EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhracatı en hızlı artıran 3'üncü ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada " Göreve geldiğimizde yılda 36 milyar dolar ihracatı olan ülkemiz 254 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. İhracatını en hızlı artıran 3. ülke olduk. Yükseliş trendini devam ettiriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

İlkini 2014'te yaptığımız inovalig ödülünü kazananları tebrik ediyorum. Türkiye'nin üretimine katkı yapan şirketlerimiz ile gurur duyuyoruz. Firmalarımızın sayısının her yıl artması inovasyon kültürünün dünyamızda kök salmaya başladığını gösteriyor. 64 şehirden 2003 firma sayısına ulaştık.

BAŞARILARINIZLA GURUR DUYDUK

Gereken desteği her zamanki gibi vereceğiz. Siz yeter ki çalışıp istihdam oluşturun. Sizi asla yalnız bırakmayız. 30. yaşını kutlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne desteğimizi sağladık. Sorunlarınıza çözüm aradık, başarılarınızla gurur duyduk. Neye ihtiyacınız varsa gidermenin gayreti içinde olduk. Gerek ülkemize gelen devlet başkanları ile görüşmelerde gerek yurt dışı seyahatimizde öncelikli gündemimiz hep sizin meselenizdir. Salı günü Cezayir ziyaretinde de bize ilettiğiniz konuları ele aldık.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler