HABER

EBA TV frekans ayarı videolu anlatım! TRT EBA TV canlı nasıl izlenir?

EBA TV canlı yayın frekans ayarı, uydu alıcıları üzerinden kolayca yapılabiliyor. Birkaç adımda gerçekleştirilebilen EBA frekans ayarı işlemi sonrasında canlı yayın erişimi sağlanabiliyor. TRT aracılığıyla verilen EBA canlı yayını, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından ders programına göre takip edilebilecek. Öğrenciler, EBA canlı yayın için frekans ayarı bilgilerinin girilmesiyle birlikte uzaktan eğitim sürecine dahil olabilecek. İşte, EBA TV frekans ayarı videolu anlatım bilgiler...

EBA TV 3 farklı kanal üzerinden yayın sürecini HD ve SD olarak gerçekleştirecek. EBA frekans ayarlama işlemini yapan öğrenciler, EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise olmak üzere üç kanal üzerinden kendilerine uygun olan yayını izleyebilecek. Öğrenciler EBA TV’den ve eba.gov.tr üzerinden yayın akışını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını, o haftanın hangi gününde ve saatinde yapılacağını öğrenecek ve kendileri için belirlenen saat aralığında yayını takip edeceklerdir. O saatler dışında ekran başında olmaları gerekmeyecektir. İşte, EBA TV frekans ayarı ve canlı yayın bilgileri hakkında detaylı bilgiler

EBA TV FREKANS AYARI BİLGİLERİ

HD ve SD yayın frekans bilgilerini videoda anlatıldığı gibi uygulayabilir, kanalınızı uydu alıcınıza ekleyebilirsiniz.

HD YAYIN frekans bilgileri:

Alış frekansı :12.084 MHz

Polarizasyon : Yatay (H)

Sembol oranı : 13.750
FEC : 2/3

HD (yüksek çözünürlüklü) EBA TV İlkokul HD, EBA TV Ortaokul HD, EBA TV Lise HD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV’lerde EBA TV İlkokul HD 86. kanaldan, EBA TV Ortaokul HD 87. kanaldan, EBA TV Lise HD 88. kanaldan izlenebilir.

SD YAYIN frekans bilgileri:

Alış frekansı :11.916 MHz

Polarizasyon : Dikey (V)

Sembol oranı : 30.000

FEC : 3/4

SD (Standart çözünürlüklü) EBA TV İlkokul SD, EBA TV Ortaokul SD, EBA TV Lise SD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 1916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS (TURKSAT Kanal Güncelle Sistemi) sistemine sahip uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV’lerde EBA TV İlkokul SD 89. kanaldan, EBA TV Ortaokul SD 90. Kanaldan, EBA TV Lise SD 91. kanaldan izlenebilir.

TKGS (TURKSAT KANAL GÜNCELLEME SİSTEMİ) SİSTEMİ OLMAYAN CİHAZLARDA SD (STANDART ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ) KANAL BULMA NASIL YAPILACAK?

Eylül 2014’te TURKSAT-4A frekans geçişinde uydu alıcısı ya da uydu alıcılı TV’lerinde tarama gerçekleştiren ve hiçbir kanalı sonrasında listesinden silmeyen kullanıcılar SD yayınları herhangi bir ilave işleme gerek duymaksızın izleyebilecektir. Eğer kullanıcı 11916 frekansında geçmişte taradığı kanalları sildiyse 11916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametrelerini uydu alıcısı ya da uydu alıcılı TV’sine girerek manuel tarama yöntemiyle ya da TURKSAT’ın şebeke arama sağladığı frekanslarda Network Search (Şebeke Arama ) kısmını açık yaparak tarama yöntemiyle EBA TV İlkokul SD, EBA TV Ortaokul SD ve EBA TV Lise SD yayınları bulunabilir.

TKGS (TURKSAT KANAL GÜNCELLEME SİSTEMİ) SİSTEMİ OLMAYAN CİHAZLARDA HD (YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ) KANAL BULMA NASIL YAPILACAK?

Uydu alıcılarında ya da uydu alıcılı TV’lerde 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametrelerini girerek manuel (elle) tarama yöntemi ya da TURKSAT’ın şebeke arama sağladığı frekanslarda Network Search (Şebeke Arama ) kısmını açık yaparak tarama yöntemiyle EBA TV İlkokul HD, EBA TV Ortaokul HD ve EBA TV Lise HD yayınları bulunabilir.

TÜRKSAT KABLO TV KANAL NUMARALARI

EBA TV İlkokul HD 465. kanalda, EBA TV Ortaokul HD 466. kanalda, EBA TV Lise HD 467. kanalda yayına verilecektir. EBA TV İlkokul SD 932. kanalda, EBA TV Ortaokul SD 933. kanalda, EBA TV Lise SD 934. kanalda yayına verilecektir.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler