HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Çalışan emekliler de 5 bin TL alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilere ikramiye müjdesi vererek, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Eğitim camiamızın kıymetli mensupları sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Öğretmenler Günü'nün öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde 6 yıl önce hain terör örgütü tarafından Batman'da katledilen Aybüke Yalçın'a ithafen hazırlanan filmi ailesiyle gözyaşlarıyla seyrettik. 22 yaşındayken alçakça öğrencilerinden koparılan Aybüke Öğretmenin hayatını sinemaya taşıyan özel filmi özellikle gençlerimizin izlemesini tavsiye ediyorum.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİ MÜJDESİ

Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Meclis onayından geçti ve çalışmayan emeklimizin hesabına ödemeler yatırıldı. Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Kabine toplantımızda bakanlarımıza talimatı verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. Gerekli kanun teklifini önümüzdeki hafta Meclis'e sunacağız. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına ödeme gerçekleştirmiş olacağız.

"EĞİTİM BÜTÇEMİZ 652 MİLYAR LİRAYA ÇIKTI"

Ülkemiz genelinde gerçekleştirilen etkinlikleri istikbale yön verme açısından anlamlı buluyoruz. Bir toplumu köklerine bağlayan ana damar eğitim ve öğretimdir. Millet demek, milletin maarifi demektir. Bu anlayışla 21 sene önce ülke yönetme sorumluluğu üstlendiğimizde önceliğe eğitim ve öğretimi koyduk. İkinci plana itilmesine izin vermedik. 2002 yılında toplam eğitim bütçemiz 10,3 milyar lira iken bugün 652 milyar liraya çıkmıştır. 2024 bütçemizde ise tahsis edilen miktar 1 trilyon 620 milyar liradır. Derslik sayısını 619 bine okul sayımızı 50 binden 95 bine yükselttik. 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam 1 milyon 203 bin öğretmenimizle 19 milyon öğrencimize eğitim öğretim hizmeti sağlıyoruz.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler