HABER

İstanbul'daki AVM ve orman yangınlarında şoke eden detaylar! Fransa'dan para gönderilmiş

İstanbul’da PKK/KCK terör örgütünün talimatı doğrultusunda alışveriş merkezlerinde ve ormanlarda yangın çıkarmak için eylem yapan 15 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianame 12 sanık hakkında 5 suçtan ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 47 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, 18 yaşından küçük 2 sanık hakkında ise yine aynı suçlardan 61 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, sanıkların yangın çıkarıcı düzenekler yaparak Sultangazi Kent Ormanı ile Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezi, Esenler’de otluk alan, bir mağaza ve Şile’de ormanda yangın çıkarttıkları belirtildi. Şüphelilerin yoğurt kutularından yangın çıkarıcı düzenek yaptıkları da belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, PKK/KCK terör örgütü güdümünde yayın yapan haber sitelerinde 2019 yılında eylem talimatı niteliğinde haberler yapıldığı anlatıldı. Örgüt mensuplarının internet sitelerinde 11 Temmuz ve 24 Ağustos tarihleri arasında birçok il ve ilçede çıkan yangınları üstlendiğini açıklayan bir bildiri yayınladığı belirtildi. 2019 yılında orman yangınlarıyla ilgili Mardin’de yakalanan bir şüphelinin ifadesinde örgüt içerisinde Türkiye genelinde farklı şehirlerde eylem yapmaları için görevlendirildiklerini, kendisinin de İzmir’de eylem yapması için gönderildiğini, orman yangını çıkararak da eylem yapabileceği yönünde talimat aldığını ifade ettiği aktarıldı. PKK/KCK terör örgütü üyelerinin Türkiye’de eylem talimatı, orman yangınları çıkarılması yönünde haber sitelerinde talimat niteliğinde çağrılar yapıldığı aktarıldı. 

AVM'DE BİR MAĞAZADA YANGIN ÇIKARMAYI PLANLAMIŞLAR

Savcılık 1 Ağustos 2023 tarihinde Bayrampaşa’da bulunan bir alışveriş merkezinde çanta içerisinde yabancı cisim patlaması sonrası 2 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan D. B. ve Sinan Aslan karakoldaki ilk ifadelerinde Bağcılar’da boş bir arazide çantayı bulduklarını, içerisinde şarj aleti ve sigara olduğunu anlattı. D. B.’nin daha sonra verdiği ifadede çantayı Serhat Doğan’dan aldığını, Doğan’ın çantayı Bayrampaşa’daki alışveriş merkezinde bir mağazaya bırakması gerektiğini söylediği ifade edildi. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler