okuyucumuz, memba suyu istasyonlarının hergün açık kalmasını isteyerek, "İstasyonlarda çalışanlar pazartesi günü izin kullandığı için hizmet veremiyor. Ancak, şebeke suyunun içilemediği şu günlerde personel takviyesiyle bu istasyonların her gün hizmet vermesi sağlanabilir. Salı günü yaşanan izdihamla uzayıp giden kuyruklar da ortadan kalkar. Belediyeden bu konuya çözüm bulunmasını istiyorum" dedi.
Tarihi meydanda motosiklet kirliliği
Veysel EROL, (DHA)
İZMİR’in Selçuk İlçesi’nin tarihi İstasyon Meydanı’nda gündüz park edilen motosiklet ve mo- biletler nedeniyle tam bir görüntü kirliliği yaşanıyor. Dünyanın en büyük açık hava müzesi olan Efes Antik Kenti’nin bulunduğu ve her yıl 2 milyon turistin ziyaret ettiği Selçuk’un İstasyon Meydanı’nda tarihi su kemer- leri ve 11 yıl önce heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yaptığı Kurtuluş Destanı Anıtı bulunuyor. Bu anıtın etrafının gündüz saatlerinde motosiklet ve mobiletlerin park yeri olarak kullanılması görüntü kirliliğine neden oluyor.
Telekom’un iletişim bozukluğu
İLETİŞİM sektöründe tekel olan Telekom bozduklarını düzeltmiyor. Bu konudaki sıkıntıyı dile getiren okuyucumuz Murat Gökerti, "Bornova 77 Sokak’ta kilitli taşları sökerek rögarlar arası kablo çeken Telekom, 15 gündür bozduğu yerleri tamir etmedi. Araçlar ve yayalar için tehlike arz eden bu çukurların acilen ya telekom ya da belediye tarafından kapatılması gerekiyor" dedi.
Yazının Devamını Oku 2 Eylül 2008
MANİSA’nın Akhisar İlçesi’ne bağlı Karacakaya Mevkii Hacıisak Mahallesi sakinleri, çöplükten yana dertli. Bölgede oturanlar, yıllardır çöp kokusu yüzünden balkonlara çıkamıyor hatta evlerinin penceresini bile açamıyor. Akhisarlı okuyucumuz Tolga Coşkuner, çöplük olarak kullanılan bölgedeki yaklaşık bin dönüm arazide, mısır, pamuk ve tütün ekildiğini belirterek şöyle konuştu: "Akhisar çöplüğü vadiye atıldığı için poşetler ve kağıtlar bu tarlalara gidiyor. Arazide ekim, dikim yaptığımız ürünlerimiz heba oluyor. Her yer naylon torbadan, poşetten ve plastik maddelerden geçilmiyor. Belediyeyi çöp depolama alanını başka bir yere taşıması için mahkemeye verdik. Mahkeme de alanın tahliyesine karar verdi. Ancak henüz belediyeden bir hareket, en küçük bir kıpırtı bile yok. Belediye bir an önce yeni çöplük alanı belirlesin ve burada işgal edilen araziler boşaltılsın. Aksi takdirde yöre halkı olarak protesto eylemi yapacağız."
Zabıta sokak işgaline sessiz
AYDIN Varlı adlı okuyucumuz, İzmir’in gözde semti Kahramanlar’ın düştüğü kötü durumdan şikayet ederek, belediyelerin suskunluğuna tepki gösterdi, şöyle konuştu: "Evlerimizin alt katlarında insan sağlığını tehdit eden, yangın açısından tehlike oluşturan motosiklet tamirhanelerine göz yumuluyor. Diğer taraftan kaldırımlar motor satıcılarının işgali altında. Büfelerde saksılar ile sokağın bir bölümünü çevirip dükkanlarına dahil ediyorlar. Zabıta bu duruma kesinlikle müdahale etmiyor."
Özdere ve Gümüldür’de kirliliğe çözüm yok
TURİSTİK beldelerde deniz yüzeyinde oluşan kirliliğe dikkat çeken Serhat Tutar adlı okuyucumuz, "İzmir’in iki önemli turistik yöresi Özdere ile Gümüldür arasındaki sahil birkaç yıldır kirlilikle karşı karşıya. Mavi bayraklı plajlarda denizin yüzeyinde kahverengi renkte köpükler eksik olmuyor. Kirliliğin Kuşadası açıklarında demirleyen gemilerden boşaltılan atıklardan kaynaklandığı belirtiliyor. Sorun yetkililere de iletilmesine rağmen kirlilik devam ediyor. Bir an önce harekete geçilmeli" diye konuştu.
Kanalizasyon suları sağlığı tehdit ediyor
İZMİR’in Menemen İlçesi’nden arayan okuyucumuz Gülen Cücen, "Kasımpaşa Mahallesi 1032 Sokak’daki kanalizasyon borusu tıkandı. Atık sular bir apartman bahçesine akıyor. Her yer pislik içinde, mikrop yuvasından farksız. Kötü koku ve görüntü mide bulandırıyor. İmza toplayıp belediyeye başvurduk ancak şimdiye kadar çözüm bulunamadı. Sağlığımızı da tehdit eden bu soruna karşı hiçbir şey yapılmayacak mı?" diye soruyor.
Villakent’te susuzluk isyanı
İZMİR’in Menemen İlçesi’ne bağlı Seyrek Beldesi’ndeki Villakent ve Bahçekent sakinleri, su kesintisinden dert yandı. Ege-Koop’un her türlü altyapısını hazırlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’ne teslim ettiği Villakent’in sakinleri, "İzmir’de susuz kalması en son akla gelecek olan sitemiz ne yazık ki susuzluktan nasibini alıyor. İZSU, bizimle hiç ilgilenmiyor" şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.
Yazının Devamını Oku 26 Ağustos 2008
İZMİR’in Güzelbahçe İlçesi’nin Siteler Mahallesi Muhtarı Gürcan Gürler, Büyükşehir Belediyesi’nden dert yanıyor. Gürler, beldelerine yönelik sorunları ulaştırmalarına karşın dikkate alınmadığını belirterek, "Dilekçelerimize yanıt vermeye gerek görmüyorlar. Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe’yi gözden çıkarmış. Sorunlar birikiyor, çözüm üretilmiyor" diyor. Gürler, 416 Sokak kavşağına kontrollü trafik lambası yapılması için yıllardır yetkili kurumlarla yazışmalar yapıldığını da belirterek, "2006’da bu kavşakta bir kaza yaşandı ve bir kişi yaşamını kaybetti. Büyükşehir Belediyesi’ne bildirip, kontrollü trafik lambası yapılmasını istedik, ancak hala bir şey yapılmadı" dedi. Gürler, mahalleden geçen 209 numaralı otobüsün de kaldırılıp Zeytinalan’a verildiğini belirterek "Bu mahallede oturanlar İzmirli değil mi?" diye sordu.
Sahillerimiz temiz kalsın
YENİ Foça’dan arayan okuyucumuz Erkan Öztkuten, Aliağa Limanı açıklarında Gencelli Koyu’nun tam karşısında 15 gün önce batan geminin mazotunun sahili boydan boya kapladığını belirterek, "Şu ana kadar hiçbir yetkili batan gemi ile ilgili bir çalışma yapmadı. Plajımız mazotla kaplanmış durumda. Sahile keskin mazot kokusu hakim. Poyraz estikçe geminin pislikleri kıyıya vuruyor. Liman yetkilileri hiçbir temizlik yapmadı. Sahil Güvenlik ekibi de tesbitler yapıp gitti. Yöre halkı şaşkın, tatilcilerin çoğu gitti" diyerek, sorunun bir an önce çözümlenmesini istedi.
Özdere’den arayan bir başka okuyucumuz da deniz yüzeyinin sık sık kirli tabakayla kaplandığına işaret ederek, "Sürekli gemilerin atıkları kıyıya vuruyor. Yürek burkan, güzelliği gölgeleyen bu görüntülerin asıl nedeni olarak gemiler gösteriliyor. Açıkça demir atan gemilerin sintine suyunu ve diğer atıklarını boşalttığı bu duruma bir türlü engel olunamadığı belirtiliyor. Yetkililer halkı aydınlatmalı, kirliliğe de son verilmeli" dedi.
Susuzluk çilesi ne zaman bitecek
MENEMEN’den arayarak susuzluğa dikkat çeken okuyucumuz Hıdır Gürkan, "Ulukent Beldesi’nde yaşayanların su sorunu bitmek bilmiyor. Haftanın neredeyse büyük bölümünde musluklar akmıyor. Yaz aylarıyla birlikte bu sıkıntı daha da çekilmez hale geldi. Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca başvurduk. İZSU’nun çözüm bulmasını istedik. Ancak şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadık" diyerek, yetkililerin beldeyi susuzluktan kurtarmasını istiyor.
Sokaklarımız asfalt yapılacak mı
İZMİR’in Urla İlçesi’nden arayan Gürcan Kaynak adlı okuyucumuz, asfaltlamada plansız çalışmalara dikkat çekerek, "Zeytinalan Çamlıçay Mahallesi’nde birçok yer asfaltlandı. 5184 ve bağlantılı sokaklara ise nedense el sürülmedi. Belediye ekipleri bu yolları pas geçti. Balkonda oturup çay içemez hale geldik. Ortalık toz ve pislik içinde. Bir araç geçtiği zaman göz gözü görmüyor. Belediyeye defalarca başvurduk. Eski başkan da, yeni başkan da birçok kez söz verdi, ancak sözünü tutan olmadı. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi.
Toz ve karanlıktan kurtulmak istiyoruz
İZMİR’in Dikili İlçesi’nden arayan Binnur Erkut adlı okuyucumuz, turistik beldelerin turizm mevsiminde daha temiz ve düzenli olması gerektiğini vurgulayarak, "İlçemizin turistik yerlerinden Salihleraltı’nda yollar bakımsızlıktan delik deşik durumda. Ayrıca bazı yerlerde sokak lambaları yok, olanlar da yanmıyor. Akşamları göz gözü görmüyor. Dışarı çıktığımızda büyük korku yaşıyoruz. Bu sorunlar uzun süredir çözüm bekliyor. İlgili kuruluşlardan yardım istiyoruz. Yollarımız yapılsın, tozdan, pislikten kurtulalım, sokaklar da aydınlatılsın" diyor.
Yazının Devamını Oku 19 Ağustos 2008
KARŞIYAKA Çarşısı ve sokaklarının daha güzel bir görünüme sahip olması için kaldırım ve yol döşemelerinin değiştirilmesi çalışmalarının uzaması esnafı çileden çıkardı. 15 gün önce, kaldırımların kırılıp taş döşendiğini, haftasında da yolun taşının, asfaltının söküldüğünü, su kanallarının demir kapaklarının açıldığını belirten 1721 Sokak esnafı, "Zaten ekonomi bozuk, işler kesat. Bu çalışmalar yüzünden sokağımıza vatandaş giremiyor, günü siftahsız kapatıyoruz. Belediye işçileri birkaç saat çalışıp gidiyor. Başladıkları işi bütün gün yapsalar bitirip gidecekler, boşuna uzatıyorlar. Su kanallarının demir mazgalları kaldırıldı, hem yürüyenlere tehlike oluşturuyor hem de sokağı fareler bastı. Bu sorunun çözümünde yetkililerin de ilgisiz kalması kızgınlığımızı artırıyor" diye dert yandı.
İlaçlama yapılıyor
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, bir program dahilinde ve en hızlı şekilde düzenleme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Esnafın içinden fare çıktığını söylediği mazgallarının kanalizasyon değil denize açılan yağmur suyu kanalları olduğunu belirten yetkililer, "Gerekli ilaçlamalar yapılıyor. İhtiyaç varsa yine yapılır" dedi.
Bayan muhtar dertli
ON yıla yakın bir süredir Yeni Foça Cumhuriyet Mahallesi’nde muhtarlık yapan Yıldız Kesebir, Foça’nın 8 kilometre dışında olan mahallesinin hiçbir hizmetten yararlanamadığını öne sürerek,’’Taleplerimiz güleryüzle karşılanıyor, ancak hizmet gelmiyor’’dedi.
Yazın toz, kışın çamur
Muhtarlık binası bulunmadığını, vatandaşların, yazın toz, kışın ise çamurlu yollardan kendisine ulaştığını belirten Kesebir, diğer sıkıntılarını şöyle aktardı: " Üvey evlat gibiyiz. Beldemizde görev yapan diğer muhtarların hizmet binası var, maalesef Cumhuriyet Mahallesi’ne yıllardır bir muhtarlık binası yapılmıyor. Bilgisayarımız yok. Büyükşehir Belediyesi bu konuda verdiği sözü yerine getirmedi. Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Foça’ya verdiği otobüsün nereden gelip, nereye gittiği belli değil. Dağ yolundan geliyor. Dolayısıyla hiç kimse binemiyor. Menemen’e kadar 5 YTL ücret talep ediliyor. Boş giden otobüse ve çalışanlara yazık’’dedi.
Su kesintisine de değinen Kesebir, "Sularımız haftada iki gün akıyor. Hafta sonları ise akmıyor’’dedi. Seçim öncesi göstermelik ziyaretleri kabul etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Güllük, yaşanmaz bir yere dönüştü
Muğla Milas’tan arayan Nuriye Korkmaz adlı okuyucumuz, "Güllük’de liman yapılmasından sonra denize girmek hayal oldu. Dibi görünen o pırıl pırıl deniz şimdi gemilerden boşaltılan atıklar yüzünden pislik içinde. Ayrıca buradan çevreye çok gürültü yayılıyor. Saat 24.00’den sonra da yükleme-boşaltma yapıldığı için uykuya hasret kaldık’’ diyerek yetkilileri önlem almaya çağırdı.
Yine yangın çıkacak
Gaye Mert adlı okuyucumuz, "Konak’da Gültepe Gaziosmanpaşa Caddesi’nde 11 kapı numaralı iki katlı terkedilmiş yapı daha önce iki kez tinerciler tarafından ateşe verildi. Şans eseri yangın çevreye yayılmadan söndürüldü. Zamanla içi yine çöple doldu ve yine tinerciler burada. Her an tutuşacak diye korkuyoruz.’’diyerek yetkililerden çözüm beklediklerini söylüyor.
Yol düzenlemesi üzdü
Buca’dan arayan okuyucumuz İlhan Keten, yeni yol düzenlemelerine dikkat çekerek, "Buca’da Hasanağa Parkı’nın yakınındaki 63/1 ve 63/3 sokaklar yeni düzenlemeyle anayoldan koparıldı. Buralarda oturanlar adeta hapsedildi. Çünkü, Kaynaklar yönünden araçlarla bu iki sokağa girilemiyor. Ayrıca bu bölgeden Buca ve Üçkuyular’a gidilemiyor. Parkın yanından hukuk fakültesine de geçilemiyor. Yetkilileri defalarca uyardık, ancak hiç birşey değişmedi’’ diyerek sıkıntıyı dile getiriyor.
Yazının Devamını Oku 5 Ağustos 2008
TURİZM sezonu olmasına karşın, turistik bölgelerdeki inşaatların sürmesi büyük aksaklıklara ve tepkilere neden oluyor. Yasal olarak inşaatları durdurma yetkileri bulunmadığını belirten belediye başkanları ise süren inşaatlara sadece 'durdurma çağrısı' yapabildiklerini söylüyor. Turistik bölgelerde inşaatlar büyük oranda tamamlansa da bazı bölgelerde hem karayolları ile belediyelerin hem de özel inşaatların sürdüğü gözleniyor. İzmir'e bir saat uzaklıktaki tatil beldesi Özdere de belediyenin yol inşaatının trafiği olumsuz etkilediği turistik beldelerden biri.
Neden beklediler
Özdere'den arayan okuyucumuz Güven Us, "Bu yaz mevsiminde dinlenmek ve tatil yapmak için Özdere Beldesi'ni seçen vatandaşlar, belediyenin yol yapım çalışmaları ve yasağa rağmen bazı özel binalarda tadilat çalışmalarının sürmesi nedeniyle hüsrana uğradılar. Ulaşım ve hijyen açısından büyük sıkıntı yaşanıyor. Belediyenin yol yapım çalışmalarını geçen sene ekim ayından bu tarafa sezonun açılışı olan temmuz ayı başına kadar neden beklettiği merak konusu. Özdere Belediyesi, beldede tatilini geçirmeye gelen ve devamlı oturan vatandaşlarımıza iki aylık bir tatil dönemi borçlu" diye konuştu.
İzmirli’nin ortak derdi susuzluk ve patlaklar
Karşıyaka 6111 Sokak'ta oturan Hüseyin Çelik adlı okuyucumuz, "İzmir'de su boruları en fazla patlayan bölgeyiz. İZSU yetkililerinden bu sokağın borularının tamamının değiştirilmesini talep ediyoruz" dedi. Boru patlakları yüzünden meydana gelen su kesintilerine dikkat çeken Güneş Tutar adlı okuyucumuz da "Peker Mahallesi'nde oturuyoruz. Sularımız 2 aydır sürekli kesiliyor. İZSU ekipleri 'Su hattınızda problem var' diyor. Oysa patlayan borulardan sular boşuna akıyor" diye konuştu.
Metro istasyonlarına klima yerleştirilsin
Üçyol, Konak, Çankaya ve Basmane'deki kapalı istasyonları kullanan İzmirliler, klimasız ortamda metroyu beklerken sıcak çilesi çekiyor. Gülen Türker adlı okuyucumuz, "Kapalı istasyonda dakikalarca bekleyen yolcu, metronun gelmesiyle serin bir ortama ani geçiş yapıyor. Bu durum özellikle bebek ve yaşlı yolcuların sağlığını tehdit ediyor. İşe gidiş ve dönüş saatlerinde artan yolcu sayısı nedeniyle istasyonlarda oluşan sıcaklık yolculuğumuzu tam anlamıyla işkenceye dönüştürüyor." diyerek, sorunun bir an önce çözümlenmesini istedi.
Katlı pazar yerine servislar artırılsın
KARŞIYAKA'daki katlı pazar yeri müşterilerinin ulaşım konusunda sıkıntı çektiğine dikkat çeken okuyucumuz Nergiz Güler, "Minibüs ve küçük otobüslerle yapılan servisler yeterli değil. Geçen hafta pazara gitmek için yarım saate yakın araç bekledim. Ancak gelen küçük otobüs ağzına kadar dolu. Belediye servisleri artırırsa sıkıntımız giderilir" dedi.
Yolumuz asfaltlansın
URLA-Güzelbahçe arasındaki Dadaşkent'te oturan İsmail Karamollaoğlu adlı okuyucumuz, "Kooperatif evlerimiz Kocadağ Mevkii'nde iki kısımdan oluşuyor. Otobanın kenarında olan kısma kadar yollarımız asfaltlandı. Ancak diğer kısımda kalan yerin yolu orman ve Çamlıköy sınırları içinde kalması nedeniyle Köydes Projesi kapsamına alındı. Bu yolun yapımı için orman idaresinden engeller çıkıyor. 3 kilometre uzunluğundaki yolun yapılması durumunda Urla, Karaburun ve Çeşmealtı'ndan Seferihisar ve Kuşadası'na giden vatandaşların yolu en az 20 kilometre kısalacaktır. Bu bölgede bulunan çiftçilere ulaşım kolaylığı sağlayacaktır. Herhangi bir orman yangını sırasında daha etkili müdahale edilebilecektir" diyerek, sıkıntı ve önerisini dile getirdi.
Yazının Devamını Oku 29 Temmuz 2008
EŞREFPAŞA-Atilla Mahallesi Muhtarı Ali Çatkın, mahallesindeki sivrisinek, kaldırım işgalleri ve eski yapıların oluşturduğu sorunların bir an önce çözümlenmesini istedi. Mahallesinde yolların yıllardır yapılmadığına işaret eden Muhtar Çatkın, "Yaptığımız başvurular sonucunda sadece 3 cadde asfalt yapıldı. Ancak ara sokakların büyük bir kısmı öylece duruyor. Bu arada kaldırımlar yapılmadığı için sorun oluşturuyor. Kaldırımlar alçakta kaldığından araba işgalleri yaşanıyor" dedi. Vatandaşlardan sivrisinek konusunda da çok şikayet geldiğini ifade eden Çatkın, "İlaçlama için başvurduk ancak Avrupa Uyum Yasası’ndan dolayı arabayla ilaçlama yasak. Tulumbalarla yapılan ilaçlama ise yetersiz" şeklinde konuştu.
Eski yapılar tehlikeli
Mahallede eski yapıların olduğunu, bunların sahiplerini buluncaya dek çok zaman geçtiğini de dile getiren Ali Çatkın, bu yapıların mahalleli için tehlike arz ettiğini belirtti. Köpeklerin kısırlaştırılıp bırakılmasına da tepki gösteren Çatkın, vatandaşların bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi. Kayıt sistemlerinde sorunlar yaşadıklarına değinen Çatkın, vatandaşın nakilsiz olarak geldiğinde ilk önce nüfus müdürlüğünden onay alması gerektiğini, bunun ise işi zorlaştırdığını belirtti. Çatkın, bilgisayar sistemlerinin yeterli olmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaldırım işgallerine denetim şart
İZMİR Üçyol’dan arayan okuyucumuz Nurten Mertel, bir türlü önlenemeyen kaldırım işgallerine dikkat çekerek, "Her gün Bayramyeri ve Nokta durağı arasında yürüyorum. Kaldırım işgalinin bitmediğini, giderek daha çok yere sıçradığını görüyorum. İşyeri sahipleri ve bazı yerlerde de dilenciler adım atacak yer bırakmıyor. Alsancak’ın merkezi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi de ayrı sorunla karşı karşıya. Belediyelerin gerekli denetimleri sürekli olarak yapmasını bekliyoruz" dedi. Karşıyaka 1737 Sokak’tan arayan Fatih Üzümcü adlı okuyucumuz da, "Sokağımızda sadece esnaf yaya yollarını geçilemez hale getirmiyor. sorumsuz araç sürücüleri de yayalara saygısızlık yapıyor. Kaldırımlar otopark olarak görülüyor. Belediyenin yerleştirdiği mantarlar da kırılıyor" diyerek daha etkili önlem alınması gerektiğini belirtti.
Yatırımların önü açılsın
FOÇA Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, bölgenin SİT alanı olması nedeniyle yeni yatırım yapılamadığı için ilçede turizm sezonunun iki ay bile sürmediğini, var olan tesislerin de kaderine terk edildiğini belirtti. Menemenli, "Mükemmel bir turizm yatırımı olan Club Med, bu sene 4’üncü sezonunu da kapalı geçiriyor. Açık olduğu dönemlerde Foça halkı için önemli bir istihdam kaynağı olan Club Med, kendi haline terk edilmiş durumda" dedi.
Arsa mikrop yuvasına döndü
GÜZELYALI’dan arayan Şenay Duran adlı okuyucumuz, "60 Sokak’ta oturuyorum. Evimizin bitişiğindeki bina geçen yıl yıkıldı. Ortaya çıkan arsa zamanla çöplüğe döndü. Sağlığımız da tehlikede. Çünkü burada büyük fareler cirit atıyor" diyerek belediyeden çözüm bulunmasını istedi.
Önlem alınmalı
SİNAN Engin adlı okuyucumuz, İzmir Çiğli’de Anadolu Caddesi’ndeki alt geçit çalışmaları nedeniyle trafiğin 8229 Sokağa yönlendirildiğini belirterek, "Az sayıda aracın geçtiği sokak bir anda hareketlendi. Ancak sıkıntı yaşanıyor. Ne trafik lambası, ne de yaya geçidi var. " dedi.
Yazının Devamını Oku 22 Temmuz 2008
Muhtardan su kesintisi isyanı ÜÇKUYULAR’da oturan vatandaşlar, temel hizmetlerin aksamasından yakınıyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Üçkuyular Muhtarı Fevzi Günaydın, semtte yaşanan su kesintilerinden haberdar edilmediklerini belirtti. Semtte yapılan kazıların ardından, molozların temizlenmediğini dile getiren Günaydın, hem ilçeden hem de Büyükşehir’den yeterince hizmet alamadıklarını, vatandaşın bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi. Günaydın, "Su kesintileri hakkında ne yetkililerden bir açıklama bize ulaşıyor ne de basın yoluyla bilgi verilmiyor. Vatandaş habersiz yakalandığı için hazırlık yapamadığından mağdur oluyor. Ayrıca, yapılan kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkan molozlar öylece bırakılıyor. Bildirmemize rağmen uzun süre ortada kalıyor" dedi. Günaydın, sorunun Üçkuyular’a ait işlemlerin Karabağlar'a bağlanmasından kaynaklandığını da söyledi.
------------------
Atık su tesisi doğayı kirletiyor
MUĞLA-Milas'a bağlı Meşelik Köyü Muhtarı Tahir Saylak, köylerine yapılan atık su arıtma tesisinden sızan suyun çevreye ve denize zarar verdiğini belirterek, tesisin onarımının bir an önce yapılmasını istiyor. "Bu bir çevre katliamıdır" diyen muhtar Saylak, "Bu tesis köy atıklarını temizlesin diye 2004 yılında yapıldı. Ancak, bu tesis atıkları temizlemek bir yana, tesisten sızan atık sular önce ormana akıyor, oradan da denize ulaşıyor. Yani çevreye ve insanlara zarar veriyor. Yetkililerin bu tesisi derhal ele almalarını, onarımlarının yapıldıktan sonra devreye sokulmasını istiyoruz" dedi.
------------------
Kanalet kapakların çalınıyor
İZMİR'de yağmur suyu kanalet kapaklarının çalınarak hurdacılara satılmasını önleyecek projeler geliştirilmesini isteyen Ahmet Cankuş adlı okuyucumuz, "İZSU'nun eski Genel Müdürü Hasan Fehmi Mani döneminde yapılan döküm kanalet kapakları sürekli çalınıyor ve hurdacılara satılıyor. Acaba bu kapaklar yerine sabit ve çalınamayacak bir proje uygulanamaz mı? Şu anda birçok sokakta kanalet kapakları bulunmuyor. Araçlarımızı parketmek için yanaştığımızda lastiğimiz içine düşüyor ve zarar görüyor. Ayrıca kanalların içi kağıt ve çöp dolu. Bir yanık izmarit akla gelmeyecek olaylara neden olabilir. Bu kanalların temizlenmesini ve bu kapaklar yerine daha güvenli ve çıkarılmayacak bir proje uygulanmasını istiyoruz" diyor.
------------------
Sürekli boru patlıyor
İZSU'ya ulaşamıyoruz
Susuzluğun pençesindeki İzmir'de tasarruf kampanyaları düzenlenip, kaçak ve kayıp su ile mücedele çalışmaları yapılırken, kentte patlayan şehir şebekesi su borularından tonlarca su boşa akıyor. Su patlaklarına müdahalede gecikilmesi vatandaşların tepkisini çekiyor.
İzmir'in Basmane semtinde, beş gün önce yetkililere su patlağını bildirmelerine rağmen hiçbir görevlinin tamir için gelmediğini belirten sokak esnafından Mehmet Büyükdeveci, “Her gün boşa akan tonlarca suyu gördükçe içimiz yanıyor. Evlerin ve otellerin bodrum katları akan su nedeniyle adeta gölete döndü, temelleri çürümeye başladı. Diğer taraftan bir damla su için düzenlenen kampanyalar var. Yaptığımız ihbarımıza rağmen duyarsızlığı anlamak mümkün değil” diyor.
Urla'ya bağlı Çeşmealtı'nda arayan Murat Akın adlı okuyucumuz da, su borularının sık sık patladığına dikkat çekerek, ''Su boşa akıp gidiyor. Her defasında Büyükşehir Belediyesi'nin su arızaları için bildirdiği İZSU'ya ait 185 numaralı telefonu arıyoruz, ancak operatör cevap vermiyor. Sorun üstüne sorunla karşılaşıyoruz ve ne yazık ki çaresiz kalıyoruz. Susuzluk riskinin giderek arttığı bu dönemde suyun boşuna akmasına engel olunması gerekiyor.''
Aynı sorunla Bornova'dan arayan bir başka okuyucumuz Halit Güven ise, ''Geçtiğimiz günlerde 175 Sokak'ta boru patladı. Büyükşehir Belediyesi'ne haber verdik. İZSU ekipleri gerekli çalışmayı yaptı, ancak aynı yerde aynı sorun tekrar yaşandı. Su yine boşa akıp gitti. Bu konuda ekiplerin daha kesin çözüm bulması gerekiyor. Yoksa boru patlamaya devam edecek. Hem su ısraf olacak, hem de emekler ve yapılan onarım masrafı boşa gidecek.''
------------------
Direkler değiştirildi
3 aydır karanlıktayız
İzmir'in Yeşilyurt semtinde arayan Turgut Güler adlı okuyucumuz, ''Ulu Önder Caddesi'ne yeni elektrik direkleri dikildi. Ancak aydınlatma sistemi tam olarak çalışmadı. Lambaların büyük bölümü 3 ayı aşkın süredir yanmıyor. Cadde akşamları zifiri karanlığa bürünüyor, adeta göz gözü görmüyor. TEDAŞ'tan yardım istiyoruz. Herkese korku yaratan bu soruna biran önce çözüm bulunmasını bekliyoruz''diyor.
------------------
6 ay önce yapılan kaldırımlar çöktü
Bostanlı'dan arayan okuyucumuz Cemal Akın, yaptırılan kaldırımların kısa sürede onarıma muhtaç hale geldiğine dikkat çekerek, ''Gode Cengiz Parkı'nın Şehit İlhami Yılmaz Caddesi bölümüne 6 ay önce kaldırım yapıldı. Belediyenin bu çalışmasıyla daha rahat yürüyüş yoluna kavuştuğumuz için sevindik. Ancak mutluluğumuz uzun sürmedi. Kaldırımlarda kısa sürede yer yer çökmeler meydana geldi, adeta köstebek yuvasına döndü.''diyerek, bu işleri yapan firmaların sık sık denetlenmesi gerettiğini belirtti.
GÜLER BİLGEN
HÜRRİYET/İZMİR
Foto kodu:Egeyi Dinliyorum (fevzi gunaydin)
Foto altı: Üçkuyular Mahallesi Muhtarı Fevzi Günaydın, ''Su kesintileri hakkında ne yetkililerden bir açıklama bize ulaşıyor ne de basın yoluyla bilgi veriliyor. Vatandaş habersiz yakalandığı için hazırlık yapamadığından mağdur oluyor. Ayrıca, yapılan kazı çalışmalarının ardından ortaya çıkan molozlar öylece bırakılıyor.''diye dert yanıyor.
Yazının Devamını Oku