HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nato zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Temmuz'da süresi dolacak olan Tahıl anlaşmasına ilişkin "Sürenin uzatılması için görüşmelerimiz devam ediyor" dedi. "Müttefiklerimize terör örgütleri arasında ayırım yapmayın, İslam düşmanlığı ile mücadele edin demeyi kendimize zul sayıyoruz" diyen Erdoğan, "NATO'nun iki temel tehditten biri olarak gördüğü terörizm ile mücadele alanındaki gayretlerin artırılması şart" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin "Protokolü onaylayacak yer TBMM'dir. İsveç'ten somut irade göreceğimize inanıyorum" diye konuştu. ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Başkan'ın özellikle bizlere ifade ettiği konu onlarda da Kongre'nin bağlayıcı olduğu. Kendisi elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. 'Umutluyum' dedi. Ben de her zamankinden daha umutluyum" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri en kalbi duygularımla, saygıyla selamlıyorum. Kritik bir zirveyi daha başarıyla gerçekleştirdik. Tüm Litvanya makamlarına teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Stoltenberg ve ekibine teşekkürlerimi iletiyorum. 

"TÜRKİYE OLARAK YOĞUN ÇABA HARCIYORUZ"

50 bini aşkın insanımızın vefat ettiği bu büyük felakette bize destek veren dostlarımızı her zaman minnetle yad edeceğiz. Rusya-Ukrayna savaşında 504. günü geride bırakıyoruz. Çatışmalar uzadıkça yıkım kan ve gözyaşı da artarak devam ediyor. Savaşın faturasını sadece taraflar değil Avrupa'dan Afrika'ya, Asya'dan Balkanlara farklı coğrafyalardaki pek çok ülke ödüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler