HABER

İstanbul'a kar yağışı için gün belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hava durumu raporuna göre ülkemiz yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava sisteminin etkisi altına giriyor. Çarşamba günü sıcaklıkların düşmesiyle yurt genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de salı günü sıcaklıkların 10-12 derece birden düşeceğini açıkladı. 'İstanbul'a kar ne zaman gelecek?' sorusunun yanıtı da belli oldu. İşte Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporu...

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre ülkemizin önümüzdeki hafta, 07.01.2024 (Pazar) gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor.

YAĞIŞLAR TÜM YURTTA ETKİLİ OLACAK

Buna bağlı olarak öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR ÇARŞAMBA DÜŞÜYOR, KAR GELİYOR

10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, Ülkemizin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler