Yasak sona erdi tezgahlar doldu

Güncelleme Tarihi:

Yasak sona erdi tezgahlar doldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2017 17:16

Av yasağının sona ermesiyle birlikte denize açılan balıkçıların ağlarına takılanlar, Ankara’daki balık tezgahlarına ulaşmaya başladı.

Haberin Devamı

Av yasağının sona ermesiyle birlikte denize açılan balıkçıların ağlarına takılanlar, Ankara’daki balık tezgahlarına ulaşmaya başladı. Başkentliler, sezonun ilk hamsisini ortalama 15 TL’lik kilogram fiyatıyla alabiliyor. Tezgahlardaki istavrit 10, levrek ise 30 liraya alıcı buluyor. Sezonun verimli geçmesini beklediklerini belirten Ankara Manavlar Balıkçılar ve Akvaryumcular Esnaf Odası Başkan Vekili Mehmet Çelik, “Ankara’da genelde hamsi daha fazla tüketiliyor. Fiyatlar balığın bolluğuna göre değişiyor. Piyasa serbest piyasa olduğu için bol balık gelirse Ankaralılar, düşük fiyatlar bolca balık tüketebilir. Orta Anadolu’daki tüm illere balık dağıtımı Ankara’dan yapılıyor. Tüm denizlere aynı mesafedeyiz. Gece kayıktan çıkan balık sabaha karşı buraya ulaşıyor. Güneş doğmadan Ankara Hali’ne giriş yapan balıklar taze bir şeklide tezgahlardaki yerini alıyor” diye konuştu. Ankara’da kaçak balık sorunu olduğunu dile getiren Çelik şunları söyledi:

Haberin Devamı

KAÇAK BALIKLA MÜCADELE EDİLMELİ

Başkent’e gelen tüm balıkların önce hale giriş yapıp sonra dağılması gerekiyor. Fakat bazı restoran ve firmalar otobüs bagajlarında Ankara’ya kaçak balık sokuyor. Balıkçı esnafı da bu durumdan çok muzdarip. Halkımız yasadışı, kaçak yollarla gelen ne olduğu belli olmayan, kontrol edilmeyen balığı tüketmesin. Hale gelen balıkların kontrolünü Büyükşehir Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapıyor. Yetkililerin kaçak balık girişini önlemelerini istiyoruz.”Hal esnafı Şaban Akbaş, sezonun yeni başladığını, ilerleyen günlerde fiyatlarda değişiklik olabileceğini belirterek, “Bu yıl küçük balık daha fazla olacak gibi görünüyor. Özellikle istavrit normalde 15 TL’den aşağı satılmazdı ama bu yıl sezonun başında olmamıza rağmen 10 TL’den satıyoruz” ifadelerini kullandı.

ANKARA HALİ’NDE BALIK FİYATLARI

- İstavrit 10 TL
- Palamut 10 TL
- Hamsi 15 TL
- Mezgit 20 TL
- Somon 20 TL
- Levrek 30 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!