HABER

Biden'ın F-16 mektubu... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir an önce neticeyi bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD Temsilciler Meclisi'ne yazdığı mektupla ilgili, "Orayı da bekliyoruz. Oradan gelecek olan netice F16’ların Türkiye’ye gönderilmesi sürecini inşallah sağlayacaktır" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

(İsveç-NATO) Parlamentomuz verilen söz üzerine kahir ekseriyetle meclisimizden geçti. Ben de imzaladım akşam da resmi gazetede yayımlandı.

Biden yazılı bir talimatla temsilciler meclisine gönderdi. Orayı da bekliyoruz. Oradan gelecek olan netice F16’ların Türkiye’ye gönderilmesi sürecini inşallah sağlayacaktır.

Attığımız adımla Kanada da İsveç de tüm batı ülkeleri Türkiye’nin duruşunu göstermesi açısından isabetli olmuştur. Aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

"LAHEY'DEN SOYKIRIM KARARI ÇIKACAK"

Biz çıkacağını düşünüyoruz. Güney Afrika Lahey’i çok yakından takip ediyor. Güney Afrika cumhurbaşkanının yakın takibi bizim için zenginliktir. Takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'ndan gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler