WhatsApp'a müzik paylaşımı ve ilgi çekici yenilikler geliyor

Güncelleme Tarihi:

WhatsAppa müzik paylaşımı ve ilgi çekici yenilikler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 06:07

Müzik paylaşımı önümüzdeki dönemde anında mesajlaşma uygulamalarının göz diktiği alanlardan bir tanesi olacak. Facebook Messenger ve iMessage da gördüğümüz paylaşım özelliklerine bir cevap WhatsApp'tan geliyor.

Haberin Devamı

1 milyarın üstündeki aylık aktif kullanıcı sayısıyla dünyanın en popüler mesajlaşma servisi konumunda olan WhatsApp, kullanıcılarına daha gelişmiş özellikler sunabilmek adına testlerini sürdürüyor. Video görüşme ve mesajlarda alıntı yapabilme gibi özellikleri sunma konusunda önemli mesafeler kaydeden servis, beta sürümleriyle kullanıcılarını bekleyen yeniliklerin de ipucunu veriyor. Facebook'un sahibi olduğu mesajlaşma platformunun son beta sürümü, kullanıcıların hoşuna gidecek küçük ama ilginç özellikler barındırıyor.

Söz konusu özellikler arasında göze ilk olarak müzik paylaşımının kolaylaştırılması çarpıyor. Kullanıcılar, gelecek sürümlerle birlikte akıllı telefonlarında bulunan şarkılarını WhatsApp aracılığıyla daha rahat paylaşabilecek. Android kullanıcıları için hali hazırda mümkün olan bu imkan, önümüzdeki sürümlerde iPhone kullanıcılarına da sunulacak.

Haberin Devamı

Ayrıca çevrim içi müzik platformu olarak Apple Music'i tercih edenler, WhatsApp üzerinde şarkı bağlantısı iletebilecek. Şarkılar sohbet ekranında albüm kapak fotoğrafı eşliğinde gösterilecek. Ekranda görülen müzik ikonuna dokunulduğunda ise şarkı, WhatsApp'tan çıkmadan dinlenebilecek. 

WhatsApp ekibi sadece müzik paylaşımını kolaylaştırmak için çalışmıyor. Platformun etkinliğini artıracak başka özelliklerin geliştirilmesi için de testler devam ediyor.

WhatsApp herkese açık grup sohbetlerini de test ediyor

Test edilen özelliklerden birisi de herkese açık grup sohbetleri. Hali hazırda WhatsApp'taki grup sohbetlerine katılmak için grup yöneticisinden bir davet almak gerekiyor. Yeni özellik ise grup sohbetlerine oluşturulacak bir bağlantı üzerinden katılma imkanı verecek. Bağlantının gönderildiği herkes, gelen bağlantıya tıklayarak sohbete dahil olabilecek.  Grup yöneticisi, sohbeti sonlandırmak istediği takdirde bağlantıyı geçersiz kılabilecek. Herkese açık grup sohbet özelliği, akıllara bir diğer popüler mesajlaşma servisi Telegram'ı getiriyor. Ancak Telegram'ın herkese açık sohbetlerine katılmak için bir bağlantıya gerek duyulmuyor.

WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özelliklerden birisi de "Bahsedenler" adını taşıyor. Bu özellik hem ismiyle hem de yapısıyla akıllara Twitter'ı getiriyor. Kullanıcılar adres defterinde bulunan kişileri bu özellik sayesinde WhatsApp sohbetlerinde etiketleyebilecek. Etiketlenen kişinin durumdan bildirimle haberdar olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Haberin Devamı

Apple iOS 10 ile birlikte standardın üç katı büyük emojileri gözler önüne çıkarmıştı. WhatsApp'ın da ilerleyen sürümlerle birlikte büyük emojilere yer vereceği beta sürümü sayesinde anlaşılıyor.

Kısa süre önce uçtan uca şifreleme özelliğiyle sohbetlerinin güvenliğini artıran WhatsApp, masaüstü uygulamalarıyla da kullanıcılarının sohbetlerini bilgisayara taşımasını kolaylaştırmıştı. Söz konusu yeniliklerin WhatsApp'ın masaüstü uygulamalarına eklenip eklenmeyeceği henüz bilinmiyor.

Teknoblog tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!