Arif Dizdaroğlu

Khouma Babacar iştah kabartıyor

23 Aralık 2020
Alanyaspor, oynadığı futbolun yanısıra son yıllarda bulduğu santraforlarla da dikkat çekiyor.

Serüven, bir alt ligde Togolu Jonathan Ayite’yle başladı. Ayite, attığı gollerle krallığı yakaladı.

Süper Lig’e yükseldikten sonra sırayı Brezilyalı Vagner Love aldı. O da sezonu krallıkla tamamladı.

Geçen sezon Senegalli Papiss Cisse’yi izledik. Önemli gollere ve puanlara imza attı.

Şimdi vitrinde Khouma Babacar var. Uyum sorunu filan derken biraz geç açıldı.

Malatya’ya attığı attığı jeneriklik golle transfer piyasasında iştah kabartıyor. Senegalli’nin ikinci müthiş şutunu, kaleci Ertaç güçlükle önledi.

Bu isimleri takıma kazandıran Alanyaspor’un futbol aklını kutlamak lazım.

<div style="margin: 0 auto; max-width: 100%; min-width: 300px;"><div style="position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden;"><iframe style="width: 300px; min-width: 100%; position: absolute; top: 0; left: 0; height: 100%; overflow: hidden;" src="https://embed.dugout.com/v2/?p=eyJrZXkiOiJ6Q1hoaHFhRSIsInAiOiJzcG9yYXJlbmEiLCJwbCI6IiJ9" width="100%" height="400" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1"></iframe></div></div>

18 GÜNDE 6 MAÇ

Yazının Devamını Oku

Lider fırsat tepti

20 Aralık 2020
Galatasaray kaybetmiş, Fenerbahçe kaybetmiş... Alanyaspor zirvede puan farkını açma fırsatıyla geldi deplasmana.

Sezon başından beri uygulanan, dar alanda iyi paslaşmalar daha ilk dakikalarda göze çarptı.

Denizlispor’un nadir gelişen ataklarından birinde, Alanyaspor defansı top paylaşımı hatası yapınca 9. dakikada mağlup duruma düştü.

Ev sahibi, rakip atakları durdurabilmek için sert faullü bir oyun modeli seçti.

Bu düşünce, daha ilk yarım saatte 3 sarı kart görmelerine neden oldu.

Yüzde 70’ler civarındaki oyun üstünlüğüne rağmen Alanyaspor fırsatları değerlendiremedi.

İkinci yarı Alanyaspor’un baskısı daha da arttı. Karşı sahaya yerleşen turuncu yeşilliler kalan bölümün tamamını rakip kale önlerinde oynadı.

Müthiş mücadele karşısında “Bu sıcağa kar dayanmaz” sözü auta çıktı.

MAĞLUBİYET ALKIŞLANIR MI...

Yazının Devamını Oku

Kaplan gözü geri geldi

13 Aralık 2020
Konyaspor maçının ikinci yarısında başlayan, Gençlerbirliği ve Göztepe karşılaşmalarıyla devam eden düşüşün noktalanacağı bir gün vardı.

Dün akşam sağanak yağmur altında oynanan maçla alışılmış Alanyaspor geri döndü.

Aslında, Gençlerbirliği ve Göztepe deplasmanlarında da yüzde 60’lık oranla oyun üstünlüğü Alanyaspor’daydı. Özellikle Göztepe maçında hakemin katalizör değil direkt etkisiyle puanlar uçtu.

MAÇ İLK YARIDA KOPARDI

Beşiktaş karşısında 3 puanı hanesine yazdıran lider, kazanma hırsını simgeleyen ‘Kaplan gözü’nü yeniden yakaladı.

26. dakikada kazanılan penaltı golü, ev sahibine güvenle birlikte oyun üstünlüğünü de getirdi.

Kale önünde dikkatli olunsa maç ilk 45 dakikada kopabilirdi.

İkinci yarıda Beşiktaş rakip sahada daha çok göründü. Ancak çabalar defans hattında eridi.

Alanyaspor’un kontrollü oyunu 79. dakikada ikinci golü getirdi.

Yazının Devamını Oku

Lider de yenilir

5 Aralık 2020
Ankara'da, aralık ayındaki bahardan kalma gün maçın renkli ve heyecanlı geçeceğinin müjdecisiydi.

Hafta içi Covid-19 testi pozitif çıkan Kaptan Efecan’dan mahrum Alanyaspor ilk yarıda yüzde 60’lık oyun üstünlüğü kurdu. Gol deplasman takımından beklenirken, kontrataklarla rakibini yoklayan Gençlerbirliği hedefine Berat’la ulaştı. Ceza sahası dışından atılan sert ve düzgün şutta top ağları bulurken, güneşten gözleri etkilenen Marafona’ya şapkası da yardımcı olamadı.

SON DAKİKALAR NEFES KESTİ

İkinci yarı galibiyeti korumak isteyen ev sahibi defansını kalabalık tuttu. Kontrataklara bağlı bu plan, eski bir Alanyasporlu Candeias’la ikinci golü getirdi. Son 10 dakikada, oyun üstünlüğünü yüzde 68’lere çıkaran Alanyaspor, üst üste kazandığı 2 penaltı vuruşunun sadece birisini gole çevirebildi. Bakasetas ikinci penaltıda da aynı köşeyi tercih edince kaleci Nordfeldt’i geçemedi. Böylece Akdeniz temsilcisi sahadan puansız ayrıldı. Maç biterken Teknik Direktör Çağdaş Atan’ın gördüğü kırmızı kart faturayı daha da artırdı.

<div style="margin: 0 auto; max-width: 100%; min-width: 300px;"><div style="position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden;"><iframe style="width: 300px; min-width: 100%; position: absolute; top: 0; left: 0; height: 100%; overflow: hidden;" src="https://embed.dugout.com/v2/?p=eyJrZXkiOiJ6Q1hoaHFhRSIsInAiOiJzcG9yYXJlbmEiLCJwbCI6IiJ9" width="100%" height="400" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1"></iframe></div></div>

BU HAFTA TRAFİK YOĞUN

İlk kez mağlup olmasına ve maç eksiğine rağmen liderliği bırakmayan turuncu yeşiller, çarşamba günü Göztepe’yle erteleme maçı oynayacak.

Pazara Beşiktaş’ı konuk edecek Alanyaspor bakalım bu yoğun trafikten liderlik ve en az gol yeme unvanlarını koruyarak çıkabilecek mi?

Yazının Devamını Oku

Mekanın sahibi geldi

23 Kasım 2020
Milli hezimet arasından sonra, futbolda heyecanlı bir Akdeniz derbisi izledik.

Aynı kentin iki dost kulübü arasındaki maç öncesi hava ve ortam “Akdeniz Akşamları” şarkısındaki gibi keyifli duygular yüklüydü.

Bir yanda, hafta içi uzun süreli sözleşmeye imza atan teknik direktör Ersun Yanal ile yeni bir başlangıç yapmak isteyen Antalyaspor, diğer yanda ise lige süper giriş yapan Alanyaspor. Derbiyi kazanan taraf, etkili mücadelesiyle deplasman takımı oldu.
Resmi maçlarda 14 kez karşılaşan iki takımdan Alanyaspor böylece galibiyet sayısını 7’ye çıkardı. 2 maç beraberlikle sonuçlandı.

PENALTI VAR’DAN DÖNDÜ

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarım saatin ardından Antalyaspor 32 ve 34’üncü dakikalarda Podolski ve Sam ile iki önemli pozisyondan yararlanamadı. Oyun üstünlüğünü ele geçiren Alanyaspor’da Salih Uçan kaleci Ferhat’la karşı karşıya kaldı, ancak vuruşu başarısızdı. Caulker’in direkten dönen topu ilk yarının en net pozisyonu oldu. Dakikalar 45’i gösterirken ceza sahası içinde sert bir darbeyle düşürülen Babacar’ın beklediği penaltı kararı VAR’dan döndü.

Yazının Devamını Oku

Alanya'nın sıcağından Trondheim'ın soğuğuna

25 Eylül 2020
Akdeniz ekibi N’Sakala, Cisse, Welinton, Fernandes gibi isimlerin yokluğunu hissetti. Babacar, Fatih, Bareiro gibi yeniler dün Rosenborg karşısında bekleneni veremedi.

Yıllar önce Alanyalı bir büyüğüm, “Bu topraklarda para hariç her şey yetişir” demişti. Doğru söylemiş, bu coğrafyada her şey yetişiyor. Muz ve benzeri birçok tropikal ürünü Türkiye’ye tanıtan, turizmde öncülük yapan kent bunların yanına futbolu da koydu. Yazılarımda çok söz ettim, “Alanya bir futbol kenti değil” diye. Çünkü alternatifler fazla. Ama yöre insanı söz konusu futbolsa “Onu da yaparız” düşüncesiyle sarıldı işe. Ve bu topraklarda süper bir futbol takımı doğdu. Geçen sezonu başarıyla tamamlayan turuncu yeşiller Ziraat Türkiye Kupası’nda da final oynadı.

TEŞEKKÜRLER ALANYASPOR

Avrupa arenasına ilk kez çıkan Alanyaspor, Rosenborg deplasmanında iyi oynamasına rağmen tur çıkarmayı başaramadı. Yaz sıcağından, soğuk Norveç’e giden Akdeniz ekibi şanssızlığın ve tecrübesizliğin kurbanı oldu.

Turuncu yeşiller bu sezona kayıplarla başladı. Fabrice N’Sakala, Papiss Cisse, Daniel Welinton, Junior Fernandes gibi önemli yıldızların boşluğu Norveç’te hissedildi. Yeni transferler; Adam Bareiro, Davidson da Luz Pereira, Khouma Babacar, Fatih Aksoy ve François Moubandje arzulanan sonucu gerçekleştiremedi. Yenilenen kadro ve yeni teknik direktörle değişen oyun planının oturması için biraz zamana ihtiyaç olduğu kesin. Sergiledikleri mücadele, verilmeyen penaltı ve kaçırılan pozisyonlar Alanyaspor’un gelecek sezonlar bu arenada da alkışlanacak sonuçlar alabileceğinin sinyalini verdi. İzlettiğiniz futbol için teşekkürler Alanyaspor.

<div style="margin: 0 auto; max-width: 100%; min-width: 300px;"><div style="position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden;"><iframe style="width: 300px; min-width: 100%; position: absolute; top: 0; left: 0; height: 100%; overflow: hidden;" src="https://embed.dugout.com/v2/?p=eyJrZXkiOiJuNnlCWHFtViIsInAiOiJzcG9yYXJlbmEiLCJwbCI6IiJ9" width="100%" height="400" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1"></iframe></div></div>

Yazının Devamını Oku

Son sözü Alanya söyleyecek

21 Haziran 2020
ALANYASPOR Süper Lig’de tek ilçe takımı olmanın sempatikliğini, oynadığı futbolla kalplere de taşıdı. Güzel geçen sezonu taçlandırmaya bir adım kaldı.

Başarının ardında yatan önemli bir özellik dikkat çekiyor. Alanya sanki bir rehabilite merkezi, insanları tedavi edip değerlerini öne çıkartıyor.

İLK ÖRNEK VAGNER LOVE

Çok eskilere gitmeye gerek yok, yakın tarihe bir göz atalım...

Alanya’da ikinci baharını yaşayan Vagner Love’la başlayan diriltme projesinin ikinci örneği, neredeyse futbolu bırakma aşamasındaki Ozan Tufan oldu. Genç futbolcu yarım sezonda milli takıma ve Fenerbahçe’ye geri dönecek performansa ulaştı.

Yazının Devamını Oku

Kral Alanya'dan çıkacak

30 Mayıs 2017
Aytemiz Alanyaspor kendi sahasındaki son maçta taraftarına galibiyetle veda etmenin ötesinde, Vagner Love'ı krallığa taşıyacak goller peşindeydi.

Galatasaray'da ise hedef ligi 3'üncü tamamlayabilmek adına 3 puandı.
Şampiyonun belli olduğu, ligin gazının kaçtığı haftada ortaya konulan oyun sezon başlangıcı gibiydi. İki takım da hücum futbolunu tercih edince futbolseverler heyecan dolu muhteşem bir karşılaşma izledi.
Marke edilemeyen Sneijder'ın asistleriyle Galatasaray 16. dakikada 2-0 öne geçti. Vagner Love 22. golüne ulaştığında dakikalar 22'yi gösteriyordu.
Her iki takımın da orta sahayı çok kolay geçtiği yüksek tempolu karşılaşmanın ilk yarısı 3-1 bitti.

BU OYUN ALKIŞLANIR
İkinci yarıda Alanyaspor genlerinin özelliğini sahaya yansıtmaya başladı. Atılacak bir golün maçı geri döndüreceği umudunu yaşayan turuncu yeşilliler hakimiyeti tamamen ele geçirdi.
Üst üste geliştirilen ataklar, rakip defansla Muslera'ya takıldı.

Yazının Devamını Oku