Arif Dizdaroğlu

Tatilde bu kadar

23 Mayıs 2017
Aytemiz Alanyaspor Akhisar deplasmanında puandan çok, Vagner Love'ın gol atmasını planladı.

Her iki takımda hücumu düşündü, ancak top kayıpları turuncu yeşillilerin etkili olmasını engelledi. Alanyaspor oyuna ilk 11'inde 3 farklı isimle başladı. Kalede Zlamal, orta sahada Taha ve sol kanatta Guerrier'in görev aldığı kadro son haftalardaki performansı arattı.45 dakika biterken skor tabelası ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğünü gösteriyordu.

STRESİN KAYNAĞI
İkinci yarı Cenk Ahmet ve Laziç değişikliğiyle artan etkinlik Alanyaspor'un gole ulaşmasına yetmedi ve maç Akhisar'ın 3-0 üstünlüğüyle son buldu.Sakin geçmesi beklenen maçta hakem Kutluhan Bilgiç'in gereksiz müdahaleleri sıkıntı yarattı. Kartlarıyla stresi davet etti. Karşılaşma öncesi, Safet Susic'in, "Sonucun ve puanın önemli olmadığı bir maça çıkacağız" sözleri aslında dün gecenin bir özetiydi.Hedefsiz kalmak, tatil moduna giren Alanyasporlu futbolcuları olumsuz etkiledi.

Yazının Devamını Oku

İşte takım işte hedef  

15 Mayıs 2017
Süper Lig’de sezonun ikinci yarısı başlarken riskli bir işe girip 17 maç için tahminde bulunup, “Aytemiz Alanyaspor 38 puan alır ve ligde kalır” deyip noktayı koymuştum. Alanyasporlu futbolcular 31’inci hafta itibariyle 40 puana ulaşıp tahminlerimi altüst ettiler.

Üstelik oynanacak 3 maç ve kazanılabilecek 9 puan daha var.

Takımı, teknik heyeti ve böyle bir kadroyu oluşturan yönetimi kutlarım.

***

Başarının ardında yatan gerçekleri şöyle sıralayabiliriz.

- Takımı Süper Lig’e yükselten kadro iskeletinin korunması, doğru isimlerle takviye.

- Oyuncu ve kulüp karekterine uyumlu teknik kadronun göreve getirilmesi.

- Taraftarın, kötü sonuçlar yaşandığı zaman bile takımına inanıp, desteğini sürdürmesi.

- Kaos ortamının hakim olduğu futbolumuzda, diğer kulüplerle sıcak ilişkiler kuran yönetimin yarattığı pozitif atmosfer.

Yazının Devamını Oku

Alkışlama zamanı

8 Mayıs 2017
Konya deplasmanında alınan galibiyetin ardından Alanya’da yağmur sonrası topraktan yayılan kokunun verdiği gibi huzur var. Futbolcusu, yöneticisi, hepsinden önemlisi taraftar çok mutlu. Sezonun bitimine dört hafta kala kazanılan 37 puanla stres son buldu.

Sezon başında bazı futbol otoritelerinin, “Geldiği gibi gider” dedikleri Aytemiz Alanyaspor onları mahçup etti. Oynadığı futbolla lige hem heyecan hem de renk kattı. Gelecek sezon da bu güzellikleri izlemeye devam edecekler.

Mark Twin’ın, “Başarının sırrı işi tatile çevirmektir” sözleri gibi, tatil cennetinin futbolcuları işlerini tatile çevirdiler ve problemi çözdüler.
Sezon boyunca defans anlayışında yaşanan hatalardan bahsettik. Alanyaspor, 30. hafta itibariyle en çok gol (56) yiyen takım ünvanını kimseye kaptırmadı. Teselli, yenilenden bir fazlası atılarak puanlar alınmış olması.
Ancak, Konyaspor maçının 65. dakikasında yenilen bir gol var ki onu incelemeliyiz.

BÖYLE GOL YENMEZ
Üç defans oyuncusunun arasında rakip futbolcuya nasıl şut attırılır, nasıl gol yenir anlamakta zorlanıyorum. Burada ya rakip santrafor olağanüstü yetenekli ya da onu engellemekle görevli futbolcular başka bir dünyada. Kaleci Haydar arkadaşlarına kızmakta sonuna kadar haklı. Umarım, önümüzdeki maçlarda ve gelecek sezonda Alanyaspor adına bunlar yaşanmaz.

***

Yazının Devamını Oku

Gol düellosu

7 Mayıs 2017
SELÇUKLU İmparatoru Alaaddin Keykubat’ın başkenti Konya ile kışlık başkenti Alanya arasında futbolda yaşanan anlamsız bir gerginlik var.

Kıvılcım, geçen yıl Konya’da oynanan Alanyaspor-Adana Demirspor arasındaki play off maçında çakılmıştı. Birkaç fanatiğin kafileye taşlı saldırılarıyla camialar arasında olumsuz atmosfer yaratıldı.

İki şehrin insanları ve kulüp yöneticilerinin tarihsel dostluğuna rağmen, bunu bozma çabaları umarım sağduyulu açıklama ve yaklaşımlarla son bulur.

RAKİPLER KAZANINCA

Kayseri ve Adanaspor’un deplasmandan 3’er puanla dönmeleri Aytemiz Alanyaspor açısından maça daha da önem kazandırdı.

Son 4 haftaya tamamen rahatlamış girmek isteyen turuncu yeşilliler, Süper Lig’de hedefsiz kalan rakibini 3 golle yenmeyi başardı.

Orta saha mücadelesi şeklindeki oyunda sürpriz bir atakla ev sahibi takım 8. dakikada galip duruma geçti. Golde, cezası nedeniyle oynayamayan Omerou’nun eksikliği hissedildi.

Tempoyu arttırıp risk alan Alanyaspor beraberliğe 39. dakikada ulaştı. Vagner Love penaltı vuruşuyla beraberliği, 55. dakikada ise  takımına galibiyeti getirdi. 18. golüne ulaşan Brezilyalı yıldız krallık yarışında Cenk Tosun’u geçti.

Defanstaki kademe hatasından yenilen gole,

Yazının Devamını Oku

Dikkat, henüz lig bitmedi

2 Mayıs 2017
Süper Lig’in 20. haftasında, yani 11 Şubat’ta oynanan Aytemiz Alanyaspor-Gençlerbirliği karşılaşması öncesi Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat yazdan kalma güneşli bir havayla karşılaşınca şöyle demişti: “Havanın güzelliğinin oyuncularımı rehavete itmesinden endişe ediyorum.”

Özat’ın öngörüsü doğru çıktı ve maçı 3-0 kaybettiler.

Şimdi tüm ülkeye bahar geldi, havalar güzelleşti. Ancak, Alanyasporlu futbolcuların güzel havadan çok, kazanılan 34 puanın rehavetine kapıldığını sanıyorum. Takımın üzerinde, sanki lig bitmiş gibi bir atmosfer var.
Özellikle Bahçeşehir Okulları Arena’da kaybedilen Osmanlıspor maçı bunun bir örneği.
Çaba, dayanıklılık ve en önemlisi ekip ruhu son iki maçta yetersiz kaldı.
Vagner Love’ın olmaması takımı bu kadar olumsuz etkilememeli. Onsuz oyun planı geliştirilmeli.
Thomas Edison’un bu pozisyona uyan güzel bir sözü var. Şöyle der:
“Bazı yenilgilerin nedeni, insanların işi yarıda bıraktıklarında, başarıya ne kadar yakın olduklarını bilmemeleridir.”

***

Yazının Devamını Oku

Vagner Love aranıyor

30 Nisan 2017
SÜPER Lig’in en çok gol (51) yiyen iki takımın vasat geçen mücadelesi özellikle Kayserispor için hayati önem taşıyordu.

Fernandes’in 2 şutunun direkten döndüğü maçta Aytemiz Alanyaspor sezonun ilk yarısında 3-0 yendiği rakibine aynı skorla rövanşı verdi. İlk dakikalarda oyunu sahasında kabul edip atakları ceza sahası durduran Alanyaspor’un bu planı 19. dakikaya kadar sürdü. Maç 1-0 olunca taktik anlayışını değiştiren turuncu yeşilliler maçta etkinliği ele geçirdi. Fernandes’in direkten dönen müthiş şutu takımı adına büyük şansızlıktı. Devre biterken hakemin, son adam gerekçesiyle Omeruo’ya çıkardığı kırmızı kart bana göre ağırdı.

ZAFER ARZUSU

10 kişi kalan Alanyaspor ikinci yarıya Fernandes’i gerçek yeri olan ileri göbeğe kaydırarak başladı. Risk alınarak beraberlik arandı ancak eksik kadro ceza sahasında çoğalmakta zorluk çekti. 60. dakikada Cenk Ahmet, ardından Plet değişiklikleri 3 gollü yenilgiyi engelleyemedi.

Takımın yıldızı Vagner Love’ı bir kez daha çok arayan Alanyaspor’un durumu ünlü Fransız siyasetçi Germain Martin’in şu sözlerini hatırlattı:

“Mağlubiyete uğrayınca ümitsizliğe kapılma, her başarısızlıkta bir zafer arzusu yatar.”

Yazının Devamını Oku

Türkiye’nin Zoff’u ol

24 Nisan 2017
Süper Lig’in 28. haftası Aytemiz Alanyaspor için talihsiz şekilde sonuçlandı. İkisi deplasman olmak üzere 3 maçtan 9 puan çıkaran turuncu yeşillilerin, kendi sahasında Osmanlıspor’a yenilmesi tam bir hayal kırıklığıydı. Takımın coşkusu beklentinin altındaydı.

Hafızalarda, Alanyaspor’un verilmeyen penaltısı, sayılmayan golü ve kaptan Haydar Yılmaz’ın muhteşem kurtarışları kaldı.
Ancak, kaledeki alkışlanan oyun takıma puan kazandırmaya yetmedi.
Süper Lig’e yükselirken Alanyaspor’a katkısıyla dikkat çeken kaptan, Trabzonspor deplasmanında da sergilediği muhteşem performansıyla tüm Türkiye’nin takdirini kazanmış ve haftanın futbolcusu olmuştu.

***

Kimdir Haydar Yılmaz bakalım: 1984 Aydın doğumlu. Koçarlı Belediyespor’da başlayan futbol hayatında, Yalıkavakspor, Eskişehir Şekerspor, Manisaspor, İnegölspor, Gaziosmanpaşa, Tarsus İdman Yurdu, Şanlıurfaspor ve Kartalspor tecrübeleri var.
Gerçek kimliğini 4 sezondur oynadığı Alanyaspor’da buldu. 33 yaşındaki kaptan, taraftarın göz bebeği.
Efsane İtalyan kaleci Zoff’un 40 yaşına kadar süren futbol serüvenini hatırlayınca, kariyerinin zirvesindeki Haydar’ın da eldivenleri bir kaç yıl daha çıkarmayacağını düşünüyorum.

Yazının Devamını Oku

Şansızlık mı rehavet mi!

23 Nisan 2017
Aytemiz Alanyaspor'da gözler, 16 gollü Vagner Love'ın oynamadığı maçta Junior Fernandes'deydi.Takıma sezon ortasında katılan, 8 maçta 5 gol 2 asistiyle dikkat çeken Şilili santrafor, özellikle ilk yarıda Vagner Love'ı çok aradı. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan Osmanlıspor erken bir gol peşindeydi. 5. dakikadan itibaren rakibinin hızını kesen Alanyaspor oyunun hakimiyetini eline geçirdi.Sağdan Gassama ve Candeias, soldan ise Efecan ve N'Sakala ile etkili ataklara imza attı. Alanyaspor lehine penaltı tartışmasının da yaşandığı ilk yarım saatte ev sahibi takım 2 çok net gol pozisyonda topu ağlarla buluşturamadı.Uzatma dakikaları kaleci Haydar'ın kurtarışlarıyla son buldu. Üst üste gelen şutlara izin vermeyen kaptan kalesinde devleşti.

GOL ARARKEN...
İkinci yarıda Plet'in oyuna girmesiyle hücum zenginliğini artıran ev sahibi 64. dakikada gole bir kez daha çok yaklaştı. Osmanlısporlu Koray topu çizgiden çıkarmayı başardı. Bu maçın kırılma anıydı ve Alanyaspor gol ararken Webo'nun kafa vuruşu skoru değiştirdi.Beraberlik arayışlarında Vagner Love'ın eksikliği çok hissedildi. Kritik karşılaşmada aradığı puanlara ulaşamayan turuncu yeşilliler, 3 hafta sonra sahadan puansız ayrıldı.

Yazının Devamını Oku