Yargıca bak!

Güncelleme Tarihi:

Yargıca bak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 23:45

Türkiye, Hamburg Yüksek Eyalet Mahkemesi Başkanı Yargıç Klaus Rühle’nin baktığı davanın karar metninde, teröre destek vermekle suçlandı. Kararda Kürt köylerinin yakıldığı, yargısız infazlar yapıldığı da iddia edildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Hamburg Yüksek Eyalet Mahkemesi, terör örgütü PKK’ya adam toplayıp gönderen teröristin yargılandığı davada tarihe geçecek türden bir karara imza attı. Alman Welt gazetesine göre, adı açıklanmayan ‘Beşir’ kod adlı 60 yaşındaki sanık, 2014 Ağustos ile 2015 Mart ayları arasında PKK’nın Bremen bölge sorumlusu olmakla suçlanıyordu. İddianameye göre sanık, 21 yaşındaki bir kızı ailesinin karşı çıkmasına rağmen PKK’ya göndermiş, babasını başına silah dayayarak, “Polise gidersen başına gelecekleri biliyorsun” diye ölümle tehdit etmişti. İddianamede sanığın örgüt için bağış topladığı, PKK propagandası yapan geceler düzenlediği, örgütün üst düzey toplantılarına katıldığı belirtiliyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YA SEMPATİ

Yargılama sonunda, daha önce benzer suçlamalara 2.5 ile 3 yıl arasında ceza veren mahkeme, ‘Beşir’e 1 yıl 9 ay ceza verdi ve cezayı erteleyerek serbest kalmasına hükmetti. Sanığın daha az ceza almasına itirafları ve Ezidi kökenli olduğu öne sürüldü. Kararda ayrıca, PKK’nın 2013’teki Kobani saldırısından bu yana terör örgütü DEAŞ’la savaştığına atıf yapıldı. DEAŞ’ın Suriye ve Kuzey Irak’ta Ezidilere ‘soykırım’ uyguladığı ifade edilerek, PKK’nın Sincar’da Ezidilere yardım ettiği ileri sürüldü. Gerekçe açıklanırken Türkiye’ye yönelik suçlamalar da yöneltildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’Yİ SUÇLADILAR

Kararda, Türkiye’nin 2011 ile 2014 döneminde terör örgütleri DEAŞ ile El Kaide’yi desteklediği, bu örgütlere mensup teröristlerin rahatça Türkiye’deki hastanelerde tedavi görebildiği öne sürüldü. Türkiye’nin de bu savaşçıların bölgeye sızmasına izin verdiği, Kürt köylerinin yakıldığı, hapishanelerde işkence yapıldığı, yargısız infazlar yaşandığı iddia edildi. Hamburg Yüksek Eyalet Mahkemesi Başkanı Yargıç Klaus Rühle, kararını açıklarken sanığa, “Sizin yaşam biçiminize, siyasi davanıza saygı duyuyoruz... Ama artık sizin PKK faaliyetlerine katılmayacağınızdan yola çıkıyorum... Artık özgürsünüz” dedi. Sanığa kimliği ve cep telefonu teslim edildi. Salonda bulunan yaklaşık 70 kişi, kararı ayakta alkışladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!